Η πίκρα του «μπάρμπα-Γιάννη» για τον Στέλιο – Η κόρη του θρυλικού λαϊκού μουσικοσυνθέτη Γιάννη Παπαϊωάννου αποκαλύπτει

Συντάκτης: Newsroom

Το να είσαι κόρη ενός από τους σπουδαιότερους λαϊκούς μουσικοσυνθέτες όλων των εποχών, και μάλιστα όλοι να «συνωμοτούν» ότι ο μπαρμπαΓιάννης Παπαϊωάννου υπήρξε ο πιο καλόκαρδος στο καλλιτεχνικό στερέωμα, είναι το σημαντικότερο προτέρημα.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του δικαστικού συμπαραστάτη στην υπόθεση της μεγάλης λαϊκής ερμηνεύτριας Καίτης Γκρέυ, η Χρύσα Παπαϊωάννου ήταν ένας από τους βασικούς μάρτυρες, η οποία, ακόμα και με πατερίτσες λόγω κινητικών προβλημάτων, βρέθηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων για να υπερασπιστεί την επιστήθια φίλη της.

Σήμερα η ίδια, κάνοντας έναν απολογισμό ζωής στη μνήμη του πολυαγαπημένου της πατέρα, ανοίγει την καρδιά της και μιλάει για όσα έζησε στο πλευρό του, αλλά και όσα εκείνος πρόλαβε να της εκμυστηρευτεί πριν φύγει από τη ζωή, ξαφνικά από τροχαίο. Θυμάται με παράπονο τα λόγια που της είχε πει ο πατέρας της για τον Στέλιο Καζαντζίδη, τη φιλία που είχαν οικογενειακώς με την Πόλυ Πάνου και την Καίτη Γκρέυ, την κουμπαριά τους με τον Βασίλη Τσιτσάνη, αλλά και την «αναποδιά» της μεγάλης Σωτηρίας Μπέλλου

Κόρη του μεγάλου Γιάννη Παπαϊωάννου. Από πού κατάγεστε;

Από το Κέμλιν της Μικράς Ασίας. Η μαμά ήταν από τη Χίο. Δυστυχώς, δεν έχω καταφέρει να πάω ακόμη στα ιερά χώματα καταγωγής του πατέρα μου. Εχω όμως αποφασίσει κάποια στιγμή να πάω εκεί. Ηταν το μεγάλο όνειρο του μπαμπά μου, να επιστρέψουμε εκεί, γιατί έχουμε περιουσία. Είχαμε 11 ακίνητα εκεί και δεν ξέρουμε πού βρίσκεται. Μέχρι πριν από κάποια χρόνια, που ζούσε ο καπετάνιος σύζυγός μου και είχε πάει στο λιμάνι του Κέμλιν, το πατρικό μας σπίτι ήταν όρθιο. Ευελπιστώ να πατήσω τα χώματα που είχε πατήσει και ο πατέρας μου!

Ποιες είναι οι πιο έντονες αναμνήσεις που έχετε από τα παιδικά σας χρόνια, δίπλα στον διάσημο πατέρα σας;

Θυμάμαι τη μαμά Ευδοξία πάρα πολύ αυστηρή και έναν μπαμπά σαν από ζυμάρι μαλακό, που ό,τι θέλαμε τον κάναμε. Αν δεν ήταν η μάνα να μας φρενάρει… Ημασταν τρία αδέλφια, με άριστες σχέσεις μεταξύ μας, αλλά και πολύ αγαπημένη και δεμένη οικογένεια!

Μέσα στο σπίτι ο μπαμπάς τραγουδούσε; Επαιζε μπουζούκι;

Τίποτε απ’ όλα αυτά. Ούτε τραγουδούσε ούτε έπαιζε. Θυμάμαι απλά, όταν σχόλαγε από τα κέντρα, ερχόταν, καθόταν στο γραφειάκι του κι έπαιζε κάποια τραγούδια για να μην τα ξεχάσει. Κατέγραφε όλες τις εμπνεύσεις του σε ένα μπομπινόφωνο για να μην τις ξεχάσει.

