Θανάσης Σικοβάρης: Ο «Mister Bouzouki» που μάγεψε τον Τραμπ

Must Read

Ο Θανάσης Σικοβάρης αποτελεί την ενσάρκωση του «American Dream», το οποίο κατάφερε να κατακτήσει, να ζήσει στο έπακρο, με πολύ σκληρή δουλειά, με το μουσικό αλλά και επιχειρηματικό του ταλέντο να έχει αναγνωριστεί στην Αμερική. Η διαδρομή προς το όνειρο, από την Έδεσσα στην Αμερική, που τον οδήγησε να παίξει σόλο μπουζούκι μέχρι και στον Λευκό Οίκο για τον Ντόναλντ Τραμπ θα μπορούσε να αποτελέσει κάλλιστα κινηματογραφικό σενάριο.

Φεύγοντας από την Ελλάδα πριν από 11 χρόνια, με ένα τεράστιο χρέος να βαραίνει τις πλάτες του, επέλεξε την Αμερική για να ζήσει ως μετανάστης, για ένα καλύτερο αύριο… Τα πρώτα χρόνια μέχρι την επιτυχία που βιώνει πλέον ήταν δύσκολα. Στις αποσκευές του κουβαλούσε το μπουζούκι του, την αγάπη του για τη μουσική, πάρα πολλά όνειρα που για να τα πετύχει πάλεψε σκληρά, κάνοντας πολλές δύσκολες δουλειές, από το να πλένει πιάτα σε ελληνικά εστιατόρια στη Νέα Υόρκη μέχρι δουλεύοντας ως διανομέας! Παράλληλα, όμως, δεν σταμάτησε λεπτό να εργάζεται ως μουσικός, και σε χρόνο dt o Έλληνας σολίστ του μπουζουκιού έγινε περιζήτητος στους γάμους και στις βαπτίσεις της high society της Αμερικής, με τους Έλληνες ομογενείς να τον επιλέγουν για την ψυχαγωγία των πιο ευτυχισμένων στιγμών τους. Παράλληλα, μαζί με την ορχήστρα του πρωταγωνιστεί με ένα μοναδικό πρόγραμμα στα στέκια των ομογενών.

Η φήμη του Έλληνα σολίστ δεν άργησε να φτάσει μέχρι και στα αυτιά του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, στις 15 Οκτωβρίου 2017, του έδωσε την ευκαιρία να μπει στον Λευκό Οίκο και, με αφορμή μια μεγάλη γιορτή της Αρχιεπισκοπής με καλεσμένους 300 επισήμους από την Ελλάδα και μεταξύ 100 μουσικών, να παίξει μπουζούκι, μυώντας και τους Αμερικανούς πολιτικούς και επιχειρηματίες στο αυθεντικό ελληνικό γλέντι.

Ο Θανάσης Σικοβάρης δεν άργησε να αναρριχηθεί και επιχειρηματικά, δημιουργώντας την πρώτη του εταιρία, τη Stoxos Entertainment, και με το επιτελείο του πρωταγωνιστεί στην ελληνική διασκέδαση στην Αμερική με live εμφανίσεις σε μαγαζιά, αλλά και σε γάμους και βαφτίσεις. Παράλληλα, κυκλοφορεί τα τραγούδια του, μοναδικά instrumentals, που απογειώνονται από τις νότες του μπουζουκιού, όπως τα «Happiness and Joy», «Οn a musical path with heart & soul», αλλά και το instrumental album «Τravelling to the world», σε Ελλάδα, Αμερική και παγκοσμίως. Επόμενος σταθμός στην καριέρα του, η δημιουργία τής Τhe Beauty of Greece Production, με την οποία έχουν ταξιδέψει στην Αμερική τα μεγαλύτερα ονόματα του πενταγράμμου, κλέβοντας την παράσταση στους ομογενείς, σε μοναδικά live tours σε Αμερική και Καναδά. Ο Θανάσης Σικοβάρης και η ομάδα του, φροντίζοντας για τη διαμονή, τη φιλοξενία και τις sold out εμφανίσεις των τραγουδιστών, πρωτοστατεί για μία ακόμη φορά. Από τις αρχές Μαΐου κοντά του είναι ο Μάκης Δημάκης και ο Νίκος Ζωιδάκης, που μαζί με τη 14μελή μπάντα τους σαρώνουν στο «Live Τour North America & Canada». O ίδιος μίλησε στην «Espresso» για το δικό του αμερικανικό όνειρο!

