20/8/2022

Ο… υπάλληλος των ΕΛ.ΤΑ. που έγινε «άγιος» της showbiz

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσίευση:

Η... πορεία του πατέρα Δημήτριου από το Ταχυδρομείο έως τη φήμη του θαυματουργού ιερέα στον Ναό των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό

Μήλον της Εριδος έχει γίνει για την Εκκλησία ο π. Δημήτριος Λουπασάκης, προϊστάμενος του Ναού Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό, όπου συρρέουν χιλιάδες πιστοί για να εναποθέσουν τον πόνο και τα προβλήματά τους.

Πλήθος πιστών έξω από τον Ναό των Αγίων Ισιδώρων

Τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή τις καταγγελίες του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου για απάτη ολκής, έχει ξεσπάσει ένας «εμφύλιος πόλεμος» στους κόλπους της Εκκλησίας μεταξύ των οπαδών και των επικριτών του π. Δημητρίου.

Ο ίδιος ο πατέρας Δημήτριος, που γεννήθηκε στην Κρήτη, είχε αποκαλύψει σε μία λειτουργία των Θεοφανίων ότι από την ημέρα που γεννήθηκε ήταν άρρωστος και πολύ γρήγορα αποφάσισαν να τον βάλουν ανήμερα τα Φώτα σε μια πήλινη κολυμπήθρα στο Αργυρομούρι του Αποκόρωνα Χανίων και να τον βαφτίσει ο ιερέας του χωριού, ο π. Γεώργιος, λέγοντας πως η βάπτιση μπορεί να σώσει το παιδί.

«Όταν με βάλανε στην κολυμπήθρα, σχηματίστηκε ένας σταυρός και τότε ο ιερέας είπε πως αυτό το παιδί θα γίνει είτε παπάς είτε καλός χριστιανός» έχει δηλώσει ο π. Δημήτριος.

Η αρχή

Πριν από περίπου 20 χρόνια, σε μια πανηγυρική θεία λειτουργία του Ιερού Ναού του Αγίου Αιμιλιανού στον λόφο Σκουζέ, ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον πατέρα Δημήτριο. Τα πρώτα χρόνια λειτουργούσε στον Αγιο Γεώργιο Ζωγράφου και μετά μετατέθηκε -δυσμενώς, όπως είπαν κάποιοι- στους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό, που είναι ένα παρεκκλήσι του ΤΠΟΕΚΕ (Ταμείο Πρόνοιας Ορθοδόξου Εφημεριακού Κλήρου Ελλάδος).

Τον πρώτο καιρό οι πιστοί δεν ήταν πολλοί στον ναό, ώσπου ο π. Δημήτριος άρχισε να «διαβάζει» ανθρώπους που θεωρούσαν ότι είχαν καταληφθεί από δαιμόνια. ‘Oλο και περισσότεροι επισκέπτονταν το παρεκκλήσι, όλο και περισσότερες οι ευχές που διάβαζε ο πατέρας Δημήτριος. Παράλληλα, τελούνταν και αρκετά μυστήρια, ίσως και εξαιτίας της θέσης του ναού που έχει θέα ολόκληρη την Αθήνα. Άλλωστε, πρόκειται για ένα γραφικό εκκλησάκι χτισμένο -ή μάλλον σκαλωμένο- στην πιο μεγάλη σπηλιά του Λυκαβηττού.
Ανεβαίνοντας τα σκαλιά του ναού, ο επισκέπτης συναντά το εικονοστάσι του Χριστού και τα πετρόχτιστα εικονοστάσια, της οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, της αγίας Παρασκευής, του αγίου Ιούδα του Θαδδαίου και το σπήλαιο του αγίου Αριστείδου. Όλα αυτά σε έναν καταπράσινο χώρο γεμάτο λουλούδια, πάνω από τα φώτα της πόλης. Κάθε μήνα εκδιδόταν και ένα περιοδικό με διάφορα ποιμαντικά θέματα. Επίσης, σε κάθε γιορτή χοροστατούσε ή ιερουργούσε κάποιος ιεράρχης.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου
Ο πατέρας Δημήτριος των Αγίων Ισιδώρων σε στιγμιότυπο από θαύμα

Τα πρώτα χρόνια που ήταν εκεί ο π. Δημήτριος είχε διατηρήσει την εργασία του στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων των ΕΛ.ΤΑ. και αυτό φρόντιζε να το «πουλά» σε κάθε ευκαιρία, τονίζοντας πως είναι άμισθος ιερέας που κάνει τα πάντα με μόνο σκοπό τη διάδοση του Ευαγγελίου και με μόνο κίνητρο την αγάπη και την πίστη προς τον Κύριο.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνώρισαν τον π. Δημήτριο, τα πρώτα εκείνα χρόνια τούς είχε εκμυστηρευτεί ο ίδιος ότι είχε φέρει έναν σταυρό από την Κρήτη, ενώ λίγα χρόνια μετά φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως ο σταυρός αυτός σχετίζεται με τον άγιο Πορφύριο, γι’ αυτό και είναι θαυματουργός.

