«Συγγνώμη ταπεινά, κ. Χαρδαλιά» – H Ιωάννα Κουσκούση σπάει τη σιωπή της 3 χρόνια μετά το μπουγέλωμα

Το χρονικό της σύλληψής της, το το ψυχιατρείο και οι δικαστικές μάχες με «σύμμαχο» τον Παπαδόπουλο της Πισπιρίγκου

Must Read

Η Θεσσαλονικιά ηθοποιός, μοντέλο και παρουσιάστρια Ιωάννα Κουσκούση έγινε γνωστή στο πανελλήνιο, αλλά και -με αναφορές των διεθνών sites- σε όλο τον κόσμο από την επίθεση που εξαπέλυσε πριν από σχεδόν τρία χρόνια -πετώντας ένα ποτήρι νερό- στο πρόσωπο του τότε υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά.

  • Από τον Γιάννη Αρμουτίδη

Η αιφνίδια και καταδικαστέα αντίδρασή της απέναντι στην επιβολή των μέτρων για την προστασία του κορονοϊού είχαν οδηγήσει στη σύλληψή της, με την ίδια να γίνεται viral στα social media. Αρχικά είχε οδηγηθεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Αστυνομικό Τμήμα της πλατείας Αριστοτέλους και στη συνέχεια στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Η ίδια, προσπαθώντας πλέον να αφήσει πίσω της την περιπέτειά της, αποφάσισε να μιλήσει στην «Espresso» για όλα, ζητώντας δημόσια συγγνώμη στον Νίκο Χαρδαλιά. Η Ιωάννα, μητέρα ενός 10χρονου παιδιού του Χρήστου (τον οποίο μεγάλωσε μόνη της), βίωσε την οικογενειακή βία και την κακοποίηση από τον σύντροφό της, ανεβαίνοντας τον δικό της γολγοθά. Μέχρι που είδε το πρόσωπό της να παίζει στα δελτία ειδήσεων μετά τη σύλληψή της, αφού είχε προηγηθεί η επίθεση με νερό στον Χαρδαλιά, ο οποίος της υπέβαλε μήνυση.

«Μετά όσα συνέβησαν μου αφαίρεσαν παράνομα το κινητό μου και με κράτησαν για πέντε ώρες στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς να έχει υποβληθεί μήνυση από τον κ. Χαρδαλιά, λέγοντάς μου ότι, αν δεν σβήσω από το κινητό μου το βίντεο, στο οποίο καταγραφόταν όλο το σκηνικό, κατά το οποίο πετάω νερό στο πρόσωπό του και διαπληκτιζόμαστε, θα με κρατήσουν μέσα…Αρνήθηκα και μου είπαν ότι, αν το σβήσω, δεν θα υπέβαλε μήνυση ο κ. Χαρδαλιάς. Το βίντεο, το οποίο διέρρευσε, είναι εκείνο που τράβηξε μία θαμώνας, η οποία βρισκόταν παρούσα στον συμβάν και κατέγραψε τη σκηνή» λέει, εξιστορώντας τα γεγονότα: «Στη συνέχεια οδηγήθηκα στο κρατητήριο. Πέρασα μια εφιαλτική νύχτα, κλαίγοντας και προσευχόμενη συνεχώς στην Παναγία και στον Χριστό μέχρι να οδηγηθώ στον εισαγγελέα. Την επόμενη ημέρα οδηγήθηκα ενώπιόν του με τόσο σφιχτές χειροπέδες, που σχεδόν είχαν ματώσει τα χέρια μου, και μετά ενώπιον της έδρας. Και όλα αυτά επειδή ήμουν γυναίκα που θέλησα να διαμαρτυρηθώ για όσα συμβαίνουν στη χώρα μου. Αισθάνθηκα μια κατάφωρη σεξιστική κακοποίηση, εξαιτίας πολιτικών πεποιθήσεων ελευθερίας, την οποία κατήγγειλα σε όλες τις διεθνείς οργανώσεις. Επειδή, όμως, δεν ήταν παρών ο κ. Χαρδαλιάς, η υπόθεση πήρε αναβολή. Μόλις πήγα να φύγω, με συνέλαβε η Αστυνομία, γιατί μου είπαν ότι υπήρχε διαταγή να οδηγηθώ, για ψυχική αξιολόγηση, στο Ψυχιατρείο Σταυρούπολης».

Αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Η ίδια πιστεύει ότι τη συνέλαβαν γιατί επιτέθηκε σε άντρα πολιτικό και γιατί προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη, αφού -όπως ισχυρίζεται- μία γυναίκα μπόρεσε να ορθώσει ανάστημα απέναντι σε έναν άντρα. Μάλιστα, όπως λέει, θα καταθέσει αγωγή και μήνυση κατά του Ελληνικού Δημοσίου (έχοντας ως δικηγόρο της τον Οθωνα Παπαδόπουλο, που έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου), διεκδικώντας αποζημίωση 100.000 ευρώ για κατάχρηση εξουσίας, παραβίαση των συνταγματικών της δικαιωμάτων, ηθική βλάβη, ρατσισμό και προσβολή προσωπικότητας.

«Η επίθεσή μου στον Νίκο Χαρδαλιά, δυστυχώς, με καταδίκασε ισόβια, χωρίς ποτέ και κανένας να ακούσει τους λόγους που την έκανα. Την ίδια στιγμή που οι διεθνείς οργανώσεις υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και μάχονται κατά του ρατσισμού, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα θέλει να υπερηφανεύεται πως μεγαλώνει νέα παιδιά χωρίς βία και ρατσισμό, εγώ βιώνω την απόλυτη απομόνωση και τον στιγματισμό. Ακόμα και τώρα που σας μιλώ, κινδυνεύω να χαρακτηριστώ η τρελή που μιλάει σε μία εφημερίδα. Μου έχουν κλείσει όλες τις πόρτες. Με έχουν στιγματίσει και δεν μπορώ να βρω δουλειά. Μου έχουν βάλει μιαστάμπα που θα με κυνηγά σε όλη μου τη ζωή.

Είμαι όμως αποφασισμένη να βάλω ένα τέρμα. Δεν θα επιτρέψω αυτό το συμβάν να ακολουθήσει και τη ζωή του παιδιού μου. Αυτό είναι που με ενδιαφέρει περισσότερο. Και γι’ αυτό, έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη, θα παλέψω και θα δικαιωθώ… Πιστεύω τόσο πολύ στον Θεό, που κανένας δεν μπορεί να κλονίσει την πίστη μου. Και επειδή είμαι παιδί του Θεού, ζητώ δημόσια συγγνώμη από το Νίκο Χαρδαλιά» λέει στην «Espresso»!

Το χρονικό της σύλληψής της, το το ψυχιατρείο και οι δικαστικές μάχες με «σύμμαχο» τον Παπαδόπουλο της Πισπιρίγκου

