Ελιάνα Χρυσικοπούλου: «Τσίρκο, καρναβάλι, όπως θέλετε πείτε το, το Pride επί της ουσίας είναι μια εξέγερση»

Η παρουσιάστρια τοποθετήθηκε για το θεσμό του Pride

Must Read

H Eλιάνα Χρυσικοπούλου τοποθετήθηκε σχετικά με το Pride και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram λέγοντας επί της ουσίας ότι η κριτική “λέει” περισσότερα γι αυτόν που την κάνει παρά για εκείνον στον οποίο αναφέρεται.

Στο βίντεο που δημοσίευσε παίρνει θέση για τα ομοφοβικά σχόλια που έγιναν για το Athens Pride το οποίο έγινε το περασμένο Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας και την χαρακτήρισε ως “απαραίτητη εξέγερση” ενώ παράλληλα ευχήθηκε σύντομα να γίνει περιττή.

“Το ανεβάζω και σε post, αφενός γιατί από την ώρα που το ανέβασα σε story δεν προλαβαίνω να απαντάω στα DMs, αφετέρου γιατί για το συγκεκριμένο θέμα καλό είναι ο διάλογος να γίνεται δημόσια, για να ξέρουμε που βρισκόμαστε: εγώ, για παράδειγμα, πιστεύω πως το Pride είναι απαραίτητο, κάποιος άλλος το βρίσκει περιττό και κάποιος τρίτος (που αργά ή γρήγορα θα εμφανιστεί στα σχόλια, πάντα εμφανίζονται) “εξηγεί” (με τον τρόπο που εκφράζεται για μια μερίδα συνανθρώπων μας) στον δεύτερο γιατί το Pride δεν είναι (ακόμα) περιττό. Μακάρι να φτάσει σύντομα η μέρα που θα είναι περιττό: θα είναι η μέρα που ο σεβασμός και η ισότητα θα έχουν πραγματικά κατακτηθεί.

Τσίρκο, καρναβάλι, όπως θέλετε πείτε το, το Pride επί της ουσίας είναι μια εξέγερση. Και επειδή παίζει πολύ η λέξη “πρόκληση” σχετικά με το pride, να θυμίσουμε απλά πως τους ανθρώπους αυτούς τόσα χρόνια άλλοι συνάνθρωποι μας προκλητικά τους βρίζουν χυδαία, προκλητικά τους φτύνουν στο δρόμο, προκλητικά τους πετάνε πέτρες και αντικείμενα, προκλητικά δεν τους προσλαμβάνουν σε δουλειές, προκλητικά μαζεύουν υπογραφές για να τους διώξουν από την πολυκατοικία, προκλητικά τους σατιρίζουν στις επιθεωρήσεις, προκλητικά τους διώχνουν οι γονείς από τα σπίτια τους, προκλητικά καταψηφίζουν στην Βουλή τα δικαιώματα τους, προκλητικά τους σκοτώνουν – και η λίστα δεν έχει τέλος. Δεν λέω πως το κάνεις εσύ προσωπικά αυτό (εσύ που διαβάζεις αυτό το σχόλιο) λέω πως γίνεται, συστηματικά, από τεράστιο μέρος της κοινωνίας εδώ και δεκαετίες, είτε το δέχεσαι, είτε όχι. Όποτε δεν δικαιούμαστε και πολύ να αντιδράμε ως κοινωνία, περί της αισθητικής τους, αν για 1 μέρα τον χρόνο θέλουν να προκαλέσουν εκείνοι. Επίσης, αυτές είναι οι εικόνες που φτάνουν στον κόσμο γιατί αυτές υπερπροβάλλουν τα media. Προφανώς δεν ντύνεται έτσι όλη η ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, προφανώς στο Pride πήγαν αμέτρητοι άνθρωποι που θα χαρακτηρίζατε “αξιοπρεπείς”, αλλά αυτοί δεν πουλάνε για να τους δείξουν. Τέλος μη σας προβληματίζει η λέξη “υπερηφάνεια”. Είναι το αντίθετο της “ντροπής”. Και η κοινωνία τους λέει πως πρέπει ντρέπονται για αυτό που είναι. Ε, δεν ντρέπονται λοιπόν.” έγραψε η Ελιάνα Χρυσικοπούλου.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This