Κάνεις τεράστια καριέρα στην Αμερική ως σολίστ του μπουζουκιού, αλλά και ως επιχειρηματίας.

Δεν το βλέπω τόσο ως καριέρα όσο ότι κάνω πραγματικότητα το όνειρό μου. Νιώθω ευλογημένος, γιατί εδώ και 12 χρόνια που ζω στην Αμερική έχω λάβει τόσο πολλή αγάπη από τους ομογενείς, που μου έδωσαν ζωή, πνοή για να κάνω το όνειρό μου καριέρα ως καλλιτέχνης και επιχειρηματίας.

Πώς βρέθηκες από την Έδεσσα στην Αμερική;

Βρέθηκα εντελώς μόνος σε μια απόφαση τρέλας, λόγω των δυσκολιών και των άσχημων οικονομικών καταστάσεων που αντιμετώπιζα. Έχοντας πολλά χρέη στην πλάτη μου, χωρίς δεύτερη σκέψη και χωρίς να έχω κανέναν στην Αμερική, πήρα το αεροπλάνο και βρέθηκα σε μια άγνωστη χώρα. Ήμουν μόλις 24 ετών και δεν φοβόμουν τίποτα και κανέναν… Ήξερα ότι θα καταφέρω, ακόμα και αν χρειαζόταν να κοιμηθώ σε παγκάκι! Δεν με ένοιαζε αν θα έχω να φάω στην αρχή, φτάνει να έφευγα από την Ελλάδα.

Μίλησέ μας για τα πρώτα χρόνια εκεί. Πώς ήταν η ζωή σου;

Τα τρία πρώτα χρόνια, για τα οποία δεν θα πω πολλά, ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Δεν εύχομαι σε κανενός το παιδί να βιώσει όλα αυτά που βίωσα εγώ. Κανένας άνθρωπος να μην περάσει όσα και εγώ, και ψυχολογικά και οικονομικά, γιατί χρειάστηκε να κάνω τρεις δουλειές την ημέρα, δεν γνώριζα τη γλώσσα και δεν είχα κανέναν σε μια εντελώς ξένη χώρα. Πίστευα όμως σε εμένα, στα όνειρά μου, δούλεψα σκληρά, πάλεψα, άντεξα και όλα όσα άσχημα πέρασα συνετέλεσαν σε αυτό που είμαι σήμερα.

Γνωρίζουμε ότι χρειάστηκε να κάνεις πολλές δουλειές, όπως πλύσιμο πιάτων, διανομέας.

Και τι δεν έκανα… Διανομέας, έπλενα πιάτα, κατασκευές, ταξιτζής, σε φούρνους, ελαιοχρωματιστής και άλλα πολλά. Η δουλειά δεν είναι ντροπή και για να ζήσεις με αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά δεν πρέπει να ντρέπεσαι… Τη μέρα δούλευα σκληρά, τρεις δουλειές, και τα Σαββατοκύριακα έπαιζα μπουζούκι σε διάφορα μαγαζιά.

Βίωσες εκεί τον ρατσισμό ή το bullying ως Έλληνας;

Βίωσα τον ρατσισμό στο έπακρο, και όποιος λέει ότι δεν το έχει βιώσει κρύβει πράγματα. Εγώ δέχθηκα πολύ bullying και ρατσισμό, αλλά δεν το έβαζα κάτω, γιατί ήξερα ότι είχα τους στόχους μου που ήθελα να φτάσω. Με στεναχωρούσε, αλλά δεν το άφηνα να με επηρεάζει.

Πώς ξεκίνησε η διαδρομή προς την επιτυχία;

Ήμουν τυχερός, γιατί ο Θεός έφερε στη ζωή μου τρεις με τέσσερις ανθρώπους που είδαν αυτό που αγαπώ, για το οποίο ζω και ονειρεύομαι. Και αυτή η ομάδα ανθρώπων ήταν δίπλα μου από τον τρίτο χρόνο μου στην Αμερική μέχρι σήμερα. Ήθελα να μάθει όλος ο κόσμος την ελληνική μουσική, το μπουζούκι, το πώς διασκεδάζουν οι Έλληνες και άλλα πολλά, και τα καταφέραμε.