Ποια τραγούδια δικά του λάτρευε;

Δυστυχώς, δεν είχα προλάβει να κάνω τέτοιες συζητήσεις μαζί του. Οταν σκοτώθηκε, ήμουν μόλις 19 ετών και έγιναν όλα τόσο απρόσμενα. Θυμάμαι που απέφευγε να αναφέρεται συχνά σε όσα έζησε στη Μικρασιατική Καταστροφή. Μου έλεγε μόνο για εκείνη την περίοδο: «Πολύς πόνος, πολύ αίμα, πολύ δάκρυ και φωτιά».

Οταν έφυγε από τη Μικρασία με τους δικούς του, τι πήρε;

Ζούσαν η μάνα του και η γιαγιά του. Ο πατέρας του δεν ζούσε. Επειδή ο παππούς εργαζόταν σε καράβια, η οικογένεια είχε το προνόμιο να πάρει κάποια βαριά πράγματα από το σπίτι. Είχαν φορτώσει έπιπλα και ρουχισμό, και στα χέρια της η γιαγιά είχε μόνο τις εικόνες μέσα σε μια μαξιλαροθήκη και τα χρυσαφικά της. Εχουν διασωθεί επίσης τα συμβόλαια των σπιτιών που είχε η οικογένειά μας από την Τουρκία. Αυτά μόνο έφτασαν στην Ελλάδα! Ο πατέρας μου τότε ήταν μόλις εννιά ετών!

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου κρατώντας αγκαλιά την κόρη του Χρύσα

Θα διεκδικήσετε την περιουσία σας πίσω;

Το ψάχνω πάνω από 30 χρόνια. Ηταν και η μόνη επιθυμία του πατέρα μου, να πάρουμε πίσω την περιουσία μας. Γιατί, από μια ζωή πολύ εύπορη που είχε εκεί όλος ο Ελληνισμός, η γιαγιά μου αναγκάστηκε να πουλάει τα χρυσαφικά της και ο μπαμπάς μου από πολύ μικρός να μπει στο μεροκάματο για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Το μπουζούκι πώς το έμαθε;

Ο μπαμπάς έκανε μαθήματα μουσικής στην Κίο της Μικράς Ασίας. Εκεί δίπλα ήταν μια οικογένεια που του μάθαινε μαντολίνο. Το μαντολίνο το αποδεχόταν η γιαγιά. Μια μέρα, λοιπόν, στην ταβέρνα του Γκινόπουλου έχουν στείλει ένα γραμμόφωνο από την Αμερική και τον δίσκο του Χαλκιά «Το μινόρε του τεκέ». Μόλις ακούει την πενιά του μπουζουκιού, τρελαίνεται, μαζεύει χρήματα και πάει και αγοράζει το πρώτο του μπουζούκι. Μόλις όμως πηγαίνει στο σπίτι, η γιαγιά τον διώχνει. «Αυτό είναι όργανο για αλήτες και για τεκέδες. Κι εσύ κι αυτό έξω από το σπίτι. Αν δεν το διώξεις, μην ξαναπατήσεις στο σπίτι» του λέει. Ο καημένος ο πατέρας μου πήγε σε ενός γείτονα το σπίτι και το έκρυψε και πήγε και μάθαινε εκεί μπουζούκι. Συμπτωματικά τον εγγονό του γείτονα τον συνάντησα σε ένα εξοχικό που ενοικίαζα. Οταν μου είπε όλη την ιστορία, γίναμε αχώριστοι φίλοι!

Ποιος τον πίστεψε πρώτος για τις απίστευτες συνθέσεις του;

Τότε είχε γράψει μια καντάδα, τη «Φαληριώτισσα», που την τραγουδούσαν παντού. Υπήρχε λοιπόν κάποιος ονόματι Γρυπάρης στη γειτονιά, ο οποίος τον πήγε στην Columbia για να το ηχογραφήσει. Οταν ειδοποίησαν λοιπόν τον πατέρα μου να το ηχογραφήσει, είχε πάρει εργολαβία για χτίσιμο και σοβάντισμα τη μάντρα του Ιπποδρόμου. Μέσα στους ασβέστες λοιπόν, όπως ήταν, με τα παλιά ρούχα, πήγε και ηχογράφησε το τραγούδι αυτό. Μόλις πήγε τα πρώτα λεφτά στο σπίτι, η μάνα του έκλαιγε και του έλεγε: «Δεν θέλω, γιε μου, να ηχογραφείς, γιατί το μηχάνημα θα σου πάρει τη φωνή και δεν θα μπορείς να μιλήσεις μετά».