Η ίδια κατά τη διάρκεια της συνέντευξής της στην «Espresso» ξετυλίγει το χρονικό της περιπέτειάς της: «Βρισκόμουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης την περίοδο που επιβλήθηκαν τα μέτρα για το lockdown (9/6/20). Βλέπω τον Νίκο Χαρδαλιά να κάθεται σε ένα εστιατόριο, στην περιοχή του Λευκού Πύργου. Ημουν με τον γιο μου και του ζήτησα να κρατήσει το κινητό μου και να μη σταματήσει να τραβάει, αφού είχα σκοπό να διαμαρτυρηθώ για την απαράδεκτη απαίτηση επιβολής μέτρων, που παραβιάζουν τα συνταγματικά δικαιώματα της ελευθερίας του πολίτη. Οταν τον πλησίασα, του ζήτησα να βγούμε μία φωτογραφία και στη συνέχεια άρχισα να διαμαρτύρομαι, όταν εκείνος μου είπε “Πιστεύεις κι εσύ στον ιό;” Αρχισα να ουρλιάζω και άρπαξα ένα ποτήρι με νερό και του το πέταξα στο πρόσωπο. Δεν τον χτύπησα, δεν τον έσπρωξα, αλλά έκανα το λάθος να μιλήσω απρεπώς, που φυσικά μεταφράστηκε ως εξύβριση και απειλή. Ετρεξαν όλοι οι αστυνομικοί και με ακινητοποίησαν, λες και ήμουν κακοποιός, ενώ μία γυναίκα αστυνομικός έτριψε τα μούτρα της πάνω στα δικά μου, λέγοντάς μου πόσο άχρηστη μάνα είμαι. Ολα αυτά ενώπιον του παιδιού μου, το οποίο τρομοκρατήθηκε και άρχισε να έχει αναπνευστικό πρόβλημα, διότι πάσχει από βρογχικό άσθμα. Βλέποντάς το να μην μπορεί να αναπνεύσει, τα έχασα. Αρχισα να βρίζω, να αντιστέκομαι, θέλοντας να πάω κοντά του. Μου άρπαξαν το κινητό μου τηλέφωνο και με οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα, χωρίς να μου απαγγείλουν καταγγελία και χωρίς να υποβληθεί έως τότε μήνυση από τον κ. Χαρδαλιά. Την επόμενη μέρα οδηγήθηκα στον εισαγγελέα… Κι από εκεί στο Ψυχιατρείο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, προκειμένου να με εξετάσουν, όπου διέγνωσαν οι γιατροί ότι δεν είμαι… τρελή και μου έδωσαν εξιτήριο την επόμενη ημέρα. Εφυγα από τη Θεσσαλονίκη και πήγα στο σπίτι της οικογένειάς μου, στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής. Εκεί αντέδρασα στην υποχρέωση να πηγαίνει το παιδί μου στο σχολείο φορώντας μάσκα και να εμβολιάζεται εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος που είχε από τότε που γεννήθηκε!

Απευθύνθηκα σε διεθνείς οργανισμούς, έκανα καταγγελίες, στράφηκα στην εκκλησία, νήστεψα, εξομολογήθηκα, κοινώνησα και ακολούθησα τις οδηγίες και τις συμβουλές του πνευματικού μου. Γνωρίζω πολύ καλά ότι τράβηξα το σκοινί. Γι’ αυτό ξεκαθαρίζω ότι ήταν ένας ρόλος, ο όποιος διευκόλυνε τότε το κοινό να αντιληφθεί πώς μπορούμε να αντιδράσουμε απέναντι σε μια δικτατορική συμπεριφορά της Πολιτείας. Σήμερα βιοπορίζομαι εισπράττοντας το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης και το επίδομα παιδιού. Παλεύω να ζήσω, παλεύω να εργαστώ, η λάσπη όμως που πέταξαν είναι τόση, που δεν μπορώ να βρω θέση εργασίας. Γι’ αυτό επέστρεψα στη μητέρα μου. Για να μην πεθάνουμε από την πείνα. Ελπίζω ότι ίσως κάτι αλλάξει, ίσως με ξαναδούν ως άνθρωπο, ως αξία και ως επαγγελματία, μα πάνω απ’ όλα ως μητέρα. Ξεκίνησα μια σειρά δικαστικών αγώνων, και ευτυχώς κερδίζω! Το πρώτο πράγμα που κέρδισα ήταν η διατροφή για το παιδί μου. Και έως σήμερα δεν έχω καταδικαστεί για το παραμικρό, το ποινικό μου μητρώο είναι πεντακάθαρο»!