Με τον σταυρό πάνω στο κεφάλι πιστού

Η φήμη του άρχισε να διαδίδεται παντού. Πολιτικοί, καλλιτέχνες, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών άρχισαν να επισκέπτονται τον ναό είτε για να καλύψουν τις προσωπικές τους πνευματικές ανησυχίες είτε για να προβάλουν τον εαυτό τους στους χιλιάδες πιστούς που βρίσκονταν εκεί. Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, η Ντορέττα Παπαδημητρίου, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Γιώργος Τσαλίκης είναι μόνο κάποιοι από τους καλλιτέχνες που γνωρίζουν τον π. Δημήτριο και επισκέπτονται τον ναό.

Γιώργος Αγγελόπουλος
Η Ντορέττα Παπαδημητρίου με τον πατέρα Δημήτριο

Το ίδιο και πολιτικοί, βουλευτές και πολιτευτές, ενώ εκεί παντρεύτηκε την αγαπημένη του Τζένη Μπαλατσινού ο νυν υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Και όσο οι επισκέψεις επωνύμων γίνονταν συχνότερες, άρχισε να λειτουργεί διαδικτυακό κανάλι που μετέδιδε τις ακολουθίες και τόσο πιο πυκνά ακούγαμε και για κάποιο νέο θαύμα που έγινε στον ναό. Ανάπηροι που σηκώθηκαν και περπάτησαν. Καρκινοπαθείς που ξεπέρασαν τις δυσκολίες. Αυτιστικά παιδιά που έγιναν καλά. Γι’ αυτό, κυρίως τις ημέρες που εορτάζει το εκκλησάκι, οι πιστοί που το επισκέπτονται ξεπερνούν τους 50.000 (!), προκαλώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο όχι μόνο στον λόφο, αλλά και σε όλη την ευρύτερη περιοχή.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Συγκινεί ο εγγονός του Γιώργου Ζαμπέτα - Θα παίξει με το μπουζούκι του παππού του

Τα προηγούμενα χρόνια είχε παρατηρηθεί δυσαρέσκεια από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής για τη λειτουργία του εν λόγω ναού, αφού υπήρξαν διάφορες καταγγελίες για ψεύτικα θαύματα, ενώ συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου έκαναν λόγο σε μέσα ενημέρωσης για αγωνία της Αρχιεπισκοπής και διεξαγωγή έρευνας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο πόρισμα και το θέμα έχει ξεχαστεί στο συρτάρι. Τις τελευταίες μέρες, όμως, ύστερα από τις καταγγελίες του μητροπολίτη Αργολίδος Νεκταρίου, εμφανίστηκαν διάφοροι ιερείς και αρχιερείς που κάνουν λόγο για απάτη και εξηγούν γιατί οι πιστοί πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να αρχίσουν να προβληματίζονται. Μάλιστα, αυτό που προκάλεσε ιδιαίτερη αίσθηση ήταν η δήλωση του κ. Νεκταρίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι γνωρίζει περιπτώσεις ανθρώπων που, ενώ τους παρουσιάζουν ως ασθενείς που θεραπεύτηκαν από τον σταυρό, οι ίδιοι αναφέρουν ότι ουδέποτε ήταν άρρωστοι. Ο μητροπολίτης ανέφερε ακόμη μία περίπτωση με γονείς που ξεκίνησαν με το άρρωστο παιδί τους από την βόρεια Ελλάδα για να φτάσουν στην Αθήνα, όπου τους υποδέχτηκε ο ιερέας και τους υποσχέθηκε ότι το παιδί θα γίνει καλά και πρότεινε να σταματήσει τη θεραπεία του. «Το παιδί όχι μόνο δεν έγινε καλά, αλλά χειροτέρεψε!» κατέληξε ο σεβασμιότατος.

Αυτό και μόνο το γεγονός -αν αληθεύει- είναι πραγματικά σοκαριστικό και δείχνει την επικινδυνότητα αυτού του φαινομένου. Βέβαια, η θέση της Εκκλησίας είναι σαφής και ξεκάθαρη, το θαύμα που μας άφησε παρακαταθήκη ο Χριστός είναι κατεξοχήν η τέλεση της θείας λειτουργίας, όπου, κάθε φορά που λειτουργούν οι ιερείς, το ψωμί και ο κεκραμένος οίνος γίνονται Σώμα και Αίμα Χριστού. Κι αυτό είναι «εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ο Μπουτάρης σε βιντεοκλίπ με ακατάλληλο περιεχόμενο 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα ζώδια σήμερα Σάββατο 20 Αυγούστου

ΚΡΙΟΣ: Εκφράστε τα συναισθήματά σας και μην ασχολείστε μόνο με τα επαγγελματικά. Για να...