Είσαι περιζήτητος σε ελληνικά γλέντια ομογενών, σε γάμους, βαφτίσεις, αλλά και σε live εμφανίσεις σε κλαμπ. Πώς το κατάφερες αυτό; Τι είναι αυτό που λείπει από τους ομογενείς και για το οποίο διψάνε;

Το πέτυχα με πάρα πολύ κόπο… Δεν νιώθω περιζήτητος, αν και είμαι για πολλούς, γιατί ως άνθρωπος είμαι απλός και όχι «δήθεν». Από το πρώτο μου live στην Αμερική ήθελα να διασκεδάσω τον κόσμο με την ψυχή μου, να περάσουν καλά, με την ψυχή τους. Και να φανταστείς ότι τους πρώτους 10 πελάτες μου τους έχω μέχρι σήμερα, παίζοντας με την μπάντα μου στους γάμους των παιδιών τους, στις βαφτίσεις των εγγονών τους, σε πριβέ πάρτι πλουσίων. Είναι κάτι που άρχισε να εξαπλώνεται σε όλη την Αμερική και, από στόμα σε στόμα, κατάφερα να γίνω περιζήτητος στη διασκέδασή τους και να εισπράττω τον σεβασμό τους. Οι Έλληνες στην Αμερική, οι ομογενείς μας, διψούν για την ελληνική μουσική και διασκέδαση, διψούν για την Ελλάδα που τόσο αγαπάνε και τους λείπει.

Είσαι ο μόνος Έλληνας μουσικός που κατάφερε να μπει στον Λευκό Οίκο και να παίξει μπουζούκι για τον Τραμπ. Τι σου είπε, πώς έδειχνε να διασκεδάζει; Μίλησέ μας για αυτή την εμπειρία σου.

Είναι εμπειρία ζωής και θα την κουβαλάω για πάντα. Δεν θα ξεχάσω αυτή την ημέρα του Οκτωβρίου του 2017, όταν σε μια μεγάλη γιορτή της Αρχιεπισκοπής και του Αρχιεπίσκοπου επιλέχθηκα μεταξύ 100 μουσικών για να πρωταγωνιστήσω, ως σολίστ, και να παίξω για σπουδαίες προσωπικότητες, Έλληνες και Αμερικανούς, αλλά και για τον Ντόναλντ Τραμπ. Είχα τη χαρά να συνομιλήσω μαζί του για λίγα λεπτά και πραγματικά με κέρδισε με το πόσο εξαιρετικός και απλός άνθρωπος είναι. Τη στιγμή που έπαιξα τον «Ζορμπά» χαμογελούσε συνεχώς, κουνούσε ρυθμικά τα χέρια του, φώναζε «Ωπα!» και το ζούσε! Ένιωσα μεγάλη περηφάνια ως Έλληνας εκείνη τη στιγμή.

Παράλληλα με τη μουσική πετυχαίνεις και επιχειρηματικά. Ιδρύεις τη Stoxos Entertainment και την Beauty Greek Production.

Η Stoxos Entertainment, που δημιουργήθηκε το 2013, είναι μια ορχήστρα που αποτελείται από 10 άτομα και χρόνια τώρα πραγματοποιεί live events σε όλη την Αμερική. Η Beauty Greek Production ιδρύθηκε το 2015 και οργανώνει live tours με διάσημους καλλιτέχνες από την Ελλάδα. Φέτος τον χειμώνα, εκτός της Αμερικής, του Καναδά και της Αυστραλίας, ξεκινάμε συνεργασίες σε διάφορα events σε Σερβία, Βουλγαρία, Ισραήλ, Τουρκία, και πραγματικά με έχει ενθουσιάσει αυτό.

Αυτή την περίοδο σαρώνετε στο «North America Τour» με τον Μάκη Δημάκη και τον Νίκο Ζωιδάκη.

Αυτή την περίοδο έχω δύο μεγάλους καλλιτέχνες που τους εκτιμώ. Έχουμε ήδη επισκεφτεί πολλές πόλεις, με sold out, και περνάμε πανέμορφα. Ο κόσμος έχει ξετρελαθεί με το πρόγραμμα που παρουσιάζουμε, το οποίο «παντρεύει» το μοντέρνο με την παράδοση, το λαϊκό, το κρητικό και τον δημοτικό ρυθμό, που ο Μάκης και ο Νίκος τόσο καλά γνωρίζουν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This