Αντώνης Μερακλής: Ο «τυφλός Γονίδης» παλεύει στη μοναξιά με τους δαίμονές του

Η κινητοποίηση θαυμαστών για να ξαναβρεί τον εαυτό του! Τι λέει ο υπεύθυνος του κέντρου απεξάρτησης «Αυτογνωσία»

Must Read

Η άνοδος, η αναγνώριση, η καταξίωση και η πτώση ενός αυθεντικού καλλιτέχνη που βρίσκεται δέσμιος των δαιμόνων του και των εξαρτήσεων είναι μια ιστορία ζωής που συγκλονίζει και που κανείς ακόμα δεν μπορεί να ξέρει εάν θα έχει ευτυχή ή τραγική κατάληξη. Ο Αντώνης Μερακλής, ή ο Αντώνης του δρόμου, ο καλλιτέχνης χωρίς όραση αλλά με μια φωνή που αγγίζει ψυχές, ξεκίνησε από τις γειτονιές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού.

Τραγουδώντας για τους θαυμαστές του

Τραγουδούσε, κρατώντας το ακορντεόν του, κυρίως επιτυχίες του Σταμάτη Γονίδη στις πλατείες, τις λαϊκές, τις Κυριακές, στο παζάρι του Πειραιά, και δεν άργησε η φήμη του να εξαπλωθεί.  Το πανελλήνιο τον έμαθε όταν συναντήθηκε πριν από χρόνια με το ίνδαλμά του, τον Σταμάτη Γονίδη, ο οποίος έμεινε άφωνος ακούγοντάς τον να ερμηνεύει τις μεγάλες του επιτυχίες. Το συγκλονιστικό τετ α τετ είχε καταγράψει η κάμερα του Zougla.gr.

Ο καταξιωμένος ερμηνευτής, ενθουσιασμένος αλλά και πιστεύοντας στον Αντώνη, τον βοήθησε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του, να ανέβει σε πάλκο και να τραγουδήσει. Και πράγματι, ο Αντώνης Μερακλής όχι μόνο ανέβηκε σε πάλκο, αλλά σε μεγάλες πίστες, τραγούδησε δίπλα σε γνωστούς καλλιτέχνες, έκανε δισκογραφία, επιτυχίες και πάντοτε στο ρεπερτόριό του είχε τα τραγούδια του Σταμάτη Γονίδη, που ερμήνευε με τη σπουδαία λαϊκή φωνή του.

Ο Αντώνης Μερακλής με τον Σταμάτη Γονίδη

Ο Αντώνης του δρόμου, ο «τυφλός Γονίδης», όπως τον αποκαλούσαν λόγω της φωνητικής ομοιότητας, είχε αγγίξει το όνειρό του. Ολα έδειχναν ιδανικά, ώσπου για λόγους που δεν έχει αποκαλύψει ο ίδιος ο κόσμος του κατέρρευσε. Ο Αντώνης μπήκε στα σκοτεινά μονοπάτια των εξαρτήσεων. Λίγο λίγο έλιωνε σαν κερί και κατάντησε σκιά του εαυτού του, όπως φαινόταν σε βίντεο στο διαδίκτυο. Πολλοί τον έβλεπαν να τραγουδά στο Μοναστηράκι και στη συνέχεια να δίνει ό,τι χρήματα μάζευε στα στέκια της Ομόνοιας και στους μαχαλάδες που πουλάνε τον θάνατο στο Μενίδι.

Εκκλήσεις

Αμέτρητες εκκλήσεις κάτω από κάθε βίντεο που ανέβαινε στο διαδίκτυο, με τον τραγουδιστή για να βοηθηθεί, εικασίες για το τι του συνέβη και ποιοι τον προσέγγισαν και εκμεταλλευόμενοι την ευαισθησία του τον οδήγησαν στο αδιέξοδο. Τελικά ο ίδιος θέλησε να μιλήσει για το πρόβλημά του και να δώσει τη μεγάλη υπόσχεση. Ετσι, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο στο TikTok, στο οποίο έκανε την αυτοκριτική του: «Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο, θα προσπαθήσω να είμαι όπως ήμουνα, λέγοντας στον κόσμο ότι και εγώ σας αγαπάω, ευχαριστώ που με παρακολουθείτε. Θα κοιτάξω με το νέο έτος να μπω σε ένα κέντρο απεξάρτησης και να διορθωθώ, να επανορθώσω» είπε.

