«Αρχιεπίσκοπος Παλαιοημερολογιτών» Παρθένιος Βεζυρέας: Νέα καριέρα για το πρώην μοντέλο και νυν «ηγέτη» παλαιοημερολογιτών

Αρχιεπίσκοπος MasterChef! Ο Παρθένιος Βεζυρέας θα δίνει την ευλογία του από την κουζίνα του ForMediaTV

Must Read

Ποιος Ακης Πετρετζίκης, ποιοι Κοντιζάς, Ιωαννίδης και Κουτσόπουλος; Ο «αρχιεπίσκοπος Παλαιοημερολογιτών» Παρθένιος Βεζυρέας, που πριν βάλει τα ράσα «φλέρταρε» με το μόντελινγκ και τις πίστες, αποφάσισε τώρα να γίνει MasterChef της τηλεοπτικής κουζίνας, ανοίγοντας τα φτερά του και στην TV!

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό. Χρειάστηκαν μόλις δύο χρόνια για να καταφέρει το πρώην μοντέλο, κατά κόσμον Βασίλειος Βεζυρέας, και νυν «αρχιεπίσκοπος του Πατρώου Ορθοδόξου Εορτολογίου», όπως αποκαλείται, να φτάσει τους 110.000 εγγεγραμμένους ακολούθους στο διαδικτυακό του κανάλι στο YouΤube με τον τίτλο «Pateras Parthenios», δείχνοντας τις δεινές μαγειρικές του επιδόσεις με την ποδιά πάνω από τα ράσα και τις κουτάλες ανά χείρας.

Και, σαν να μην έφτανε μόνο το δικό του διαδικτυακό κανάλι, εδώ και μερικές ημέρες ο «αρχιεπίσκοπος» Παρθένιος απέκτησε τη δική του εκπομπή στο κανάλι ForMediaTV της Θεσσαλίας με την εκπομπή «Μαγειρεύοντας με τον πατέρα Παρθένιο», που θα μεταδίδεται καθημερινά. Ο ίδιος, μάλιστα, ανήρτησε στο προσωπικό του προφίλ στο facebook φωτογραφίες από τα δοκιμαστικά των εκπομπών του στο κανάλι της Θεσσαλίας όπου μαγειρεύει με ποδιά στην κουζίνα τηλεοπτικού στούντιο, θέλοντας έτσι να ενημερώσει το ποίμνιό του για το νέο κεφάλαιο που άνοιξε στη ζωή του!

Πάντως, αν ανατρέξει κανείς στο διαδικτυακό του κανάλι στο YouΤube, θα διαπιστώσει πως ο πατέρας Παρθένιος είναι άξιος συνεχιστής της Βέφας Αλεξιάδου, αφού οι συνταγές του, αλλά και το λέγειν του στη μαγειρική είναι αξιοσημείωτα! Μάλιστα, την ικανότητά του στη μαγειρική την είχε δείξει και σε Έλληνες ηθοποιούς, αφού πριν από μερικά χρόνια είχε παρουσιάσει βιβλίο του περί μαγειρικής στο «Σπίτι του Ηθοποιού», περιστοιχιζόμενος από την Αννα Φόνσου, την Ελένη Φιλίνη και άλλους σταρ του σινεμά και του θεάτρου!

Πώς έφτασε όμως, από το μακρινό 2000, ο Βεζυρέας να έχει μέχρι και τηλεοπτική εκπομπή, δείχνοντας συνταγές για μακαρονάδα με τόνο, κροκέτες λαχανικών και ομελέτα με κολοκυθοανθούς;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλα ξεκίνησαν για τον κατά κόσμον Βασίλη Βεζυρέα στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν έγινε γνωστός ανά το πανελλήνιο ως μοντέλο, αλλά και από τις τότε εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά πάνελ. Τότε, το επιτυχημένο κατά τα άλλα μοντέλο, αφού είχε κάνει τη δική του καριέρα στις εγχώριες πασαρέλες και τον γύρο στα ΜΜΕ της εποχής, αποφάσισε να αφήσει τα τηλεοπτικά πάνελ (όχι όμως τη δημοσιότητα) και να βάλει τα ράσα. Όμως, όπως λέει και ο λαός μας, «είναι βαριά τα ράσα της καλογερικής». Έτσι, ως διάκονος δεν είχε διστάσει να κάνει πασαρέλα, αλλά και να είναι παρών σε κοσμικές εκδηλώσεις, συνήθως με τις «σταρ» εκείνης της εποχής, όπως η Ρούλα Βροχοπούλου, η Πόπη Μαλλιωτάκη και η τραγουδίστρια Κόμισσα.

