Ο χλιδάτος γάμος του Σπύρου Σκληρού και της Ιφιγένειας Μαυροκορδάτου – Κωνσταντίνου

Το love story του νεαρού επιχειρηματία με την καλλονή πριγκίπισσα των malls

Must Read

Μεγάλες στιγμές έζησε ο ήσυχος Πόρος με τον χλιδάτο γάμο του νεαρού επιχειρηματία Σπύρου Σκληρού (με καταγωγή από το Δώριο Μεσσηνίας) και της καλλονής Ιφιγένειας Μαυροκορδάτου – Κωνσταντίνου, της μεγάλης οικογένειας με τα malls, τα ακίνητα και τα brand μόδας, σε Αθήνα και Λατινική Αμερική, όπου τη χρυσή ιστορία της άρχισε ο μετανάστης -με καταγωγή από τη Μ. Ασία- παππούς Θεόδωρος Κωνσταντίνου.

Το ζευγάρι αμέσως μετά το μυστήριο του γάμου
  • Από τον Δημήτρη Λυμπερόπουλο

Τα δύο νέα και όμορφα παιδιά, που ζουν στον Παναμά, αλλά λατρεύουν την Ελλάδα, με αρχές, αξίες και παραδόσεις που κληρονόμησαν από τους ομογενείς γονείς τους, επέλεξαν τη χώρα μας για να τελέσουν τον θρησκευτικό τους γάμο.

Οι νεόνυμφοι Ιφιγένεια και Σπύρος

Η πρόσκληση των νεονύμφων Ιφιγένειας και Σπύρου, με σήμα κατατεθέν το ιστορικό ρολόι του νησιού, εστάλη στις αρχές Ιουνίου στους φίλους και συμφοιτητές τους σε όλο τον κόσμο, και τους προετοίμαζε για ένα μοναδικό weekend στις 21-23 Ιουλίου στον μικρό, γραφικό Πόρο, εκεί όπου βρίσκεται και η ονειρική εξοχική κατοικία της οικογένειας της νύφης, πάνω στη θάλασσα.

Μάλιστα στο Instagram με τίτλο «ifiros wedding» έχει ανοιχτεί λογαριασμός, όπου το ζευγάρι έχει ανεβάσει πολλά posts και από τον πολιτικό του γάμο, που τελέστηκε τον περασμένο Μάρτιο στο ξενοδοχείο «Seraton Grand» στον Παναμά, σε ένα επίσης παραμυθένιο σκηνικό με 650 καλεσμένους και τον τραγουδιστή Θάνο Πετρέλη να ξεσηκώνει τους καλεσμένους με τα σουξέ του, ενώ ακολούθησε τρικούβερτο γλέντι με το ελληνικό έθιμο το σπάσιμο πιάτων.

Η βίλα Μαυροκορδάτου στον Πόρο

Οι νεόνυμφοι επέλεξαν για τον θρησκευτικό τους γάμο τον Πόρο. Το μυστήριο τελέστηκε στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, με θέα τόσο τη θάλασσα όσο και τη γραφική πόλη. Το ιερό μυστήριο τελέστηκε από τους τρεις ιερείς του ναού παρουσία και του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Ελλάδα και διατηρεί στενούς δεσμούς φιλίας με την οικογένεια της νύφης. Το εκκλησάκι ήταν στολισμένο με λευκά τριαντάφυλλα και ορχιδέες, αλλά την παράσταση έκλεψε η νύφη τόσο με την ομορφιά της όσο και με το μεγαλοπρεπές haute couture νυφικό της από δαντέλα, κεντημένο στο χέρι που ολοκλήρωνε πέπλο με ουρά.

Μετά την ένωση των νεονύμφων με τα ιερά δεσμά του γάμου δόθηκε και το πρώτο φιλί, ενώ οι καλεσμένοι τους χειροκροτούσαν και τους έδιναν τις ευχές τους. Πολύ συγκινημένοι και περήφανοι ήταν οι γονείς της νύφης και του γαμπρού, με πρώτη την όμορφη και δυναμική μητέρα του Γεωργία Αθανασοπούλου, πρόξενο του Παναμά στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ.

