Δημοπρασία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για τις Hermes τσάντες της αείμνηστης Λιάνας Μαυρομμάτη

Για σικάτες κυρίες με ακριβά γούστα

Must Read

Ελληνικό χρώμα θα έχει ακόμα μία μεγάλη δημοπρασία που έχει προγραμματίσει τους ερχόμενους μήνες ο οίκος Sotheby’s.

Μεταξύ των αντικειμένων που θα βγουν στο σφυρί συγκαταλέγονται και οι διάσημες τσάντες μικροί θησαυροί του οίκου Hermes της αείμνηστης jet-setter και μίας από τις πιο κομψές γυναίκες in the world Λιάνας Μαυρομμάτη. Πρόκειται για την αξέχαστη αδελφή του διάσημου συλλέκτη Δημήτρη Μαυρομμάτη, ο οποίος τη λάτρευε και ήταν ο μοναδικός κληρονόμος της.

Τέσσερα χρόνια μετά τον ξαφνικό θάνατό της, αφότου, ενώ πάλευε γενναία τον καρκίνο, ελπίζοντας όλοι ότι τον έχει νικήσει, «έφυγε» στην αγκαλιά του αδελφού της στο Παρίσι, όπως αποκλειστικά είχε γράψει η «Espresso», οι τσάντες βγαίνουν σε δημοπρασία, συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον γαλαζοαίματων, σταρ του Χόλιγουντ, πολλών celebrities, όπως η Κέιτ Μος και η Βικτόρια Μπέκαμ, αλλά και πολλών Ελληνίδων από το εφοπλιστικό lobby, που γνώριζαν προσωπικά την αξέχαστη Λιάνα Μαυρομμάτη.

Τσάντες-θησαυροί

Για τη δημοπρασία των σπάνιων χειροποίητων τσαντών της αείμνηστης Λιάνας Μαυρομμάτη, που τις περισσότερες φημολογείται ότι δεν τις είχε κρατήσει ποτέ αλλά τις αγόραζε για τη συλλογή της, με το πάθος του συλλέκτη, όπως αγόραζε κοσμήματα και έργα τέχνης, λέγεται ότι έχουν δείξει ενδιαφέρον και μέλη βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης και της Σαουδικής Αραβίας.

Οι διάσημες τσάντες του οίκου είναι το απόλυτο σύμβολο μόδας και η αγορά μιας τέτοιας τσάντας θεωρείται καλύτερη επένδυση και από την αγορά χρυσού ή χρηματιστηριακών μετοχών. Καθόλου τυχαίο, μια που έχουν τεράστια αξία και σίγουρο κέρδος μεταπώλησης. Ο λόγος για την τσάντα Birkin του οίκου Hermes, που πήρε το όνομά της από την Jane Birkin, αλλά και το μοντέλο Kelly. Οι τιμές της κυμαίνονται από 9.000 δολάρια έως 500.000 δολάρια (όπως η Hermes Himalaya Birkin), ενώ η ζήτησή τους για αγορά ως δυνητική επένδυση ξεπερνά αυτή της τέχνης και των κλασικών αυτοκινήτων.

Ολες οι τσάντες Hermes κατασκευάζονται από έναν και μόνο τεχνίτη, σε κάποιο από τα ατελιέ του οίκου, και υπάρχουν ατελείωτες λίστες αναμονής από επίδοξους αγοραστές σε όλες τις μπουτίκ του κόσμου. Η πιο ακριβή Βirkin πουλήθηκε προς 250.000 δολάρια και ήταν φτιαγμένη από φούξια κροκό με λεπτομέρειες από λευκόχρυσο και διαμάντια 18 καρατίων και εγοράστηκε τηλεφωνικά σε μια δημοπρασία του Christie’s στο Χονγκ Κονγκ.

Στο top 10

Το 2012 ο Δημήτρης Μαυρομμάτης είχε συμπεριληφθεί στο top 10 των σημαντικότερων φιλότεχνων του πλανήτη στην ετήσια λίστα της έγκριτης αμερικανικής έκδοσης του περιοδικού «Artnews». Ο παθιασμένος συλλέκτης, ο οποίος σπανίως πουλάει τα αντικείμενα που διαθέτει, το 2011 ήταν εκείνος που πλειοδότησε στην αγορά ενός αριστουργήματος του Πικάσο με τίτλο «Seated Woman, Blue Robe», δίνοντας το ποσό των 22.300.000 ευρώ. Πριν από μερικά χρόνια ο Ελληνας χρηματιστής «ξαναχτύπησε», αγοράζοντας πάλι έργο του Πικάσο, αντί 5.500.000 ευρώ!

Σε άλλη δημοπρασία του οίκου Sotheby’s o Δημήτρης Μαυρομμάτης συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των συλλεκτών όλου του κόσμου με τη δημοπρασία της συλλογής του από πολύτιμους λίθους, με highlight το εκθαμβωτικό Graff Ruby, βάρους 8,62 καρατίων. Πρόκειται για ένα δαχτυλίδι με πέτρα Βιρμανίας που ξεχώριζε για το έντονο κόκκινο χρώμα της. Μεταξύ των άλλων κομματιών του που δημοπρατήθηκαν ήταν άλλο ένα δαχτυλίδι, με ζαφείρι βάρους 27,54 καρατίων, και μία καρφίτσα με διαμάντια σε σχήμα λουλουδιού.

Το 2008 ο Μαυρομμάτης πούλησε -πάλι μέσω του οίκου Sotheby’s- έπιπλα και πορσελάνες από την εξαώροφη οικία του στο Λονδίνο. Μεταξύ αυτών, συγκαταλεγόταν ένα μαύρο και χρυσό πορσελάνινο βάζο από την εποχή του Λουδοβίκου του 15ου. Τον τελευταίο χρόνο ο Δημήτρης Μαυρομμάτης έχει δώσει για πώληση και το εξοχικό παλατάκι σε έκταση 4 στρεμμάτων της αδελφής του στη Μύκονο, το οποίο όπως σε αποκλειστικότητα είχε γράψει η «Espresso» αγόρασε η αείμνηστη Λιάνα από το ζεύγος Λυμπέρη. Το σπίτι σήμερα το πουλά ο αδελφός της πάνω από 20.000.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This