Atelier Jolie: Η Αντζελίνα Τζολί ανακοίνωσε την ίδρυση του δικού της ξεχωριστού fashion brand

Η Αντζελίνα Τζολί βγάζει στο προσκήνιο τους «κρυμμένους ήρωες» της μόδας

Must Read

H κοινωνική και φιλανθρωπική δράση της Αντζελίνα Τζολί είναι γνωστή καθώς είτε ως πρέσβειρα καλής θέλησης της UNESCO είτε με την ιδιότητά της ως ηθοποιός έχει επισκεφθεί λαούς των αναπτυσσόμενων χωρών, έχει βοηθήσει πρόσφυγες και κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ενώ έχει επίσης μεσολαβήσει για να λύσει ορισμένα από αυτά επιτελώντας σπουδαίο έργο προς τους συνανθρώπους της σε παγκόσμιο επίπεδο.

  • Aπό την Έλενα Φάκου

Με νέα ανάρτηση που έκανε χθες, ανακοίνωσε το νέο της project, το οποίο όπως έγραψε το People είναι μια ιδέα την οποία προετοίμαζε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και μόλις την ανακοίνωσε στους περισσότερους από 14 εκατομμύρια ακολούθους της. Πρόκειται λοιπόν για το “Atelier Jolie” ένα fashion brand το οποίο όμως δεν θα μοιάζει σχεδόν σε τίποτα με τα συνηθισμένα καθώς πρόκειται ουσιαστικά για μια δημιουργική κολεκτίβα, ένα μέρος «όπου όλοι μπορούν να δημιουργήσουν», όπως χαρακτηριστικά λέει η ηθοποιός.

Το ατελιέ, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο, θα είναι ένα μέρος «για δημιουργικούς ανθρώπους που θα μπορούν να συνεργαστούν με μια εξειδικευμένη και διαφορετική οικογένεια ειδικών ραφτών, κατασκευαστών πατρόν και τεχνιτών από όλο τον κόσμο», πρόσθεσε η ίδια. Άλλωστε σύμφωνα με πηγή που μίλησε στο People: Η Αντζελίνα Τζολί θέλει να επικεντρωθεί στο σεβασμό και την ανάδειξη των ανθρώπων που σπάνια πιστώνονται για την κατασκευή των ρούχων, των υφασμάτων και των κεντημάτων.

Η ίδια πηγή προσθέτει ότι η 47χρονη ηθοποιός ουσιαστικά «δημιουργεί έναν χώρο όπου οι άνθρωποι μπορούν να είναι πιο δημιουργικοί και πρωτότυποι, εστιάζοντας στη χειροτεχνία και την ποιότητα, η οποία οδηγεί σε λιγότερα απορρίμματα», καθώς και η ίδια πιστεύει πολύ στη βιώσιμη μόδα και ανακυκλώνει τα ρούχα που φοράει ακόμη και στις επίσημες εμφανίσεις της.

Η ηθοποιός έγραψε στη λεζάντα του Instagram ότι η ιδέα «πηγάζει από την εκτίμηση και τον βαθύ σεβασμό μου για τους πολλούς ράφτες και κατασκευαστές με τους οποίους έχω συνεργαστεί όλα αυτά τα χρόνια». Οι άνθρωποι αυτοί, πιστεύει, ότι δεν λαμβάνουν την εκτίμηση που τους αξίζει στη βιομηχανία της μόδας ενώ το Atelier Jolie θα χρησιμοποιεί  μόνο απομεινάρια ρούχων, ποιοτικά vintage υλικά και υφάσματα.Επιπλέον, θα επιτρέπει στους λάτρεις της μόδας να επισκευάζουν και να ανακυκλώνουν τα δικά τους ρούχα για να δώσουν νέα ζωή σε όσα διαφορετικά θα είχαν πάει χαμένα.

«Ελπίζουμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα δημιουργικότητας και έμπνευσης, ανεξάρτητα από το κοινωνικοοικονομικό υπόβαθρο. Θα προβάλλουμε τους ανθρώπους που παίζουν ρόλο σε κάθε δημιουργία. Θα συγκεντρώσουμε μια ποικιλόμορφη ομάδα, συμπεριλαμβανομένων θέσεων μαθητείας για πρόσφυγες και άλλες ταλαντούχες, υποτιμημένες ομάδες, με αξιοπρεπείς θέσεις που βασίζονται στις δεξιότητες. Δεν είμαι επιχειρηματίας, αλλά καλλιτέχνης: Ελπίζω να σας δω εκεί και να είμαι ένας από τους πολλούς που δημιουργούν μαζί σας μέσα στη νέα μας δημιουργική κολεκτίβα» έγραψε στις λεζάντες των πρώτων αναρτήσεων του Αtelier Jolie στο Instagram.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This