Ποιοι καλλιτέχνες έρχονταν σπίτι σας για να τους γράψει ο μπαρμπα-Γιάννης;

Ολοι σχεδόν. Από τον Καζαντζίδη με τη Μαρινέλλα και τον Νίκο Ξανθόπουλο, μέχρι τη Μάρθα Βούρτση, την Καίτη Γκρέυ, την Πόλυ Πάνου, τη Ρίτα Σακελλαρίου. Λίγοι όμως παρέμειναν φίλοι μέχρι το τέλος της ζωής του πατέρα μου. Οι περισσότεροι, μόλις ακούστηκαν και έκαναν όνομα, μετά εξαφανίστηκαν.

Ποιοι έμειναν φίλοι εν τέλει;

Ο κουμπάρος μας, ο τραγουδιστής Νίκος Καλλέργης, ο Ηλίας Ποτοσίδης, ο ΟδυσσέαςΜοσχονάς, η Καίτη Γκρέυ, η Πόλυ Πάνου, η Ρίτα Σακελλαρίου. Με την Γκρέυ ακόμα και μετά τον θάνατο του πατέρα μας, μέχρι και σήμερα, έχουμε μια φιλία και ένα δέσιμο. Δεν μας ξέχασε ποτέ ούτε την ξεχάσαμε. Παρόλο που αυτή φιλία είχε και τα πάνω της και τα κάτω της. Ομως την τιμάμε και την αγαπάμε, γιατί η Καίτη αγάπησε και τίμησε κυρίως τον πατέρα μας!

Ο Γιάννης Παπαϊωάννου με τον καπετάν Ανδρέα Ζέππο

Μόνο αυτοί; Ο Καζαντζίδης δεν καθιερώθηκε με το τραγούδι «Βαλίτσες» που του έδωσε;

Γι’ αυτό και είχε πικραθεί πάρα πολύ και έκλαιγε με όσα του είπε ο Καζαντζίδης, όταν ο πατέρας μου του έδωσε κάποια τραγούδια να ηχογραφήσει και ο Στέλιος του είπε: «Τα τραγούδια σου δεν κάνουν για μένα, μπαρμπα-Γιάννη». Αυτό το λέω πρώτη φορά. Του το είπε ο Στέλιος, όταν έγινε φίρμα. Αυτό ήταν και το μεγάλο του παράπονο. Το καλλιτεχνικό στερέωμα όλο πάσχει από την ίδια ασθένεια: την αμνησία και την αχαριστία. Μάλιστα, όταν πέθανε η γιαγιά μου (μάνα του πατέρα μου), και ο πατέρας μου ήταν στην Αμερική, έστειλε του Στέλιου ένα τραγούδι που αναφερόταν στη μάνα. Ο Στέλιος δεν του απάντησε καν. Λίγο καιρό αργότερα έβγαλε ένα δικό του τραγούδι για τη δική του μάνα, την κυρα-Γεσθημανή. Ο Στέλιος ήταν πολύ ευγενής στον λόγο του. Οταν όμως του είπα κάποια στιγμή «θα θέλατε να πείτε ένα τραγούδι για τον πατέρα μου, που έχουν γράψει δύο φίλοι, το “Καληνύχτα, μπαρμπα-Γιάννη”», η απάντηση ήταν: «Δεν έχει νόημα να τραγουδήσω εγώ, Χρύσα, για τον πατέρα σου. Εχω τραγουδήσει». Και ήταν μεγάλη μου τιμή που το είπαν δύο τεράστιοι καλλιτέχνες, ο Πασχάλης Τερζής και ο Αντώνης Βαρδής!