Ο Αντώνης Μερακλής με τον Νίκο Βέρτη

Φυσικά το βίντεο διαδόθηκε με ταχύτητα αστραπής και, όταν πληροφορήθηκε την περίπτωση ο υπεύθυνος του θεραπευτικού κέντρου εξαρτημένων «Αυτογνωσία» στον Τρίλοφο Θεσσαλονίκης Κώστας Λαχανάς, ευαισθητοποιήθηκε και άπλωσε χέρι βοηθείας, ωστόσο το πρόβλημα ήταν ποιος θα έβρισκε τον Αντώνη. Ετσι, ο κ. Λαχανάς ζήτησε μέσω facebook να του μεταφέρουν ότι είναι πρόθυμος να τον βοηθήσει και να τον εντάξει σε πρόγραμμα, καλύπτοντας τα έξοδα διαμονής, διατροφής και θεραπείας.

Εκατοντάδες χρήστες επαίνεσαν την πρωτοβουλία και τελικά έπειτα από κινητοποίηση των θαυμαστών του Αντώνη αυτός εντοπίστηκε και έμαθε ότι υπάρχει ελπίδα και -όπως είπε- «θέλει να ξαναβρεί τον Αντώνη». Στα μέσα Ιανουαρίου ο τραγουδιστής μεταβαίνει στη Θεσσαλονίκη και συναντάται με τον υπεύθυνο της «Αυτογνωσίας». Επειτα από κάποιες ημέρες πολλοί θαυμαστές του Αντώνη Μερακλή ζητούσαν να μάθουν νέα του από τη δομή.

Ο υπεύθυνος του κέντρου «Αυτογνωσία» Κώστας Λαχανάς

Η απάντηση που ήρθε, μέσω του κ. Λαχανά, δεν ήταν αυτή που ήλπιζαν όσοι παρακολουθούσαν αυτή τη συγκλονιστική περιπέτεια. «Ο Αντώνης ήρθε στην Αυτογνωσία με την καλύτερη πρόθεση που είχε για να σταματήσει και να κάνει τον αγώνα του, αλλά μέσα σε λίγες μέρες ήρθαν η εμμονή, ο καταναγκασμός, η επιθυμία και σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα. Του μίλησε όλη η ομάδα, του μίλησαν οι θεραπευτές, του μίλησα ώρες και εγώ, αλλά μέχρι εκεί. Δεν μπορείς να κάνεις το αδύνατο δυνατό, ούτε φυσικά να κρατήσεις κάποιος παρά τη θέλησή του» είπε, μεταξύ άλλων, ο υπεύθυνος της «Αυτογνωσίας», που του έστειλε το μήνυμα ότι η πόρτα είναι ανοιχτή.

Ο επίλογος όμως δεν ήταν αυτός, καθώς -όπως είπε στην «Espresso» ο Κώστας Λαχανάς- ο Αντώνης Μερακλής ξαναπήγε με πρωτοβουλία του στη δομή για μια δεύτερη προσπάθεια. «Είναι πολύ δύσκολη διαδικασία και για τον Αντώνη, με την ιδιαιτερότητα της πάθησής του, ακόμα δυσκολότερη. Ηρθε ξανά και έπειτα από κάποιες μέρες έφυγε καλύτερα, διατηρώ επαφή μαζί του, αλλά εννοείται ότι θα χρειαστεί να ξαναέρθει αρκετές φορές, είναι μακρά διαδικασία».

Με τον Γιάννη Πλούταρχο

Η αγκαλιά της «Αυτογνωσίας» είναι πάντοτε ανοιχτή για τον αγαπημένο καλλιτέχνη. «Το ξέρει πλέον και ο ίδιος, είμαστε πάντοτε εδώ, αν το θελήσει» λέει μέσω της «Espresso» ο κ. Λαχανάς, ο οποίος εξηγεί ότι «η πρώτη προσπάθεια συνήθως δεν πετυχαίνει, καθώς ο εξαρτημένος πρέπει να πιάσει “πάτο”, να έχει συνέπειες, για να αποφασίσει τη θεραπεία και να έχει αποτέλεσμα».

Φυσικά ευχή όλων, φίλων και θαυμαστών, είναι ο Αντώνης με τη χρυσή φωνή να βρει τη δύναμη, να δώσει τις πολλές μάχες που απαιτούνται και να νικήσει τελικά τον πόλεμο με τις εξαρτήσεις. Να ξαναγίνει αυτός που ήταν και με τα τραγούδια του να σαγηνεύει το κοινό, για να αποτελέσει η περιπέτειά του ένα μάθημα δύναμης και όχι μια τραγική ιστορία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This