Η Σακίρα γλίτωσε «στο τσακ» τη φυλακή για φοροδιαφυγή – Θα πληρώσει 7,8 εκατ. ευρώ πρόστιμο

Η εισαγγελία της Βαρκελώνης απειλούσε την Κολομβιανή ποπ σταρ με συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και δύο μηνών και καταβολή προστίμου ύψους 23,8 εκατομμυρίων ευρώ

Must Read

Λίγο έλλειψε η Σακίρα να μην προλάβει να χαρεί τα τρία βραβεία που απέσπασε τις προάλλες στα Latin Grammy Awards 2023, καθώς σήμερα κινδύνεψε σοβαρά να οδηγεί για δίκη, κατηγορούμενη για φοροδιαφυγή στην Ισπανία.

Τελικά, η δημοφιλής Κολομβιανή ποπ σταρ κατάφερε να τα βρει με τις αρχές της Βαρκελώνης και να καταλήξει σε διακανονισμό, στο πλαίσιο του οποίου καλείται να καταβάλει στην κυβέρνηση πρόστιμο ύψους άνω των επτά εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να μείνει εκτός φυλακής. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Σακίρα, στο πλαίσιο της ακροαματικής διαδικασίας, αναγκάστηκε να δηλώσει ένοχη στις κατηγορίες που τής είχαν απαγγελθεί από την εισαγγελία της Βαρκελώνης, ενώ κατόπιν τής ανακοινώθηκε πρόστιμο ύψους άνω των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 50% του ύψους της φοροδιαφυγής για την οποία κατηγορείται.

Σε βάρος της 46χρονης τραγουδίστριας επιβλήθηκε και ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, η οποία, πάντως, μετατράπηκε στην καταβολή του ποσού των 432.000 ευρώ. Ως εκ τούτου, το συνολικό ποσό που καλείται να καταβάλειμ ανέρχεται σε σχεδόν 7,8 εκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί πως, χάρη στον συγκεκριμένο διακανονισμό, η Σακίρα απέφυγε μια μακρά δίκη, στην οποία αναμενόταν να καταθέσουν σχεδόν 120 μάρτυρες, καθώς και την υποχρέωση να παραμείνει στην καταλανική μητρόπολη, όπου διέμενε για χρόνια μαζί με τον βετεράνο ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ, με τον οποίο χώρισε άσχημα πέρυσι.

Η εισαγγελία κατηγορούσε τη Σακίρα ότι δεν είχε πληρώσει φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ στην Ισπανία τα έτη 2012, 2013 και 2014, και ως εκ τούτου, την απειλούσε με συνολική ποινή κάθειρξης 8 ετών και δύο μηνών και την καταβολή προστίμου ύψους 23,8 εκατομμυρίων ευρώ. «Είχα δύο επιλογές: να συνεχίσω τη μάχη μέχρι τέλους, βάζοντας υποθήκη την ψυχική ηρεμία μου και εκείνη των παιδιών μου, το να σταματήσω να κάνω τραγούδια, άλμπουμ και περιοδείες», ή να «αφήσω πίσω μου αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου», αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου η Σακίρα, η οποία ζει, πλέον, τον περισσότερο καιρό στο Μαϊάμι μαζί με τα παιδιά της.

  • Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This