Κυριακή 13/6/2021

Αυτή είναι η Ελληνίδα παρουσιάστρια που ομολόγησε ότι έχει βιώσει το μπούλινγκ (video)

Ιδιαίτερα αποκαλυπτική ήταν η τηλεπερσόνα κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Ελένη» με αφορμή το θέμα του τραγουδιστή Βαλάντη για τα επικριτικά σχόλια που είχε δεχτεί στο παρελθόν για τα κιλά του.

Η Μαντώ Γαστεράτου ανέφερε στην εκπομπή πως όταν ήταν μαθήτρια λόγω της εμφάνισης της, είχε πέσει θύμα μπούλινγκ. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν ήταν εμφανές ότι ήμουν κορίτσι. Είχα πολύ κοντά μαλλιά ξυρισμένα και καρφάκια και φόραγα τα ρούχα του αδερφού μου».

Μεταξύ άλλων η Γαστεράτου είπε: «Το bullying σε τσακίζει, σε γονατίζει. Οι γονείς πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά τους, να αφουγκράζονται. Υπάρχουν πολλά παιδιά που δεν μιλάνε ποτέ. Εγώ ήμουν ένα τέτοιο παράδειγμα, που όταν πήγαινα σπίτι μου ήμουν ένα αγρίμι και στο σχολείο ήμουν.

Δέχτηκα bullying και σωματική κακοποίηση, κυρίως ψυχική, στο Γυμνάσιο, γιατί ήμουν ένα παιδί πολύ διαφορετικό. Τίποτα δεν θύμιζε τη σημερινή εξωτερική μου εμφάνιση, ήμουν σαν αγοράκι. Ντυνόμουν αγορίστικα με τα ρούχα του αδερφού μου, φερόμουν αγορίστικα. Δέχτηκα bullying και από καθηγητές.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μέρα στο σχολείο, που ήμασταν μπροστά τα κορίτσια στην προσευχή και πίσω τα αγόρια και ήρθε ένας καθηγητής και με έπιασε από τη φαβορίτα, με έσυρε πίσω στα αγόρια και μου λέει «πίσω τα αγοράκια».

Και λέω «Κύριε, κορίτσι είμαι», δεν ήταν εμφανές ότι ήμουν κορίτσι. Για κάποιους προσωπικούς λόγους έτσι είχα αποφασίσει τότε να συμπεριφέρομαι, νόμιζα ότι έτσι θα ήμουν πιο δυνατή

Η παρουσιάστρια θέλησε στο τέλος να περάσει το δικό της μήνυμα, αναφέροντας πως τα παιδιά θα πρέπει να μιλάνε στους γονείς και να μην φοβούνται.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