Πήρε το… ρίσκο και ραπάρει η Δήμητρα Παπαδήμα

Η Δήμητρα Παπαδήμα ηχογράφησε το «Sex και χρήμα» ενώ έκανε πρεμιέρα η παράστασή της στο θέατρο Olvio

Must Read

«Χείμαρρος» η Δήμητρα Παπαδήμα, μιλάει στην «Espresso» για την εμπειρία του ραπ τραγουδιού που συνδημιούργησε πρόσφατα με τίτλο «Sex και χρήμα», το οποίο συνδέεται άμεσα και με βιβλίο της «Επάγγελμα Παραισθησιολόγος». Η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας αναφέρεται επίσης στο θεατρικό έργο της «Ρίσκο», που έκανε πρεμιέρα χθες στο θέατρο Olvio, σε σκηνοθεσία Τάσου Σωτηράκη, με πρωταγωνιστές τούς Γιώργο Καφετζόπουλο και Νάντια Καφφετζή, και τονίζει με νόημα πως πρέπει να ρισκάρουμε για να ζήσουμε τη ζωή μας.

-Πώς μπήκες στη διαδικασία να δημιουργήσεις ένα ραπ τραγούδι;

Θα σου πω την αλήθεια. Δεν μπήκα στη διαδικασία. Το μονοπάτι του μυαλού με οδήγησε στη δημιουργία του ραπ κομματιού, χωρίς να το ξέρω, πριν από οκτώ χρόνια, αφού αυτοί οι στίχοι υπάρχουν στο μυθιστόρημά μου «Επάγγελμα Παραισθησιολόγος», που εκδόθηκε από τον οίκο Γαβριηλίδη. Δεν ήξερα καν τη ραπ. Ολα προκύπτουν με εμένα.

-Πώς ήταν η εμπειρία της συμμετοχής στο στούντιο, όπου συνεργάστηκες με τον τραγουδοποιό Νικόλα Λειβαδίτη, που έγραψε τους στίχους του ρεφρέν, και με τη Μαρία Καλούδη, η οποία ερμήνευσε το κομμάτι μαζί με τον Mc Viral στις ρίμες;

Ο Νικόλας Λειβαδίτης απογείωσε τους στίχους και έγραψε ένα συγκλονιστικό ρεφρέν. Η φωνή της Μαρίας Καλούδη με εκφράζει απόλυτα και με συγκινεί βαθιά. Γεμάτη συναίσθημα. Ο Mc Viral είναι η φωνή της διαμαρτυρίας… Εγώ ένιωσα στο στούντιο σαν πρωτάκι. Εμεινα με το στόμα ανοιχτό με τους δημιουργούς… Πολύ μεγάλη τρέλα οι μουσικοί. Οι ηθοποιοί μπροστά τους είμαστε… νιανιά!

-«Sex και χρήμα» ο τίτλος του τραγουδιού. Είναι αυτά τα δύο που κυνηγάει περισσότερο ο σύγχρονος άνθρωπος;

Μα, ολόκληρος ο πλανήτης όπως τον κατάντησαν κινείται γύρω από το σεξ (ξεπούλημα) και το χρήμα (αφέντης). Γι’ αυτό και αυτή η μετριότητα. Η αθλιότητα. Το χάσιμο της ταυτότητας. Τα πουλημένα κορμιά. Οι πουλημένες ψυχές στον γερο-διάολο που δεν ξέρει τι να τις κάνει πια.

-Τι πραγματεύεται το μυθιστόρημά σου «Επάγγελμα Παραισθησιολόγος» που εξαντλήθηκε και θα επανακυκλοφορήσει;

Αναφέρεται στις παραισθήσεις που δημιουργεί η εξουσία. Η φτιαχτή εξουσία, που την τροφοδοτούν το βρόμικο σεξ και το ανατριχιαστικό χρήμα. Θα επανακυκλοφορήσει σύντομα από τις εκδόσεις Νίκας. Προτιμώ τους νέους σε όλα. Και στις εκδόσεις.

-Ποια είναι η μεγαλύτερη «παραίσθηση» του Ελληνα στην εποχή μας;

Οτι νιώθει Ελληνας αλλά δεν είναι ακριβώς Ελληνας. Νιώθει Ευρωπαίος αλλά δεν είναι ακριβώς Ευρωπαίος… Ο σύγχρονος Ελληνας ζει ως πρώην Ελληνας που θα ήθελε να είναι Ελληνας, αλλά δεν θα ήθελε να είναι Ελληνας σαν τους Ελληνες. Γι’ αυτό παίρνει παραισθησιογόνα. Μπας και βρει τι σ@*@ά είναι…

-Χθες έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Olvio η παράστασή σου «Ρίσκο» (κάθε Τετάρτη και Πέμπτη, στις 21.00). Τι είναι ρίσκο στην εποχή μας;

Το «Ρίσκο» είναι μια παράσταση που ρισκάρει το «χώσιμο» στα βρόμικα μυαλά. Κι ας καταλαμβάνουν αξιοσέβαστες θέσεις. Κάποιος πρέπει να τους τα πει. Ρίσκα δεν παίρνουμε πια. Προσωπικά ρίσκα. Ελευθερία δεν υπάρχει πουθενά. Ρισκάρουν για εμάς όσοι πλουτίζουν στις πλάτες μας. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι για εμάς, ας πάρουμε το ρίσκο να το κάνουμε μόνοι μας. Ας είναι κάτι μικρό. Αρκεί να μην τους χαριζόμαστε έτσι… Σκυμμένα κεφάλια, κλειστά στόματα. Και φαρμάκια και δηλητήρια στον οργανισμό μας. Ας ρισκάρουμε να ζήσουμε τη ζωή μας. Μόνο τη ζωή που μας δόθηκε. Μεγάλο ρίσκο. Κι αν τα καταφέρουμε… Ελευθερία και νίκη… Το πέρασμα από αυτόν τον ρημαγμένο πλανήτη…

Ο σκηνοθέτης της παράστασης Τάσος Σωτηράκης με τους δυο πρωταγωνιστές Γιώργο Καφετζόπουλο και Νάντια Καφφετζή

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This