Μαρία Σολωμού: «Νιώθω μεγάλη σύνδεση με την Παναγία, τη Μεγάλη Εβδομάδα απέχω από τις σαρκικές επαφές»

Η ηθοποιός εξομολογήθηκε πως έχει μεγάλη πίστη στο Χριστό και την Ορθοδοξία

Must Read

Η Μαρία Σολωμού βρέθηκε καλεσμένη στο Vimaorthodoxia.gr και μίλησε σε ένα βίντεο για την πίστη της στο Θεό, την σύνδεση που νιώθει με την Παναγία, τη συνήθειά της να νηστεύει και έδωσε τη συμβουλή της στους νέους που θέλουν να έρθουν κοντά στη θρησκεία.

Για την εξομολόγηση: 

«Εξομολογήθηκα την πρώτη φορά και δεν μου άρεσε, δεν πέρασα καλά. Πρέπει να σου ταιριάζει ο άνθρωπος που σε εξομολογεί και πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορώ να έχω την ζωή ενός ιερέα και θεωρώ σε κάποια πράγματα η Εκκλησία πρέπει να έχει μεγαλύτερη ανοχή, οπότε δεν πέρασα καλά. Τώρα έχω έναν πνευματικό με τον οποίο επικοινωνώ αρκετά συχνά, σαν γέροντας μου και είναι ωραίο αυτό» είπε η ηθοποιός.

«Η εξομολόγηση είναι λίγο παρεξηγημένη όμως δεν πρέπει. Λες πράγματα σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις, είναι κάποιας ηλικίας, φοράει ράσο και του λες την αλήθεια σου εκεί δεν πας να πεις ψέμματα. Την πρώτη φορά είχα εξομολογηθεί στον πατέρα Νεκτάριο Βιτάλη. Καταπληκτική εμπειρία, ένας άνθρωπος που τότε ήταν μεγάλης ηλικίας που ήταν σαν 15χρονων παιδί. Άκουγε, είχε έναν άλλον τρόπο να ακούει, άλλη ματιά» πρόσθεσε.

Η συμβουλή της προς τους νέους που θέλουν να έρθουν πιο κοντά στη θρησκεία:

«Αν οι νέοι βρουν κάποιον που θα μπορέσει να τους ιντριγκάρει το μυαλό, ο οποίος θα τους πει δυο πράγματα που θα τα καταλάβουν θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να εξομολογηθούν. Σε άλλες θρησκείες το έχουν μέσα στην κουλτούρα τους, σε εμάς είναι λίγο σαν ντροπή. Στην εκκλησία που πηγαίναμε και διακονούσαμε όπου ερχόταν πάρα πολύς κόσμος και δεν το πίστευαν, μας έδιναν συγχαρητήρια» είπε η Μαρία Σολωμού.

Για την σχέση της με την Παναγία την Γοργοεπήκοο:

«Νιώθω μεγάλη σύνδεση με την Παναγία. Μάλιστα στα γενέθλια μου που είναι την 1η Οκτωβρίου γιορτάζει, όπως μου είπαν, η Παναγία η Γοργοεπήκοος που βρίσκεται στο Άγιο Όρος. Κάποια στιγμή είχα πάει στην Θεσσαλονίκη να την προσκυνήσω. Όταν είδα πρώτη φορά την εικόνα της σοκαρίστηκα. Είναι δική μου η Παναγία αυτή. Το ότι γιορτάζουμε την ίδια ημέρα το βλέπω σαν σημάδι. Έχω πάει και έχω μείνει στο μοναστήρι της που είναι έξω από την Θεσσαλονίκη» είπε η ηθοποιός.

Για τη νηστεία: 

«Η πίστη είναι κάτι προσωπικό, αν δεν πιστεύει ο άλλος δεν μπορείς να του πεις πίστεψε, νήστεψε, μην φας, μην πιεις αν δεν το νιώθει ο άλλος, δεν γίνεται. Όταν γίνεται από υποχρέωση καλύτερα να μην το κάνεις. Εγώ δεν μπορώ να φάω, κάνω όλες τις νηστείες άντε να πιω λίγο κρασί», ενώ στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν νηστεύει απ όλα «Νηστεύεις και από τα σαρκικά;» η Μαρία Σολωμού απάντησε: «Ναι σχεδόν. Την Μεγάλη Εβδομάδα οπωσδήποτε απέχω».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This