Στην έπαυλη

Μετά τον γάμο, που τελέστηκε στο ηλιοβασίλεμα, οι καλεσμένοι έδωσαν το «παρών» στο γαμήλιο δείπνο στους κήπους της έπαυλης Μαυροκορδάτου, που ήταν φωταγωγημένη και στολισμένη παραμυθένια με όλα τα πολύχρωμα λουλούδια του κόσμου.

Ο πρώτος χορός του ζευγαριού μετά τον γάμο στον Πόρο

Μοναδικές συνθέσεις από κόκκινα, ροζ και κίτρινα τριαντάφυλλα πάνω σε μικρά αγάλματα και υπό το φως των λευκών κεριών δέσποζαν πάνω στα μακρόστενα τραπέζια με τα ασορτί πολύχρωμα (πράσινα και πορτοκαλί) σερβίτσια και τα κρυστάλλινα ποτήρια, με highlights την υπερπαραγωγή γαμήλια τούρτα που pastry chef ετοίμαζαν εκείνη τη στιγμή!

Η οικογένεια Dundas-Μπούσης

Μεταξύ των Ελλήνων καλεσμένων ήταν ο δρ Βασίλης Αποστολόπουλος με την εντυπωσιακή σύζυγό του Ρόη, η πρόξενος του Παναμά Τζούλη Λυμπεροπούλου, ο επιχειρηματίας, διευθύνων σύμβουλος της Panama Shipping και πρώην πρέσβης Antonio Taquis, η Μαρία Φουντουκοπούλου, η συμβολαιογράφος Σίσσυ Παπαγεωργίου, η Ελένη Δρακοπούλου.

Το ξέφρενο πάρτι του γάμου

Την παράσταση με το κέφι της έκλεψε σύσσωμη η οικογένεια Μπούση, των ομογενών από το Σικάγο, που το περσινό καλοκαίρι αναστάτωσε με τα δικά της χαρούμενα πάρτι την Αθήνα και τη Μύκονο.

Αντώνης Ρέμος

Απαστράπτουσα με λευκή τουαλέτα και ριβιέρα πολλών καρατίων ήταν η φιλάνθρωπη «Μητέρα Τερέζα» του Σικάγου, όπως την αποκαλούν, Ελένη Μπούση, που κρατούσε συνέχεια στην αγκαλιά της τα δύο της εγγόνια Αλέξιο και Ελένη, παιδιά του γιου της Ευάγγελου Μπούση, που έχει αποκτήσει μέσω παρένθετης μητέρας με τον σύζυγό του, τον διάσημο σχεδιαστή μόδας Peter Dundas και το μυστήριο της βάφτισής τους ευλόγησε πέρυσι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Η κολλητή τους

Σε μεγάλα κέφια ήταν και η κολλητή φίλη των νεονύμφων, σκηνοθέτιδα Βικτόρια Μπούση, αλλά και ο Γιώργος Μπούσης με τη σύζυγό του Αναστασία Παντελίδη, που είχαν παντρευτεί πέρυσι στη Μύκονο και γιόρτασαν στον Πόρο και στον παραμυθένιο γάμο την πρώτη επέτειο του γάμου τους.

Το ζευγάρι μεταξύ φίλων και συγγενών

Στη σκηνή που είχε στηθεί στους κήπους της έπαυλης λίγο πριν από τα μεσάνυχτα εμφανίστηκε ο Αντώνης Ρέμος, που τραγούδησε live τα σουξέ του και έγινε ο χαμός, με το γαμήλιο γλέντι να τελειώνει τις πρώτες πρωινές ώρες. Στο τραγούδι του «Είναι στιγμές» ανέβηκαν μάλιστα στη σκηνή μαζί του οι νεόνυμφοι με τον επιχειρηματία Antonio Taquis, ο οποίος τους το αφιέρωσε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This