Ο καπετάν Ανδρέας Ζέππος, που ο μπαμπάς σας τον έκανε τραγούδι, υπήρξε αληθινή ιστορία και τον γνώρισες…

Φυσικά. Ο καπετάν Ανδρέας είχε φτιάξει και ένα αυτοσχέδιο μπιμπερό για τις κούκλες που παίζαμε με τη φίλη μου μικρά κοριτσάκια. Κάποια στιγμή θα πρέπει να αναγνωριστεί η προσφορά του Ζέππου στην Κατοχή, ο οποίος ψάρευε τόνους ψάρια και τα έδινε σε φτωχές οικογένειες του πολέμου για να μην πεθάνουν από την πείνα. Ο μπαμπάς μου δούλευε στο καΐκι του Ζέππου και μέσα σε αυτό έμαθε ψάρεμα!

Με την Μπέλλου τι σχέσεις είχε ο πατέρας;

Ο μπαμπάς είχε καλές σχέσεις με όλους. Ωστόσο η Μπέλλου ήταν ένας αψυχολόγητος άνθρωπος. Οταν νοσηλευόταν σε μια κλινική κι εκείνος πήγαινε και της έδινε χρήματα, τσιγάρα και φαγητό, η Μπέλλου έλεγε τα καλύτερα. Οταν σκοτώθηκε ο μπαμπάς και έκαναν ένα αφιέρωμα στον πατέρα μου στη Γιορτή του Ούζου, είχε έρθει και η Μπέλλου να τραγουδήσει. Την άκουγαν λοιπόν να βρίζει τον πατέρα μου χωρίς λόγο. Ηταν παράξενο ον η Μπέλλου, αλλά τεράστια ως καλλιτέχνις!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τα ωραιότερα look από την επίδειξη μόδας του Βασίλειου Κωστέτσου στο Μπάγκειον

O Bασίλειος Κωστέτσος επέλεξε το εγκαταλειμμένο ιστορικό κτίριο "Μπάγκειον" που βρίσκεται πάνω στην Ομόνοια και λειτουργεί ως χώρος καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που αποπνέει έναν αέρα...

Nεκτάριος Λεμονίδης σε Ελίζαμπεθ Ελέτσι: «Αν είσαι καλη μαζί μου θα σε πάω στο...

Ο Νεκτάριος Λεμονίδης, ο ιατρός μέλλων σύζυγος της Ελίζαμπεθ Ελέτσι έδωσε μαζί της μια κοινή συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» για να τον γνωρίσει...

Τζούλια Αλεξανδράτου: «Θα έκανα παιδί και με γκέι! Εξάλλου, δεν ξέρεις ο άλλος, ποσό...

Σε ένα Q&A προχώρησε η Τζούλια Αλεξανδράτου, η οποία συνηθίζει να επικοινωνεί με τους διαδικτυακούς της φίλους. Το πρώην μοντέλο απάντησε με απόλυτη ειλικρίνεια...

Έρρικα Πρεζεράκου: Έδειξε το χέρι από το οποίο της λείπει ένα δάχτυλο και έστειλε...

Η Έρρικα Πρεζεράκου έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για άτομα με αναπηρία δείχνοντας το χέρι...

H Kατερίνα Στικούδη περπάτησε με αποκαλυπτικότατο φόρεμα στην επίδειξη του Βασίλειου Κωστέτσου

Ο Βασίλειος Κωστέτσος, πραγματοποίησε την επίδειξή του στο ιστορικό κτίριο "Μπάγκειον" το οποίο βρίσκεται πάνω στην πλατεία Ομονοίας και καθώς είναι διατηρητέος μεν εγκαταλειμμένος...

Δήμητρα Ματσούκα-Πέτρος Κόκκαλης: Ο πρώτος χορός του ζευγαριού στη δεξίωση

Η Δήμητρα Ματσούκα και ο Πέτρος Κόκκαλης παντρεύτηκαν την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο Ραγκαβά, στο κέντρο της Αθήνας σε πολύ στενό κύκλο,...

