Το «φρούριο» του Ωνάση στα χέρια του Γιώργου Προκοπίου!

Tο ακίνητο είχε φιλοξενήσει και τον δικτάτορα Παπαδόπουλο! Τελευταίοι ιδιοκτήτες του ήταν οι κληρονόμοι του επιχειρηματία Μανώλη Κυπριανίδη

Must Read

Ο 76χρονος εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου με τις λιγοστές κοσμικές εμφανίσεις, που κυκλοφορεί με ποδήλατο στις Σπέτσες, αν και διαθέτει το 106 μέτρων mega yacht «Dream», τα τελευταία δέκα χρόνια αγοράζει τα πάντα!

  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Ο ιδιοκτήτης, μεταξύ άλλων, των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και της Olympic Marine (που έκοψε την κορδέλα στο 2ο Olympic Yacht Show), ο οποίος έδωσε το «παρών» στα επίσημα εγκαίνια του Ελληνικού, πρόσθεσε στη συλλογή του και τη βίλα-υπερπαραγωγή του αείμνηστου επιχειρηματία Μανώλη Κυπριανίδη στο Λαγονήσι, την οποία αγόρασε από τους κληρονόμους του αντί δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Στη βίλα, όπου έμενε ο Ωνάσης με την Τζάκι, για την οποία πολλοί λένε ότι είναι από τα ωραιότερα σπίτια στην Ελλάδα, σήμερα κατοικεί η κόρη του, Ιωάννα Προκοπίου, με την οικογένειά της. Πρόκειται για τη δευτερότοκη (από τις τέσσερις κόρες) θυγατέρα του Γιώργου Προκοπίου, που ακολουθεί τα βήματα του πατέρα της στη ναυτιλία, καθώς είναι η διευθύνουσα σύμβουλος των Sea Traders και ιδρύτρια της Prominence Maritime.

Η Ιωάννα Προκοπίου, κόρη του εφοπλιστή

Ο παγκοσμίως ισχυρός εφοπλιστής, πρόεδρος της Dynacom LNG Partners, με στόλο 60 τάνκερ, επενδύει με πάθος και τεράστια επιτυχία και στον τομέα των ακινήτων, καθώς αγοράζει σπίτια-φιλέτα σε ολόκληρο τον κόσμο. Εκτός από την Αθήνα, τη Βουλιαγμένη, το Λαγονήσι και τη Μύκονο, ο low profile άνδρας της ναυτιλίας διαθέτει, μεταξύ άλλων, οικία στο One Hyde Park του Νάιτσμπριτζ, το… ακριβότερο κτιριακό συγκρότημα στο Λονδίνο! Στο παρελθόν, μάλιστα, δεν δίστασε να «μονομαχήσει» με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για την αγορά της περίφημης Villa Christina στο Πορτοφίνο, το πανέμορφο θέρετρο της Ιταλικής Ριβιέρας.

Οπως η «Espresso» είχε και πάλι αποκλειστικά γράψει, ο εφοπλιστής έχει αγοράσει σε πλειστηριασμό τη βίλα του Αντώνη Λυμπέρη στη Μύκονο, αλλά και το οικόπεδο του Ευγένιου Τίγκα και της Στέλλας Λαζάρου στη Σαρωνίδα. Αόρατη από περίεργα βλέμματα, η βίλα-φρούριο με την ιδιόκτητη μαρίνα «Πούντα Χερώμα», σχεδιασμένη από τον αρχιτέκτονα Πικιώνη, που παραπέμπει σε μικρή χερσόνησο, αν και βρίσκεται σε απόσταση μόλις 25 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας -στο συγκρότημα Αλεξίου στο Λαγονήσι-, διαθέτει μοναδική θέα στο Αιγαίο Πέλαγος και μυθική ιστορία, με καλεσμένους στα σαλόνια της από τον Ωνάση, την Τζάκι Κένεντι και την Κάλλας, ως τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο, τη σύζυγό του Δέσποινα Παπαδοπούλου, τον Στυλιανό Παττακό και τον Ιωαννίδη…

Αριστοτέλης Ωνάσης και Τζάκι Κένεντι στον γάμο τους

Ο αείμνηστος κοσμοπολίτης επιχειρηματίας Μανώλης Κυπριανίδης, που άφησε την τελευταία του πνοή στη Ζυρίχη της Ελβετίας, ξαφνικά, σε ηλικία 66 ετών (με τις συνθήκες του αιφνίδιου θανάτου του να εξελίσσονται σε θρίλερ στους κοσμικούς κουτσομπολίστικους κύκλους), αγόρασε τη βίλα την εποχή της οικονομικής ευρωστίας του, ως πρόεδρος, μεταξύ άλλων, της ιστορικής τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ Ηρακλής, από την οποία παραιτήθηκε το 2014. Το ακίνητο-φιλέτο το απέκτησε από την εξαδέλφη του Αριστοτέλη Ωνάση, Λίτα Βοϊβόδα-Λιβανού, σύζυγο του μεγιστάνα Γιώργου Λιβανού, αδελφού της Τίνας Ωνάση και της Ευγενίας Νιάρχου. Για την ιστορία, η καλά κρυμμένη από αόρατα βλέμματα βίλα-φρούριο, που ταίριαζε στον γοητευτικό αλλά και μυστικοπαθή χαρακτήρα του επιχειρηματία Κυπριανίδη, υπήρξε για λίγο το σπίτι του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου. Φημολογείται ότι του το είχε παραχωρήσει ο Ωνάσης λόγω του privacy που διέθετε με τη μαρίνα, και επίσης λέγεται ότι ο Παπαδόπουλος έζησε εκεί με τη σύζυγό του Δέσποινα μέχρι τη θρυλική νύχτα που τον συνέλαβε ο ταξίαρχος Δημήτριος Ιωαννίδης και προχώρησε στο γνωστό πραξικόπημα.

Μοναδικά έργα τέχνης

Ο Μανώλης Κυπριανίδης, πάντως, σύμφωνα με όσα είναι σε θέση να γνωρίζει η «Espresso», λάτρευε το σπίτι λόγω της θέας και της ιδιωτικότητάς του, και το είχε διακοσμήσει με μοναδικά έργα τέχνης από την ανεκτίμητη συλλογή της ΑΓΕΤ Ηρακλής. Αν και οι χώροι της βίλας ήταν σχετικά μικροί και ανεξάρτητοι μεταξύ τους -το οικόπεδο-φιλέτο και η ιδιωτική παραλία-, ο αείμνηστος ιδιοκτήτης τα είχε περιφράξει και βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με τις καταγγελίες που του είχαν κάνει οι γείτονες και κάτοικοι της περιοχής. Για την ιστορία, ο εφοπλιστής Γιώργος Προκοπίου διαθέτει ακόμα δύο υπέροχα σπίτια δίπλα από τη βίλα του Κυπριανίδη που πρόσθεσε στη συλλογή του…

Μανώλης Κυπριανίδης

Ο Μανώλης Κυπριανίδης, λίγο πριν από το θάνατό του, όταν αποφάσισε να μείνει μόνιμα στην Ελβετία, το 2016, εκμεταλλευόταν τη βίλα και τη νοίκιαζε για πάρτι αλλά και για διαμονή billionaire Αράβων, Λιβανέζων, Ινδών και Αμερικανών, που τρελαίνονταν με την ιδέα να μείνουν για λίγες ημέρες στο σπίτι όπου ζούσε ο Ωνάσης με την Τζάκι και στο οποίο βρισκόταν το πιάνο που είχε αγόρασε ο Ελληνας μεγιστάνας στη Μαρία Κάλλας…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This