Χρυσό τζακ ποτ στο ιδιωτικό «Χίθροου» στο Πόρτο Χέλι

Super deal 50.000.000 € στο Πόρτο Χέλι

Must Read

Σύμφωνα με τους μεσιτικούς κύκλους, πρόσφατα άλλαξε χέρια το ακριβότερο οικόπεδο της Ελλάδας, με το κτήμα και το ιδιωτικό αεροδρόμιο του αείμνηστου επιχειρηματία και πρωτοπόρου πιλότου Τάσου Αλεξίου, κάνοντας πλουσιότερους τους κληρονόμους του κατά 50.000.000 ευρώ!

Νέος ιδιοκτήτης της ονειρικής ιδιόκτητης χερσονήσου μεταξύ Κόστας και Χηνίτσας φημολογείται ότι είναι Ιρλανδός δισεκατομμυριούχος Paul Richard Coulson, πρόεδρος του Ardagh Group, παραγωγός προϊόντων γυαλιού και μετάλλων με έδρα το Λουξεμβούργο.

Σύμφωνα πάντα με τις φήμες, η Τάσος Αλεξίου Α.Ε. εξαγοράστηκε από τον Coulson αντί 50.000.000 ευρώ, με το ακίνητο εκατέρωθεν των 700 μέτρων του διαδρόμου προσγείωσης να αποτιμάται περί τα 45.000.000 ευρώ. Το επιπλέον ποσό των 5.000.000 ευρώ αφορά και άλλα ακίνητα, όπως το κτήμα. Με το big deal o Ιρλανδός έχει τον ρόλο προέδρου της εταιρίας που ήλεγχε το κτήμα με το ιδιωτικό αεροδρόμιο, που λειτούργησε τις δεκαετίες 1960-1970 και γνώρισε μεγάλες δόξες λόγω της φιλίας του Τάσου Αλεξίου με τον Αριστοτέλη Ωνάση, καθώς ο Αλεξίου το είχε παραχωρήσει στην Ολυμπιακή του Ωνάση για δύο πτήσεις την ημέρα – πρωί και βράδυ.

Το 2004 τo αεροδρόμιο έκλεισε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, λόγω προβλημάτων συντήρησης, ενώ το 2008 το πιστοποιητικό αεροδρομίου δεν ανανεώθηκε κι έτσι το αεροδρόμιο έκλεισε οριστικά. Μεταξύ των κληρονόμων του αείμνηστου επιχειρηματία είναι και ο γιος του Αλέξης. Ο 55χρονος γοητευτικός γυμνασμένος Αθηναίος, με look ώριμου μοντέλου του GQ, Αλέξης Αλεξίου, είναι ο άνθρωπος που έγινε παγκόσμιο case study έχοντας προσβληθεί από γρίπη τύπου Β, Covid-19 και πνευμονία.

Tρομακτική εμπειρία

Η 14η Μαρτίου 2020 για τον Αλέξη Αλεξίου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του, καθώς ανήμερα στα γενέθλιά του γίνεται το 352ο κρούσμα του κορονοϊού στη χώρα μας. Ο συνδυασμός γρίπης Β και Covid-19 θα επιφέρει βαριάς μορφής πνευμονία, με τον ασθενή να περνά τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής του μέσα στον θάλαμο του νοσοκομείου.

Έπειτα από μια δύσκολη μάχη θα βγει νικητής και θα μοιραστεί την τρομακτική εμπειρία του μέσα από το βιβλίο του «Τριπλό τζακπότ», που θα κυκλοφορήσει σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Φερενίκη. «Είναι η προσωπική μου μαρτυρία που θεωρώ ότι θα δώσει μια απάντηση σε όλους τους δύσπιστους και συνωμοσιολόγους, που θεωρούν ότι ο κορονοϊός είναι ένα ψέμα και δεν υπάρχει, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως επιστημονικό εργαλείο γιατί περιγράφω με λεπτομέρειες τα φάρμακα που έπαιρνα και τις τεχνικές που ο ίδιος έκανα.

Εως τότε δεν θυμάμαι να έχω αρρωστήσει σχεδόν ποτέ. Ημουν υγιέστατος, με τους μαραθωνίους μου, γενικότερα αθλητισμό από μικρός, με κανονικό σωματικό βάρος και ποτέ τσιγάρο. Είχα όλες τις προϋποθέσεις για να μην το πάθω και τελικά το έπαθα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο του.

Στάχτη το αρχοντικό στις Σπέτσες

Στις φλόγες τυλίχτηκε ξαφνικά στις 20 Μαρτίου 2022 η νεοκλασική κατοικία Καλλιγά στην περιοχή Αγιος Νικόλαος στις Σπέτσες, που ανήκει στην καταξιωμένη χαράκτρια και ζωγράφο Λίζη Καλλιγά-Αλεξίου, μητέρα του Αλέξη Αλεξίου, μετατρέποντας σε στάχτη μια ιστορική συλλογή από έργα τέχνης και ζωγραφιστά έπιπλα της οικογένειας με ρίζες στο νησί από τις αρχές του 1900 στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού.

Η ιδιοκτήτρια του αρχοντικού Λίζη Καλλιγά είναι κόρη του Πέτρου Καλλιγά και εγγονή του σπουδαίου ζωγράφου Παύλου Καλλιγά, εξ ου και το καλλιτεχνικό της DNA. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 η Λίζη Καλλιγά θα γνωρίσει τον έρωτα της ζωής της στο πρόσωπο του γοητευτικού aviator Τάσου Αλεξίου και μαζί θα δημιουργήσουν μια ευτυχισμένη οικογένεια με τρία παιδιά, τον Αλέξη, τη Νέλλη και τον Γιάννη.

Το προικώο αρχοντικό στις Σπέτσες και η ομορφιά του τοπίου στάθηκαν η αφορμή για τον πρώτο ιδιώτη πιλότο στην Ελλάδα να αναζητήσει για αγορά το κτήμα στην ευρύτερη περιοχή -από τη Χηνίτσα έως την Κόστα-, πραγματοποιώντας και το όνειρο της ζωής του, να δημιουργήσει μελλοντικά το προσωπικό του αεροδρόμιο, όπερ και εγένετο. Από τον δεύτερο γάμο του ο Τάσος Αλεξίου απέκτησε ακόμα δύο παιδιά, τις γνωστές στην αθηναϊκή society καλλονές αδελφές, τη ζωγράφο Αλεξ Αλεξίου και την καταξιωμένη διεθνώς σχεδιάστρια κοσμημάτων Χριστίνα Αλεξίου, ενώ το 2011 ο Τάσος Αλεξίου έφυγε από τη ζωή και το μυθικό κτήμα με το ιδιωτικό αεροδρόμιο «βγήκε» από τους κληρονόμους του, προς αναζήτηση νέου αγοραστή…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This