Σταμάτης Κραουνάκης για Άλκηστις Πρωτοψάλτη: «Μακριά από εμάς το κουλή δεξιά»

Είναι γνωστό πως η Άλκηστις Πρωτοψάλτη αφαίρεσε τη λέξη «χοντρή» από το τραγούδι «Πάμε στον Άδωνι για καφέ». Η αλλαγή αυτή στο τραγούδι σχολιάστηκε...

Γιάννης Στάνκογλου: Όσα αποκάλυψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τη νέα του σχέση

Πριν λίγους μήνες ο Γιάννης Στάνκογλου αποκάλυψε πως εδώ και τρία χρόνια έχει χωρίσει με την σύζυγό του Αλίκη Δανέζη-Knutsen. Δείτε επίσης: Γιάννης Στάνκογλου: Ο...

O γιος του Βασίλη Μπισμπίκη είναι το νέο αίμα στο μπάσκετ του Παναθηναϊκού

Ο Βασίλης Μπισμπίκης είναι γνωστό πως είναι πιστός οπαδός της ομάδας του Παναθηναϊκού και πηγαίνει πολύ συχνά στο γήπεδο και συγκεκριμένα στη Θύρα 13.Ο...

Όλγα Κιουρτσάκη-Φώτης Λιόσης: Ποζάρουν με ασορτί ροζ πουλόβερ και την κόρη τους

Η κόρη της Άντζελας Δημητρίου, Όλγα Κιουρτσάκη, θα περάσει τα πρώτα της Χριστούγεννα ως μαμά, καθώς πριν από λίγους μήνες έφερε στον κόσμο την...

Η Γιούλικα Σκαφιδά ποζάρει με τον νεογέννητο γιο της

H Γιούλικα Σκαφιδά έγινε μητέρα την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου όταν έφερε στον κόσμο το γιο της. Η ηθοποιός βγήκε από το μαιευτήριο, επέστρεψε στο...

Γιώργος Καπουτζίδης: «Έζησα καλύτερα από όταν έκανα γνωστή τη σεξουαλικότητά μου»

Ο Γιώργος Καπουτζίδης είναι ένας άνθρωπος που δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλο του και αυτό που νιώθει θα το εκφράσει.Ο γνωστός ηθοποιός που...

Δεύτερο στεφάνι για τον Γιώργο Τζαβέλλα

O Γιώργος Τζαβέλλας και η Βίκυ Κάβουρα είναι ζευγάρι εδώ και πολλούς μήνες, συγκατοικούν, έχουν γνωριστεί οι οικογένειές τους και έχουν βάλει πλώρη για...

Γιάννης Στάνκογλου: «Στην κόψη του ξυραφιού έφτασα και με ουσίες παλαιότερα στην εφηβεία»

Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Γιάννης Στανκογλου στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α τετ» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις καταγγελίες...

Στέφανος Κασσελάκης-Τάιλερ ΜακΜπεθ: Γιόρτασαν τα γενέθλια της Farlie με τούρτα για σκύλους

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πει πως η οικογένειά του αποτελείται από το σύζυγό του Τάιλερ Μακ Μπεθ και το θηλυκό σκυλάκι τους, την Farlie.To...

ΣΧΟΛΙΑ

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος με καταγγελίες για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών: «Δεν αναγνωρίζονται τα πτυχία στην Ελλάδα»

Δεν έχει προηγούμενο η υπόθεση που ήρθε στο «φως», πριν από μερικά 24ωρα, με πρωταγωνιστή το Μητροπολιτικό Κολλέγιο Αθηνών και πτυχία, που δεν είναι...

Η Μαρία Αλεξάνδρου καταγγέλλει ομαδικό βιασμό από Αλβανούς – «12 ώρες στην Κόλαση»

Θύμα ομαδικού βιασμού και της «μαφίας των λουκουμάδων», στην οποία φέρεται ότι είναι αναμεμειγμένοι ο πρώην σύντροφος της Μαρίας Αλεξάνδρου, Αλβανοί κακοποιοί και ιδιοκτήτες...

Η «αριστεία» και ο γιος του Αλέξη Τσίπρα

Η αριστεία δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κάποιου «πολιτικού χώρου» Τώρα που όλοι θυμούνται για να μην πω και νοσταλγούν τον κ. Αλέξη Τσίπρα, θυμήθηκα κι...