Τα βήματα του πατέρα του αποφάσισε να ακολουθήσει ο Νίκος Μπάρκουλης

Ο 21χρονος πλέον γιος του μεγάλου πρωταγωνιστή του ελληνικού κινηματογράφου Ανδρέα Μπάρκουλη, Νίκος, πήρε...

Stop των αρχαιολόγων στον Οικονομόπουλο: «Δεν είναι για τέτοια μουσική το Παλαιό Φρούριο στην...

Την οργή του Νίκου Οικονομόπουλου προκάλεσε η ακύρωση της συναυλίας του στο Παλαιό Φρούριο...

Τοπλες στην παραλία η Μαρία Βοσκοπούλου

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας της, την Κέρκυρα, απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης η Μαρία Βοσκοπούλου.Η...

Ο Μπουτάρης σε βιντεοκλίπ με ακατάλληλο περιεχόμενο 

Πρωταγωνιστής σε βίντεο κλιπ με ακατάλληλο περιεχόμενο έγινε ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης!Γνωστός...

Παντρεύεται η Φωτεινή Αθερίδου

Ο έρωτάς τους γεννήθηκε στο θέατρο, με τον ερχομό του γιου τους να επισφραγίζει...

Έξαλλος ο Γιώργος Μάγκας με τον «θάνατό» του: «Με έπαιρναν τηλέφωνο από όλη την...

Τραγική γκάφα από το ΑΠΕ που έσπευσε να δημοσιεύσει την είδηση χωρίς να κάνει διασταύρωση της πληροφορίας!

Συγκινεί ο εγγονός του Γιώργου Ζαμπέτα – Θα παίξει με το μπουζούκι του παππού...

Με το μπουζούκι του παππού του, που είχε παίξει το συρτάκι στην ταινία «Ζορμπάς»,...

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 19 Αυγούστου

ΚΡΙΟΣ: Η τυπικότητα του συντρόφου σας μπορεί να σας εκνευρίζει, αλλά σας παρέχει ασφάλεια....

Μαγνήτισε τα βλέμματα ο Λάκης Γαβαλάς με το φουστάνι του

Τις διακοπές του στην Πάρο κάνει ο γνωστός σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας, Λάκης Γαβαλάς,...

Σάλος με την ατάκα της Ιωάννας Τούνη για τον πρωθυπουργό

Καταιγισμό επικριτικών σχολίων έχει προκαλέσει το νέο βίντεο που ανέβασε η Ιωάννα Τούνη στο...

«Θα έχει συνέπειες ο Μπιμπίλας», προειδοποιεί ο γιος του Γιώργου Μάγκα

Αναστάτωση προκάλεσε η είδηση ότι πέθανε ο Γιώργος Μάγκας, μετά από ανάρτηση του Σπύρου...

Ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά ο Νίκος Οικονομόπουλος

Φανερά ενοχλημένος ο Νίκος Οικονομόπουλος, αφού ακυρώθηκε η προγραμματισμένη για τις 19 Αυγούστου, συναυλία...

«Πέθαναν» τον Γιώργο Μάγκα – Ο Μπιμπίλας ζήτησε συγγνώμη

Ο βασιλιάς του κλαρίνου ζει και βασιλεύει! Ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έγραψε πριν...

Γλέντησε με κλαρίνα η Έλενα Παπαρίζου

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Καρδίτσα, βρέθηκε για άλλο ένα καλοκαίρι η Έλενα Παπαρίζου.Η...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πώς η πιο έξυπνη ιδέα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 κατέληξε σε φιάσκο

Θα μπορούσε να είναι ερώτηση – παγίδα σε κάποιο...

Μαγνήτισε τα βλέμματα ο Λάκης Γαβαλάς με το φουστάνι του

Τις διακοπές του στην Πάρο κάνει ο γνωστός σχεδιαστής...

Αναχαιτίστηκε τουρκικό UAV, που πέταξε πάνω από την Κίναρο

Πτήσεις τριών ζευγών τουρκικών F-16 πάνω από τους Ανθρωποφάγους...

«Κρυφακούλης»: Έξαλλοι στο Μαξίμου με το «γαλάζιο» SMS

Άσχημη εξέλιξη είχε η φαεινή ιδέα γαλάζιων βουλευτών να...

Αιφνίδιος θάνατος στην Πάτρα: Συγκλονίζουν οι τελευταίες ώρες του 69χρονου

«Το βράδυ ήμασταν όλοι μαζί σε οικογενειακό τραπέζι. Ο πατέρας μου δεν είχε κάποιο ιατρικό ιστορικό με την καρδιά του» λέει η κόρη του

Έξι χρόνια σχεδίασης – βελτίωσης – ανάπτυξης και κατασκευής του radar «ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ» της ΕΑΒ

Από τον Μπάμπη Παπασπύρου*Στη φωτογραφία απεικονίζεται η εξέλιξη...

Τοπλες στην παραλία η Μαρία Βοσκοπούλου

Στην ιδιαίτερη πατρίδα της μητέρας της, την Κέρκυρα, απολαμβάνει...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