Το γκαλά στη Νέα Υόρκη και οι χοροί του πρίγκιπα Παύλου με τα σουξέ της Κοκκίνου

«Οπα» ομογενών και γαλαζοαίματων στην «καρδιά» του Μανχάταν

Must Read

«Φωτιές» άναψε στην καρδιά του Μανχάταν η Ελλη Κοκκίνου, με κατακόκκινη τουαλέτα από δαντέλα, όταν ανέβηκε στη σκηνή του μεγαλοπρεπούς Cipriani Wall Street και τραγούδησε τα σουξέ της στους ομογενείς. Μάλιστα, με τα τραγούδια «Τι έχω τραβήξει», «Για φαντάσου», «Τάξε μου» έγινε χαμός από κέφι και χορό. Η Ελλη Κοκκίνου ήταν η guest του γκαλά του The Hellenic Initiative, του μη κερδοσκοπικού φιλανθρωπικού ιδρύματος που φέτος γιόρτασε τα δέκα χρόνια λειτουργίας του, έχει ιδρυθεί από επιφανείς Έλληνες της διασποράς και έχει διανείμει περισσότερα από 2.000.000 δολάρια σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Στο παρελθόν μάλιστα η Ελλη είχε τραγουδήσει, επίσης με μεγάλη επιτυχία, σε χορό του οργανισμού στο Λονδίνο. Στο γκαλά τιμήθηκε ο πρόεδρος της Pfizer δρ Αλμπερτ Μπουρλά και παρουσιάστηκε η νέα καμπάνια του οργανισμού «Φύτεψε ένα δέντρο στην Ελλάδα». Στον χορό την παράσταση έκλεψαν ο πρίγκιπας Παύλος με τη Μαρί Σαντάλ, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Γιώργος Τσούνης, η επιχειρηματίας Ολγα Μπορνόζη, αλλά και ο 14χρονος γιος της Ελλης Κοκκίνου, Αλέξανδρος Βασιλειάδης. Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα ο πρίγκιπας Παύλος είχε ρίξει τις ζεϊμπεκιές του και σε αντίστοιχο gala στο Λονδίνο, όπου είχε εμφανιστεί η Δέσποινα Βανδή.

Μεγαλοπρεπής όμως και άκρως συγκινητική ήταν η προβολή της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» στο Metropolitan Museum of Arts της Νέας Υόρκης, με τη Μιμή Ντενίση να λάμπει με τη δημιουργία του Βασίλη Ζούλια. Περισσότεροι από 700 προσκεκλημένοι γέμισαν το Auditorium Grace Rainey Rogers για την ειδική προβολή της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη», με την υποστήριξη του επιχειρηματία Γιώργου Κωνσταντέλλη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μόνιμης Αποστολής στα Ηνωμένα Εθνη και φιλοξενήθηκε από τη μόνιμη αντιπρόσωπο της Ελλάδας, πρέσβειρα Μαρία Θεοφίλη, η οποία προλόγισε και απηύθυνε χαιρετισμούς, ενώ την επόμενη ημέρα οργάνωσε στην πρεσβευτική κατοικία πριβέ δείπνο με καλεσμένους, μεταξύ άλλων, τη Βίκυ Φιλίππου και την Αννα Παναγιωταρέα. Την προβολή της ταινίας παρακολούθησαν διακεκριμένοι ομογενείς: ο γενικός πρόξενος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, ο επικεφαλής του Γραφείου Εμπορικών Υποθέσεων Νίκος Θωμόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ιατρών Νέας Υόρκης δρ Πάνος Μανώλας, ο δρ Γιώργος Λιακέας, ο Γιάννης Μεταξάς, οι ογκολόγοι του νοσοκομείου Memorial Sloan Kettering Cancer Center, Dr. Andrew Seidman και Μαρία Θεοδούλου. Εκτός από τη σταρ Μιμή και την ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη που παίζει στην ταινία, στη Νέα Υόρκη ταξίδεψαν ο Γιώργος Ντάβλας με την οικογένειά του και ο Γιώργος Δουδέσης. Την ταινία παρακολούθησε και η γυμνάστρια Γιάννα Νταρίλη, η οποία ζει μόνιμα στο Μανχάταν τα τελευταία χρόνια, παραμένει εμφανισιακά πάντα εντυπωσιακή και ασχολείται με τη παραγωγή διεθνών προδιαγραφών και το ελληνικό κανάλι της Νέας Υόρκης (NGTV) και, φυσικά, συνοδευόταν από τον σύντροφό της Γιώργο Ψιψίκα.