Το (άγνωστο) ξέσπασμα οργής του Κυριάκου στο Λονδίνο!

Μητσοτάκης μαινόμενος μετά την άρνηση του Σούνακ να τον δεχτεί, με το Μαξίμου να δίνει αγώνα δρόμου για να μην υπάρξει η παραμικρή διαρροή...

H Brigitte Nielsen περπάτησε στην πασαρέλα του Balenciaga κάνοντας 8άρια

O οίκος Balenciaga, παρόλο που για αρκετό κόσμο εκεί έξω έχει γίνει cancelled, πραγματοποίησε την επίδειξη της νέας της κολεξιόν με φόντο την πινακίδα...

Δεύτερο στεφάνι για τον Γιώργο Τζαβέλλα

O Γιώργος Τζαβέλλας και η Βίκυ Κάβουρα είναι ζευγάρι εδώ και πολλούς μήνες, συγκατοικούν, έχουν γνωριστεί οι οικογένειές τους και έχουν βάλει πλώρη για...

Σοκ με την άγρια δολοφονία της 14χρονης Βάνιας που την απήγαγαν στα Σκόπια

Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι το 14χρονο κορίτσι το οποίο απήχθη από το σπίτι του στα Σκόπια πριν από μερικές ημέρες, εντοπίστηκε τελικά...

Στα άκρα οι σχέσεις Κιέβου – Βουδαπέστης! Θερμό επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον Ποροσένκο

Μετά την επιβολή απαγόρευσης εξόδου από την χώρα στον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας Πετρό Ποροσένκο, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) κατηγορεί τόσο αυτόν...

Τούρκοι «γκραφιτάδες» κατέγραψαν απόπειρα βιασμού γυναίκας στην Ομόνοια

Στο «κόκκινο» βρίσκεται η εγκληματικότητα, με το κέντρο της Αθήνας να αποτελεί μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές που παραμένουν αφύλακτες.Στον απόηχο των επιθέσεων...

«Πάρτι» στο Twitter με τη Νέα Αριστερά – «Πόσο νέα;»

Καταιγισμός σχολίων στη δημοφιλή πλατφόρμα του ελληνικού Twitter μετά την ανακοίνωση των «11» που τα «βρόντηξαν» από τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το όνομα του νέου...

Ο… Σπαρτιάτης που προτείνει κινέζικους μισθούς για τους Έλληνες!

Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, κ. Βασίλης Στίγκας, πρότεινε στη Βουλή να μετατραπεί ο Έβρος σε Ειδική Οικονομική Ζώνη (ΕΟΖ), κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι...

Το «χαμένο φιρμάνι» και τα Γλυπτά του Παρθενώνα – Τουρκική «παρέμβαση» στην ελληνοβρετανική διαμάχη!

TRT World: «Ένα μέρος της οθωμανικής ιστορίας έχει τη δυνατότητα να επιλύσει αυτή τη διαμάχη»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Προστασία: Σφοδρές αντιδράσεις μετά την υπερψήφιση του ν/σ για την αναδιάρθρωσή της

Ένα ακόμη νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή θα γίνει νόμος του κράτους με μόνους τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να το έχουν υπερψηφίσει, με τα υπόλοιπα κόμματα να περιορίζονται...

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο απόστρατος αστυνομικός που αγνοούνταν

Συναγερμός είχε σημάνει στην Αχαΐα για τον εντοπισμό απόστρατου αξιωματικού της ΕΛΑΣ που εξαφανίστηκε με το όχημά του.Οι Αρχές έστησαν μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του με τη συμμετοχή...

Το μήνυμα φιλίας του Πούτιν στην Ελλάδα μέσω της νέας πρέσβεως στη Ρωσία

Τους νέους πρέσβεις των ξένων χωρών υποδέχτηκε στο Κρεμλίνο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.Στην επίσημη τελετή υποδοχής είδε και τη νέα Πρέσβη της Ελλάδας στη Ρωσία, Αικατερίνη Ξαγοράρη,...