Πυρ και μανία η Σκορδά με τον δικηγόρο του Φιλιππίδη: «Κρίνεστε γι’ αυτά που λέτε»

Must Read

Έντονη ήταν η χθεσινή αντίδραση της Φαίης Σκορδά σχετικά με τις δηλώσεις του συνήγορου υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δημητρακόπουλος ήταν καλεσμένος στην χθεσινή εκπομπή «Πρωινό», και τοποθετήθηκε σχετικά με την κατάθεση της δεύτερης καταγγέλλουσας, την οποία χαρακτήρισε ως θεατρινισμό.

«Περιέγραψε γενετήσιες πράξεις που παρά τη θέλησή της έκανε σε βάρος της ο Πέτρος Φιλιππίδης. Κι όταν της είπαμε ποια είναι τα στοιχεία, πάνω στα οποία μπορούσε να σταθεί ώστε να τεκμηριώσει το αφήγημά της, είπε ότι δεν έχει κανένα μα κανένα στοιχείο. Το βίωμα του βιασμού είναι τόσο ισχυρό που δε μπορεί να μην το μοιραστείς με τους ανθρώπους που αποτελούν την οικογένειά σου», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Αντιλαμβάνεστε ότι εδώ έχουμε μία υπόθεση με χρονοκαθυστέρηση πάνω από 12 χρόνια, χωρίς κανένα στοιχείο και ο άλλος κρατείται προσωρινά. Και σε αντίστοιχη περίπτωση, η κοπελίτσα στη Θεσσαλονίκη σε 2 ημέρες τον κατήγγειλε, έγιναν έρευνες από όλες τις υπηρεσίες και η εισαγγελική λειτουργός λέει ότι η καταγγελία της είναι ψευδής. Δύο μέτρα και δύο σταθμά».

H δήλωση αυτή του δικηγόρου έκανε έξαλλη την Φαίη Σκορδά η οποία με έντονο ύφος σχολίασε το εξής: «Είναι ανεπίτρεπτη η σύγκριση που έκανε ο κ. Δημητρακόπουλος. Συγκρίνουμε δηλαδή τι; Μία υπόθεση της Μπίκα στη Θεσσαλονίκη με όλο αυτό που έγινε, που κρατάμε σαφώς αυτό που αποφάνθηκε το δικαστήριο, το συγκρίνεις με τι; Παίρνεις αυτό γιατί θα μας βοηθήσει υποσυνείδητα σε άλλες υποθέσεις; Δεν είναι όλα μέσα στο ίδιο τσουβάλι.

Επειδή έγινε εκείνο ότι όσοι καταγγέλλονται για βιασμό, θα πρέπει να το βλέπουμε και διαφορετικά; Επειδή εκείνη η υπόθεση μπήκε στο αρχείο; Τι θες να περάσεις κάνοντας τη σύγκριση δημόσια; Τότε για ποιον λόγο παγκοσμίως να υπάρχει το #metoo και να λέμε δεν λένε ό,τι τους συνέβη γιατί φοβούνται και ντρέπονται; Αν κάποιος σε βιάσει, νιώθεις ενοχές να βγεις να το πεις, δεν το καταλαβαίνουν. Το ότι δεν υπάρχουν στοιχεία, το ακούω. Δηλαδή, αν η προηγούμενη υπόθεση είχε το αντίθετο αποτέλεσμα, θα έμπαινε στην ίδια πρόταση;».

Ωστόσο μετά τις δηλώσεις του, επέστρεψε εκ νέου σήμερα στην εκπομπή του ΑΝΤ1 για να συζητήσει για τις εξελίξεις της υπόθεσης του ηθοποιού. Όπως αποκαλύφθηκε, στη δίκη θα παρουσιαστούν αποκαλυπτικές φωτογραφίες της πρώτης καταγγέλλουσας, οι οποίες απαθανατίστηκαν μετά την πρώτη καταγγελία βιασμού, στις οποίες απεικονίζεται πλάι στον προφυλακισμένο ηθοποιό σε παράσταση.

