Η Νότα πήρε στον τάφο της τα μυστικά της Αλίκης

Must Read

«H θεία μου είναι αλήθεια ότι πήρε όλα τα μυστικά που ήξερε για την Αλίκη κοντά της. Ηταν στάση ζωής για εκείνη». Με αυτή τη φράση-κλειδί η πολυαγαπημένη ανιψιά του πιο έμπιστου ανθρώπου της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Νότας Κονοπίση, η Ελένη Σοφιανού, μιλάει αποκλειστικά στην «Espresso» για τον χαμό της θείας της, της γυναίκας που έμενε νύχτα μέρα δίπλα στην εθνική μας σταρ στο σπίτι της στη Στησιχόρου και στον Θεολόγο, και γνώριζε τα πάντα για εκείνη.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Η Νότα δεν ήταν απλά μία από τους ανθρώπους που είχε στο team των συνεργατών της η Αλίκη. Ηταν τα μάτια, τα αυτιά και η ψυχή της! Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ήταν η πρώτη γυναίκα στην οποία η Αλίκη ανακοίνωσε τον δεσμό της με τον μετέπειτα σύζυγό της, τον Κύπριο επιχειρηματία Γιώργο Ηλιάδη. Ηταν εκείνη που της είπε πρώτη: «Αν πιστεύεις ότι θα σε κάνει ευτυχισμένη, σου δίνω την ευχή μου». Ετσι κι έγινε. Της έδωσε την ευχή της και η Αλίκη προχώρησε σε μυστικό γάμο μαζί του. Αλλωστε ελάχιστοι ήταν οι άνθρωποι που γνώριζαν για τον γάμο αυτόν, μέχρι που η ίδια η εθνική μας σταρ αποκάλυψε το 1993 στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Η Νότα έφυγε από τη ζωή την Τρίτη το πρωί σε ηλικία 84 ετών. Υπήρξε μια υπέροχη λαϊκή γυναίκα, με σοφία και γαλήνια όψη, η οποία από το 1972, όταν άρχισε να συνεργάζεται ως αμπιγιέζ και οικονόμος της Αλίκης, έως σήμερα δεν έδωσε ποτέ καμία συνέντευξη. Η Αλίκη τη λάτρευε! Ηξερε ότι ήταν το πιο εχέμυθο άτομο, εκείνη που δεν θα την πρόδιδε ποτέ. Το 2007, όταν ο υπογράφων άρχισε να γράφει το βιβλίο του Γιάννη Παπαμιχαήλ «Εχω ένα μυστικό» από τις εκδόσεις Λιβάνη, ο γιος της Αλίκης με παρότρυνε να επικοινωνήσω μαζί της. Βρεθήκαμε, αλλά η συνάντηση αυτή μόνο ειδήσεις δεν έβγαλε, καθώς η Νότα έλεγε τα περιστατικά που η Αλίκη είχε ήδη πει δημόσια. «Αγαπητέ Νίκο, μην περιμένεις να σου πω όσα η Αλίκη δεν θα ήθελε ποτέ να βγάλει η ίδια προς τα έξω» είχε πει και έτσι κλείσαμε την κουβέντα μας. Είναι γεγονός πως τρεις μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι τής είχαν προσφέρει τεράστια ποσά για να βγάλει δικό της βιβλίο, εκείνη αρνιόταν πάντα ευγενικά και κατηγορηματικά.

Η αγάπη της, άλλωστε, για την Αλίκη δεν της επέτρεψε να κάνει δική της οικογένεια. «Είναι αλήθεια αυτό. Η μεγάλη πίστη που είχε στην Αλίκη και που είχε δοθεί ολοκληρωτικά δεν την άφησε να προχωρήσει σε προσωπικό επίπεδο. Αλλωστε, όσο ζούσε η Αλίκη, η θεία μου ήταν η σκιά της. Πάντα τη συμβουλευόταν, γιατί η Νότα ήταν πολύ πράος χαρακτήρας και ζύγιζε καλά τα πράγματα» μας λέει η ανιψιά της, Ελένη Σοφιανού.

Η ίδια δεν έκανε ποτέ δημόσιες εμφανίσεις. Αντιθέτως, μάλιστα, σε όσες εκδηλώσεις και αν την καλούσαν για την αγαπημένη της Αλίκη, εκείνη ευγενικά αρνούνταν. «Τα τελευταία χρόνια, μετά τον θάνατο της Αλίκης, προσπαθούσε να θυμάται όμορφες ιστορίες και να μας τις λέει. Οχι όμως πράγματα που δεν θα ήθελε η Αλίκη να ειπωθούν. Είχε κόκκινες γραμμές η θεία μου και δεν άλλαξε ποτέ τη νοοτροπία της είτε ήταν εν ζωή η Αλίκη είτε πεθαμένη» λέει με συγκίνηση.

Οπως εκμυστηρεύεται στην «Espresso» η κυρία Σοφιανού, συχνά επικοινωνούσε με τον Σταμάτη Φασουλή για να μαθαίνει νέα του, με την Αντα, που είχε κοντά της η Αλίκη, και με τη φίλη της Βουγιουκλάκη, τη Μαίρη.

Η κηδεία της γυναίκας-κλειδί για τη ζωή της εθνικής μας σταρ θα γίνει σήμερα στις 10.30 το πρωί από το Νεκροταφείο των Αγίων Αναργύρων!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This