Κατόπιν απόφασης της Ιεράς Συνόδου, τον Οκτώβριο του 2002 η Εκκλησία της Ελλάδος τον καθαίρεσε, όμως εκείνος εντάχθηκε στους κόλπους των παλαιοημερολογιτών! Με το όνομα Παρθένιος Α’, ο πάλαι ποτέ πανελίστας χειροτονήθηκε το 2003 «αρχιμανδρίτης», έναν χρόνο μετά έγινε «μητροπολίτης» και μετέπειτα «αρχιεπίσκοπος»!

Μάλιστα, ως «αρχιεπίσκοπος» επρόκειτο να ενθρονιστεί πριν από μερικά χρόνια στη Νίκαια, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να ακυρώσει την τελετή ενθρόνισης και να μοιράσει τα χρήματα σε γεύματα για απόρους. Όμως, τότε και η Εκκλησία των Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών (παλαιοημερολογίτες) με ανακοίνωσή της είχε αρνηθεί ότι ο Παρθένιος Α’ ανήκε στους κόλπους της. Η ανακοίνωση που είχε εκδώσει ήταν σκληρή: «Προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση για μια ακόμη φορά ο επιχειρούμενος διασυρμός της αγωνιζομένης Εκκλησίας των ΓΟΧ Ελλάδος, μέσω δημοσιευμάτων τα οποία επιχειρούν να εμφανίσουν πρόσωπο το οποίο ουδέποτε είχε την παραμικρή σχέση με την Εκκλησία μας ως τον “νέο αρχιεπίσκοπο των Παλαιοημερολογιτών”.

Μέσω αυτών των δημοσιευμάτων επιχειρείται με δόλιο τρόπο η παρουσίαση της Εκκλησίας μας ως τόπου απόθεσης των “απορριμμάτων” της κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδος, κάτι το οποίο επιχειρήθηκε και με την πρόσφατη εμφάνιση στους τηλεοπτικούς δέκτες “κληρικού”, ο οποίος αποδείχθηκε εν τοις πράγμασι πως όχι μόνο δεν υπήρξε ποτέ κληρικός της Εκκλησίας ΓΟΧ Ελλάδος, αλλά εν ενεργεία κληρικός της κρατικής Εκκλησίας.

Ο κ. Βεζυρέας υπήρξε πνευματικό ανάστημα και κληρικός της κρατικής Εκκλησίας της Ελλάδος, από την οποία, όπως είναι γνωστό τοις πάσι, έχει καθαιρεθεί αμετάκλητα στις τάξεις των λαϊκών. Ουδέποτε υπήρξε κληρικός -ούτε καν μέλος- της Εκκλησίας του Πατρίου Ημερολογίου. Αντίθετα, η “εκκλησία” στην οποία δηλώνει πως ανήκει και η “σύνοδος” η οποία υποτίθεται τον “εξέλεξε” είναι ένα μόρφωμα το οποίο αποτελείται από ομοίους του, δηλαδή πρώην κληρικούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι νομικά κενά και την προκλητική πλέον άρνηση της Πολιτείας να νομοθετήσει, προσποιούνται τους “αρχιερείς” της Εκκλησίας του Πατρίου Εορτολογίου, καπηλευόμενοι αγώνες και σύμβολα.

Για μια ακόμη φορά κάνουμε έκκληση προς κάθε αρμόδια κρατική και δικαστική Αρχή να προστατεύσουν τις εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων πολιτών που ακολουθούν το Πάτριο Εορτολόγιο αλλά και τον ευσεβή ιερό κλήρο μας, που συστηματικά δέχονται επιθέσεις από πρόσωπα τα οποία εν τέλει δεν είναι τίποτε άλλο παρά έμποροι πίστεως.

Ουδείς σήμερα δύναται, χωρίς να βρεθεί αυθημερόν έναντι της Δικαιοσύνης, να δηλώσει κληρικός της Εκκλησίας της Ελλάδος ή της Ρωμαιοκαθολικής Αρχιεπισκοπής ή ακόμη και μουσουλμάνος ιμάμης. Αντιθέτως, οποιοσδήποτε το επιθυμεί με το πρόσχημα του “κατακερματισμού των ΓΟΧ” μπορεί να δηλώσει “ιερέας”, “αρχιερέας”, ακόμη και “αρχιεπίσκοπος των παλαιοημερολογιτών”» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Ο ντόρος που είχε προκληθεί δεν πτόησε τον Παρθένιο, ο οποίος πλέον έχει τη δική του «μητρόπολη» στην Αθήνα («Αγιος Παρθένιος» για την ιστορία) και παράλληλα επιτελεί έργο μέσω της ιεραποστολικής αδελφότητας «Αγίου Παρθενίου – Ανθρωπε, αγάπα», όπως την ονομάζει!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This