«Ο καθένας στο πώς αντιδρά είναι διαφορετικό και δε μπορούμε να τα βάλουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Από την άλλη, από τη μεγάλη σας εμπειρία γνωρίζω ότι πολλές γυναίκες μένουν σε έναν γάμο μετά από σκληρές κακοποιητικές συμπεριφορές. Μέσα από συμπεριφορές που έχουν να κάνουν το σώμα, το σεξουαλικό κομμάτι, με τη λεκτική βία κτλ» σχολίασε αρχικά η παρουσιάστρια της εκπομπής,  με τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο να τονίζει ότι ο πελάτης του είχε τυπικές σχέσεις με την πρώτη καταγγέλλουσα.

«Συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Μιλάτε για κακοποίηση σε έναν γάμο, ο Πέτρος Φιλιππίδης με την πρώτη καταγγέλλουσα δεν είχε καμία μα καμία σχέση».

«Μιλάω για τη ψυχολογία της σχέσης που τη ξέρετε καλύτερα, ανάμεσα σε έναν υποτιθέμενο θύτη και ένα υποτιθέμενο θύμα. Υπάρχουν όμως διάφορες εκδοχές της αντίδρασης του θύματος. Δεν τα εκφράζω με επιστημονικούς όρους αλλά πιστεύω ότι τα γνωρίζετε» του απάντησε η Φαίη Σκορδά, ενώ ο δικηγόρος υπογράμμισε πως τα δικαστήρια λειτουργούν με την κοινή λογική.

Σε πολύ λίγο η κατάσταση έγινε έκρυθμη και η συζήτηση μεταξύ της παρουσιάστριας και του δικηγόρου είχε ως εξής:

Φαίη Σκορδά: Για να εκτιμήσεις και να καταλάβεις την ψυχολογία θα πρέπει να έχεις έντονη και την ενσυναίσθηση. Στα δικαστήρια φαντάζομαι το αίσθημα της ενσυναίσθησης να μην πρέπει να κυριαρχεί.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Κυριά Σκορδά, ενσυναίσθηση μπορείτε να μου δώσετε έναν ορισμό; Το χρησιμοποιείτε πολύ. Τι σημαίνει ενσυναίσθηση; Μπορείτε να μου δώσετε έναν ορισμό της λέξης ενσυναίσθηση που χρησιμοποιείται συχνά πυκνά στον λόγο σας;

Φαίη Σκορδά: Μου κάνετε τώρα τι;

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Χρησιμοποιείτε έναν όρο και πιστεύω ότι πρέπει να τον εξηγήσετε στον κόσμο.

Φαίη Σκορδά: Εγώ λοιπόν, αυτή τη στιγμή, έχοντας την ενσυναίσθηση καταλαβαίνω ότι εσείς μου κάνετε μια επίθεση χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Να κάνω ετυμολογική ανάλυση του όρου; Είστε καλεσμένος στην εκπομπή μου και με ρωτάτε τι σημαίνει ένας όρος που τον ξέρουν τα παιδιά μου;

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Γιατί δεν μου τον λέτε κι εμένα που δεν τον ξέρω;

Στην συνέχεια ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος σύγκρινε για ακόμη μία φορά την υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα με αυτή του Πέτρου Φιλιππίδη και οι τόνοι δεν άργησαν να ανέβουν.

Φαίη Σκορδά: Κρίνεστε γι’ αυτά που λέτε, δεν θα σχολιάσω εγώ κάτι.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Θα είναι λάθος σας αν με κόψετε στον αέρα. Τον παραλληλισμό μπορώ να τον κάνω γιατί τα νομικά τα ξέρω καλύτερα από εσάς κυρία Σκορδά.

Φαίη Σκορδά: Σαφώς

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This