Ζωή Τηγανούρια: «Κάνω ένα επάγγελμα σε μια αντρική κοινωνία! Έχω χάσει δουλειές για αυτό»

Must Read

Η Ζωή Τηγανούρια είναι συνθέτης και σολίστ ακορντεόν. Έχει λάβει αρκετές τιμητικές διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό. Ως μουσικοσυνθέτης έχει γράψει πολλά τραγούδια και ως ακορντεονίστα έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες ηχογραφήσεις. Έχει συνεργαστεί συναυλιακά με πολλούς αξιόλογους καλλιτέχνες.

Η ταλαντούχα συνθέτης παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Love it» και αποκάλυψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο επάγγελμά της δεδομένου ότι είναι ανδροκρατούμενο.

«Με βάση το ότι είμαι γυναίκα και κάνω ένα επάγγελμα σε μια αντρική κοινωνία αντιμετώπισα και αντιμετωπίζω ακόμα προβλήματα. Συμπεριφορά του τύπου “δεν έχει χώρο να κάνει μια αντρική δουλειά μια γυναίκα”. Έχω χάσει δουλειές για αυτό. Κι όσο πιο πολύ ταλέντο έχεις τόσο πιο μεγάλη τροχοπέδη είναι για την καριέρα.

Δεν υπάρχει πλέον χώρος για το ακορντεόν σε ορχήστρες στα μπουζούκια γιατί έχουν ισοπεδωθεί οι μουσικές. Τι θα κερδίσω να πάω στα μπουζούκια; Είναι φτιαγμένα έτσι ώστε ο ήχος να είναι χαμηλά, χωρίς φώτα σωστά και όταν θα βγει η φίρμα όλα τα άλλα να φαίνονται ανύπαρκτα.

Έχω δεχτεί ένα είδος bullying του τύπου “τι θες να μας πεις με το ακορντεόν, αυτό που κάνεις δεν ταιριάζει στον χώρο μας, δεν χωράει πουθενά”. Νιώθω και αδικημένη από την πιάτσα γιατί κάνω πολλά σπουδαία πράγματα εγώ και οι συνεργάτες μου και δεν γίνονται ευρέως γνωστά» είπε.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This