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον Οθωνα Παπαδόπουλο αναφορικά με την κατάθεση αγωγής από την Ιωάννα Κουσκούση, με τον γνωστό ποινικολόγο να δηλώνει: «Είναι άλλο πράγμα η κίνηση ποινικής διαδικασίας σε βάρος ενός ανθρώπου στον οποίο καταλογίζεται αξιόποινη πράξη και άλλο πράγμα η αυθαίρετη παραπομπή ενός ανθρώπου, που δεν είχε κανένα προηγούμενο ψυχιατρικό ιστορικό ούτε συγκεκριμένα δείγματα ψυχικού νοσήματος, στο δημόσιο ψυχιατρείο για ψυχιατρική αξιολόγηση. Με τέτοιου είδους προσεγγίσεις, κάθε πολίτης που υψώνει τον τόνο της φωνής του ή παρασύρεται σε απέλπιδες ενέργειες εξαιτίας προσωπικών ή κοινωνικών προβλημάτων θα στιγματίζεται ως τρελός και θα οδηγείται στον κοινωνικό αποκλεισμό και στην απομόνωση. Σε βάρος της κυρίας Κουσκούση ορθά κινήθηκε ποινική διαδικασία για αξιόποινη πράξη, την οποία, άλλωστε, και η ίδια παραδέχθηκε και ζήτησε αυτοβούλως και ενσυνείδητα δημόσια συγγνώμη, ωστόσο, απολύτως αναιτιολόγητα διατάχθηκε η παραπομπή της στο ψυχιατρείο, γεγονός που της προκάλεσε πολύ βαρύτερες συνέπειες από την όποια ποινική καταδίκη, στιγματίζοντάς τη για την υπόλοιπη ζωή της. Στο πλαίσιο αυτό, θα πολεμήσουμε για την ηθική και κοινωνική της δικαίωση, καταδεικνύοντας την παράνομη μεταχείρισή της και αιτούμενοι την έκδοση δικαστικής απόφασης που θα προβλέπει την ηθική και υλική της αποκατάσταση».

Το οικογενειακό δράμα και το επίδομα

Η Ιωάννα Κουσκούση, που είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής Βασίλη Διαμαντόπουλου, έχει συμμετάσχει σε video clip γνωστών τραγουδιστών, σε διαφημιστικά, ενώ έχει παρουσιάσει τηλεοπτική εκπομπή σε περιφερειακά κανάλια της Ελλάδας. Πίσω από τη λάμψη της τηλεόρασης κρύβεται ένα οικογενειακό δράμα. «Τα πράγματα στη ζωή μου εξαρχής ήταν δύσκολα. Γέννησα το παιδί ενός άντρα με τον οποίο ποτέ δεν παντρευτήκαμε και ο όποιος με χτυπούσε βάναυσα και με κλοτσούσε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μου. Γεγονός που είναι καταγεγραμμένο στο αστυνομικό δελτίο, αλλά ποτέ δεν τον οδήγησα στα δικαστήρια, διότι φοβόμουν.

Δεν μπορούσα να χαρώ ούτε τη γέννηση του παιδιού μου, αφού μόλις γεννήθηκε έκλαψε για δύο δευτερόλεπτα και σταμάτησε να αναπνέει. Διασωληνώθηκε αμέσως και έμεινε 39 ημέρες στην Εντατική. Με ειδοποίησαν ότι δεν υπάρχουν πολλές ελπίδες και τότε -μόλις 11 ημερών λεχώνα- πήρα άδεια σαραντισμού από τον ιερέα που με εξομολογούσε και πήγα και προσκύνησα στον άγιο Δημήτριο, κάνοντας τάμα στην Παναγία Προυσιώτισσα.Την ίδια στιγμή, το παιδί μου ανέπνευσε από μόνο του και έζησε. Είναι γεννημένος στις 11/11/2012 και βίωσα το θαύμα της ανάστασής του την 11η μέρα που το γέννησα. Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τα σημάδια του Θεού;

Είμαι χριστιανή ορθόδοξη, Ελληνίδα πατριώτισσα και αγαπώ την πατρίδα μου και την οικογένειά μου, όπως οφείλει ο κάθε ευσυνείδητος πολίτης μιας χώρας. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με πολλή αγάπη» εξομολογείται χαρακτηριστικά!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This