10 χρόνια από το θάνατο του Νίκου Φώσκολου: Το αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ

Ο Νίκος Φώσκολος πέθανε σε ηλικία 86 ετών, στις 30 Οκτωβρίου του 2013

Must Read

Ο σπουδαίος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Νίκος Φώσκολος έφυγε από τη ζωή πριν από ακριβώς δέκα χρόνια και η Φίνος Φιλμ τον τιμά δημοσιεύοντας στον επίσημο λογαριασμό της στο Instagram ένα βίντεο με κάποιες από τις μεγαλύτερες ταινίες του.

Στη λεζάντα η εταιρία παραγωγής έγραψε:

“Δημιουργός με αστείρευτη φαντασία και εργατικότητα, ο Νίκος Φώσκολος έγραψε και σκηνοθέτησε αξέχαστες δημιουργίες του ελληνικού κινηματογράφου αποκτώντας επάξια το προσωνύμιο «μεγάλος παραμυθάς». Το όνομά του έχει συνδεθεί με ασύλληπτα ρεκόρ στον εμπορικό κινηματογράφο και είναι από τους λίγους για τους οποίους μπορεί να ειπωθεί ότι διαμόρφωσε την ψυχαγωγία στην ελληνική τηλεόραση.

Με την Φίνος Φιλμ συνεργάστηκε σε 22 ταινίες, με εννέα εξ αυτών να υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία. Σήμερα 10 χρόνια από το θάνατο του, τον θυμόμαστε μέσα από δυνατά πλάνα από πέντε εμβληματικές ταινίες που υπέγραψε και με τις δύο του ιδιότητες: «Οι Σφαίρες δεν Γυρίζουν Πίσω», «Αγάπη και Αίμα», «Πεθαίνω κάθε Ξημέρωμα», «Υπολοχαγός Νατάσσα» και «Αιχμάλωτοι του Μίσους».”

 

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This