Αλέξης Κούγιας – Τώρα επιτίθεται και στον Δεληβοριά: «Δε ξέρω ποιο είναι το ποινικό του μητρώο…»

Οι δηλώσεις του Μπιμπίλα για τον «ομοφοβικό» Κούγια!

Must Read

Συνέντευξη είχε παραχωρήσει πριν λίγες ημέρες ο Φοίβος Δεληβοριάς στο Documento και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αναφορά που έκανε ο Αλέξης Κούγιας κατά τη διάρκεια της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη, σχετικά με τον κορυφαίο συνθέτη και τραγουδοποιό Μάνο Χατζιδάκι.

Ο γνωστός τραγουδιστής χαρακτήρισε χυδαία, ντροπιαστική αλλά και κατινίστικη την υπερασπιστική γραμμή του πρώην καλλιτεχνικού προέδρου του Εθνικού Θεάτρου, ενώ σημείωσε πως είναι έτοιμος να υποστεί τις όποιες συνέπειες επιφέρουν αυτές του οι απόψεις,

Ο Αλέξης Κούγιας πρόσφατα απείλησε με δικαστήρια τον Κραουνάκη, τον Μπιμπίλα και τον Γιώργο Χατζιδάκι, αφού προηγουμένως ασέλγησε πάνω στη μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι. Δεδομένου του ότι υπήρξε γκουρού σας ο μεγάλος συνθέτης, τι θα λέγατε στον Αλέξη Κούγια αν τον είχατε απέναντι σας;

Μου δίνετε μια ωραία ευκαιρία να μιλήσω γι’ αυτό το ασύλληπτο πράγμα! Εγώ πήγα στον Χατζιδάκι με μία κασέτα μου όταν ήμουν 16 ετών. Είχε απόλυτη συνείδηση ότι ήμουν ένα παιδάκι. Δεν έκανε παρέα μαζί μου, όπως δεν έκανε και μ’ άλλα μικρά παιδιά. Οι φίλοι του και, πάνω απ’ όλα, συνεργάτες του, ήταν παιδιά 23 και 25 ετών, ενήλικες άνθρωποι, διαμορφωμένοι, με κάποια ταλέντα και ευαισθησίες. Τον γνώρισα με μουσική αφορμή και με προστάτευε με απολύτως αρχοντικό τρόπο, και από το ισοπεδωτικό της προσωπικότητας του, αλλά και από οτιδήποτε θα ‘ταν επικίνδυνο για μένα. Πιστέψτε με, υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα, πολύ πιο επικίνδυνα, για να κάνεις σ’ έναν νέο απ’ το να τον δεις απλά ερωτικά ή κάτι τέτοιο. Κάποιους, ας πούμε, τους κατέστρεψαν τα παινέματα. Ο Χατζιδάκις ήταν αυστηρότατος με καθαρά πνευματικές επιλογές, κάτι που το’χε ζήσει με τον Γκάτσο και το εφάρμοζε με τη σειρά του στους νεότερους. Είναι απολύτως χυδαίο αυτό που τόλμησε να υπαινιχθεί ο Κούγιας κι είναι τρομερά ντροπιαστικό για έναν άνθρωπο, που αν μη τι άλλο ήθελε στη ζωή του να αυτοαποκαλείται καλλιτέχνης – για τον Λιγνάδη λέω -, να δέχεται μια τέτοια υπερασπιστική γραμμή, τόσο αντιπνευματική και τόσο κατινίστικη σκανδαλοθηρικού τύπου.

Προσέξτε, θα βγει ο Κούγιας πάλι και θα πάρει κι εσάς η μπάλα.

Τι να κάνει; Μήνυση; Ας κάνει! Εδώ είμαστε, θα το αντιμετωπίσουμε κι αυτό.

Η απάντηση του Αλέξη Κούγια

Για τα όσα δήλωσε ο Φοίβος Δεληβοριάς μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό» τονίζοντας πως του είναι αδιάφορη η άποψη του τραγουδιστή.