«Πάρτι» τέχνης στο Μαϊάμι

Διεθνούς φήμης συλλέκτες και φιλότεχνοι απολαμβάνουν τα πιο ξεχωριστά έργα τέχνης του 20ού και του 21ου αιώνα στο ηλιόλουστο Μαϊάμι, στην έκθεση «Miami Art and Design Week», η οποία προσελκύει περισσότερο από κάθε άλλη φορά το ενδιαφέρον του κοινού. Την «Art Miami», τη σημαντικότερη έκθεση σύγχρονης και μοντέρνας τέχνης στην Αμερική, επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων συμπατριωτών μας η Μαριέττα Χρουσαλά και ο σύζυγός της Λέοντας Πατίτσας. Στην art basel, όμως, συμμετέχουν και γκαλερί από την Αθήνα – όπως τα «Dio Horia» της Μαρίνας Βρανοπούλου, η «The Breeder», η «Kapopoulos Fine Arts» με έργα Ελλήνων καλλιτεχνών, που κλέβουν την παράσταση. Πρωταγωνιστικό ρόλο στα fashion δρώμενα της έκθεσης ήταν μεταξύ άλλων τα luxurious brands Bottega Veneta, Saint Laurent και Fendi, προβάλλοντας ποικίλα κομψοτεχνήματα, με κεντρικούς άξονες την τέχνη, το design και τη μόδα.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό ήταν ο τιμώμενος καλεσμένος και κεντρικός ομιλητής στο gala του 6ου Sustainability Summit for South-east Europe and the Mediterranean που έλαβε χώρα στο «Divani Apollon Palace & Thalasso» στην Αθήνα. Στην ομιλία του, με επίκεντρο το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, ο πρίγκιπας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις δράσεις που πρέπει να αναλάβουμε σε πολλά επίπεδα για την προστασία του περιβάλλοντος. Τον πρίγκιπα συνόδευσε στο πρόγραμμά του ο επίτιμος πρόξενος του Μονακό στην Ελλάδα, δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, καθώς το προξενείο ήταν εκ των υποστηρικτών του συνεδρίου, ενώ η οικογένεια Αποστολόπουλου παρέθεσε πριβέ δείπνο προς τιμήν του στη θαλαμηγό τους.

Η γιορτή της ελληνικής ναυτιλίας

Παρουσία προσωπικοτήτων και στελεχών της ελληνικής ναυτιλίας απονεμήθηκαν τα βραβεία της Lloyd’s List Greek Shiping Awards για το 2022. Η Μελίνα Τραυλού, η οποία νωρίτερα φέτος εξελέγη η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ανακηρύχθηκε Ελληνική Ναυτιλιακή Προσωπικότητα της Χρονιάς. To Βραβείo Επιτεύγματος Ζωής Lloyd’s List/Propeller Club απονεμήθηκε στον Θεόδωρο Βενιάμη, ο οποίος ηγήθηκε της εφοπλιστικής κοινότητας της χώρας για 13 χρόνια μέχρι την αποχώρησή του το 2022. Αλλα σημαντικά ατομικά βραβεία περιελάμβαναν το βραβείο Newsmaker της Χρονιάς στον εφοπλιστή Χάρη Βαφειά, για μια μακρά λίστα με αξιοσημείωτες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης μιας δεύτερης ναυτιλιακής εταιρίας εισηγμένης στο Nasdaq, της Imperial Petroleum. Το Βραβείο Επόμενης Γενιάς στη Ναυτιλία κέρδισε ο Αντώνης Μαλαξιανάκης, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Harbor Lab, μιας εταιρίας τεχνολογίας, η οποία παρέχει καινοτόμο λογισμικό που εστιάζει στα λιμενικά κόστη για τα πλοία.

Πηγή: Espresso

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This