H Zέτα Μακρυπούλια εκκένωσε το σπίτι που παραθέριζε στην Κύθνο

«Απ’ όλη αυτή την εμπειρία, ένα πράγμα είδα καθαρά και μπορώ να μοιραστώ μαζί σας. Ευτυχώς που οι άνθρωποι έχουμε ο ένας τον άλλον, όμως όλοι μαζί, είμαστε στο έλεος μας» έγραψε

Must Read

Ανάμεσα στις περιοχές της Ελλάδας που καίγονται ήταν και η Κύθνος με πολλούς οικισμούς να εκκενώνονται καθώς η πυρκαγιά πήρε μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Η Ζέτα Μακρυπούλια που έκανε διακοπές στο νησί και διέμενε σε ένα σπίτι αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει για την προσωπική της ασφάλεια καθώς το πλησίαζαν οι φλόγες.

Το πρωί της Τετάρτης η Ζέτα Μακρυπούλια έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και περιέγραψε όσα έζησε όταν χρειάστηκε να εκκενώσει το σπίτι της, ενώ δημοσίευσε και κάποια βίντεο από εκείνο το βράδυ.

«Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως ένα άκρως ποιητικό και απολαυστικό, σε σχέση με την τοποθεσία, αυγουστιάκο μελτέμι, μετατράπηκε από ένα ξερόχορτο, όπως ακούστηκε ότι όλα άρχισαν, σε πύρινο τοπίο.

Ώρα 20:16

Χτυπάει το τηλέφωνο. «Όλα καλά εκεί; Μάθαμε πως έπιασε φωτιά στου Σκύλου». Τρεις κόλπους μακριά μου.

Ώρα 21:10

Η φωτιά είχε πλέον περάσει και τους τρεις αυτούς κόλπους. «Μαζέψτε δυο πράγματα και φεύγουμε» Ακούστηκε. Σαν τα ρομπότ, κάναμε ακριβώς αυτό. Μεταξύ μας πάντα.

 Χωρίς κάποια «υπεύθυνη» ενημέρωση-ειδοποίηση-προστασία.

Φύγαμε. Άλλοι πήγαν προς τη θάλασσα, άλλοι προς τον κεντρικό δρόμο και οι πιο γενναίοι έμειναν εκεί, με τα φτυάρια τους, με τις τοπικές υδροφόρες, να σώσουν ότι μπορούν από τον τόπο τους.

Μόνοι τους πάντα.

Επόμενη μέρα:

Καμένη γη. Κολόνες της ΔΕΗ φλέγονται στη βάση τους, με κίνδυνο να πέσουν και η κόλαση να αρχίσει ξανά…Να τονίσω δε πως όλα αυτά έγιναν σ έναν τόπο χωρίς ιδιαίτερη βλάστηση. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν συνέβαινε το αντίθετο..

Μάλλον τολμώ, γιατί το βλέπω στις ειδήσεις να συμβαίνει τώρα..

Απ’ όλη αυτή την εμπειρία, ένα πράγμα είδα καθαρά και μπορώ να μοιραστώ μαζί σας. Ευτυχώς που οι άνθρωποι έχουμε ο ένας τον άλλον, όμως όλοι μαζί, είμαστε στο έλεος μας.

Καλή δύναμη σε όλους»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This