Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Δικαίωση για Χολίδη: Απορρίφθηκε η ποινική δίωξη που του είχε ασκήσει πρώην συνεταίρος του

Ο τραγουδιστής Χρήστος Χολίδης δικαιώθηκε στο ποινικό σκέλος της διαμάχης του με πρώην συνεταίρο του σε αλυσίδα εστίασης, καθώς διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας θέτει στο αρχείο τη μήνυση που είχε υποβάλει εις βάρος του ο αντίδικός του.

Η εταιρία με πρόχειρο φαγητό και αρτοσκευάσματα που έστησαν από κοινού με τον πρώην συνέταιρό του το 2012 και από την οποία ο ίδιος αποχώρησε στα τέλη του 2015 κινήθηκε νομικά εις βάρος του σε αστικό και ποινικό επίπεδο, με τον τραγουδιστή να απαντά με το ίδιο νόμισμα.

Κι ενώ η διαμάχη στα αστικά δικαστήρια δεν έχει ακόμα κριθεί, με την υπ’ αριθμόν 1038/19 διάταξη ο εισαγγελέας που εξέτασε την έγκληση εις βάρος του τραγουδιστή έκρινε πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την άσκηση δίωξης όσον αφορά τις καταγγελίες της αντίδικης πλευράς ότι «προσπάθησε να εμφανιστεί ως εξαπατηθείς (…) με σκοπό να βλάψει την εταιρία».

Στην επίμαχη μήνυση στον Χρήστο Χολίδη αποδιδόταν ο ρόλος του ηθικού αυτουργού σε συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία μάρτυρα, με αφορμή την κατάθεση υπαλλήλου της εταιρίας, ο οποίος υποστήριζε -μεταξύ άλλων- πως η επιχείρηση οφείλει ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρηματικό ποσό στον τραγουδιστή.

«Η εταιρία με την κακόβουλη και εκδικητική συμπεριφορά της έχει μπλέξει τον Χρήστο Χολίδη σε έναν χρονοβόρο και κοστοβόρο δικαστικό αγώνα διεκδίκησης των χρηματικών ποσών που του οφείλονται» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο μάρτυρας, η κατάθεση του οποίου προκάλεσε την αντίδραση της εταιρίας. Πάντως ο εισαγγελικός λειτουργός απέρριψε τη μήνυση εις βάρος τόσο του τραγουδιστή όσο και του υπαλλήλου που είχε καταθέσει υπέρ του.

Τον κατηγόρησαν ότι καταχράστηκε 95.500 ευρώ

Δύο χρόνια μετά την αποχώρηση του καλλιτέχνη από το εταιρικό σχήμα, συγκεκριμένα τον Απρίλιο του 2017, η αντίδικη πλευρά κατέθεσε αγωγή εις βάρος του υποστηρίζοντας πως το διάστημα που ήταν εταίρος στην επιχείρηση εκμεταλλεύτηκε τη θέση του συνδιαχειριστή και «ανέλαβε για προσωπική του διευκόλυνση από το ταμείο, με σταδιακές αναλήψεις, το συνολικό ποσό των 95.500 ευρώ», το οποίο, όπως αναφέρει, οφείλει να επιστρέψει.

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς της αντιδίκου, ο τραγουδιστής υποστηρίζει πως η εταιρία τού οφείλει χρήματα, ενώ σημειώνει πως στην πορεία ανακάλυψε ότι την επόμενη ημέρα της παραίτησής του συντάχθηκε συμβολαιογραφική πράξη, η οποία τον εμφανίζει να αναλαμβάνει τη συνδιαχείριση!

«Ο εντολέας μας δικαιώθηκε σε ποινικό επίπεδο, καθώς η έγκληση των αντιδίκων του που ζήτησαν την ποινική δίωξη και καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμηση και ψευδορκία απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών» δήλωσε στην «Espresso» ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός, προσθέτοντας πως έχει ήδη παρέλθει και η προθεσμία άσκησης προσφυγής κατά της απόρριψης της ανωτέρω έγκλησης και «επομένως οι ποινικές κατηγορίες κατά του Χρήστου Χολίδη καταρρίφθηκαν οριστικά».

Την ίδια ώρα, όπως ανέφερε ο δικηγόρος, «αναμένεται και η απόφαση σε αστικό επίπεδο, καθώς έχει ήδη εκδικαστεί η αγωγή μας εναντίον των αντιδίκων του».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