«Δεν τον γνωρίζω. Έχω ακούσει το όνομά του. Εγώ είμαι άλλης μουσικής κουλτούρας, μου είπαν ότι είπε ότι σε ηλικία 16 ετών γνώρισε τον Χατζηδάκι και μόλις διάβασα ολοκληρωμένη την τοποθέτησή του, λέω πόσο δικαιώνομαι κάθε μέρα. Εγώ δεν είπα ποτέ ότι αυτά τα 16χρονα του Χατζηδάκι, του Κατσέλη, του Κουν ήταν ερωτικοί σύντροφοι, κάποιοι θέλησαν να το εκμεταλλευτούν και το διαστρέβλωσαν. Δεν με ενδιαφέρει και πολύ η γνώμη του Φοίβου Δεληβοριά.

Η ερώτηση που του υπεβλήθη ήταν συκοφαντική. Οι απαντήσεις μου έχω πει ότι είναι μέσω της δικαιοσύνης και μάλιστα διάβασα ότι ο κ. Δεληβοριάς είπε ότι δεν τον νοιάζει πολύ αν θα πάει στη δικαιοσύνη, δε ξέρω ποιο είναι το ποινικό του μητρώο αλλά δεν περίμενα από αυτόν μία τέτοια απάντηση.

Εμένα με νοιάζει πάντοτε η γνώμη του κοινωνικού ή επιστημονικού μου κύκλου. Ανεξάρτητα αν κάποιος μπορεί να το κακίζει, εμένα θα με ενδιέφερε η γνώμη αυτών που μου αρέσει να ακούω. Θα με ενδιέφερε η γνώμη του Μητροπάνου, του Πάριου, του Τερζή, του Σφακιανάκη ή ακόμα και του Μακρόπουλου και του Γονίδη. Ο Φοίβος Δεληβοριάς απευθύνεται σε ένα συγκεκριμένο ακροατήριο στο οποίο επίσης απευθύνονται και όσοι προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου, μεταξύ άλλων και για τον αείμνηστο Χατζηδάκι»




Να σημειωθεί πως ο Αλέξης Κούγιας σκοπέυει να κινηθεί νομικά κατά του Σπύρου Μπιμπίλα, του Σταμάτη Κραουνάκη αλλά και του Γιώργου Θεοφανόπουλου – Χατζιδάκι, καθώς θεωρεί πως διαστρεβλώνουν τα λόγια του, αναφορικά με τη δήλωση του για τον Μάνο Χατζιδάκι.

Για την μήνυση που θα καταθέσει εναντίον του ο εν λόγω δικηγόρος μίλησε ο πρόεδρος του ΣΕΗ σχολιάζοντας ότι: «Ο ίδιος ο Αλέξης Κούγιας δεν έχει καταλάβει. Εγώ πάλι άκουσα με έκπληξη να λέει ότι εγώ αυτοπροβάλλομαι διαμέσου ενός γκέι φιλιού που πόσταρα την ημέρα που ήταν κατά της ομοφοβίας. Μάλλον δεν κατάλαβε ότι ήταν η μέρα κατά της ομοφοβίας, ενώ ο ίδιος είναι κάπως ομοφοβικός από τις δηλώσεις που κάνει».

Όσον αφορά την επίθεση που δέχτηκε από τον Αλέξη Κούγια έξω από τις δικαστικές αίθουσες, δήλωσε πως: «Βεβαίως και θα του ξαναπώ καλημέρα. Εγώ λέω καλημέρα και σε αυτόν που υποτίθεται ότι είναι εχθρός μου, γιατί αυτό είναι και βασική αρχή μιας πολύ σπουδαίας θρησκείας που είναι η χριστιανική, να χαιρετάμε ακόμα και αυτόν που δεν μιλάει καλά για μας».

https://www.youtube.com/watch?v=9GMX7WnIZoQ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This