Eurovision 2020: Αυτό είναι το λογότυπο του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού! (video)

Must Read

Αποκαλύφθηκε το λογότυπο του 65ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, ο οποίος θα φιλοξενηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. 

Τα αποκαλυπτήρια έγιναν μέσα από το επίσημο κανάλι της διοργάνωσης στο YouTube και, όπως μπορούμε να διαπιστώσουμε, το λογότυπο απεικονίζει έναν κύκλο που αποτελείται από τις σημαίες των 41 χωρών που συμμετέχουν στον επερχόμενο διαγωνισμό.

Κάθε σημαία εμφανίζεται με τη φορά του ρολογιού και με τη χρονολογική σειρά της πρώτης εμφάνισης της αντίστοιχης χώρας στη Eurovision. Εξάλλου, στο πάνω μέρος του λογότυπου διακρίνεται το motto του διαγωνισμού «openup», ενώ στο κάτω μέρος βλέπουμε το επίσημο λογότυπο της Eurovision, με τον τόπο διεξαγωγής του φετινού διαγωνισμού.

Δείτε επίσης: Αυτοί είναι οι δυο υποψήφιοι για την εκπροσώπηση της Κύπρου στην Eurovision

Το λογότυπο δημιουργήθηκε από την ολλανδική εταιρία CLEVER°FRANKE, οι σχεδιαστές της οποίας χρησιμοποίησαν ένα ειδικό λογισμικό για τη δημιουργία του.

Όπως εξηγεί ο Sietse Bakker, εκτελεστικός παραγωγός της Eurovision 2020, «το λογότυπο ακολουθεί τα χαρακτηριστικά του ολλανδικού σχεδίου: μινιμαλιστικό, πειραματικό και καινοτόμο. Διηγείται μια ιστορία, είναι πολύχρωμο, εορταστικό και, δίχως να είναι ελάσσονος σημασίας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως».

Δείτε επίσης: Θα είναι αυτή η εκπρόσωπός μας στην φετινή Eurovision; (video)

Υπενθυμίζει, επίσης ότι η Ολλανδία ήταν η πρώτη χώρα που εμφανίστηκε στον 1ο Διαγωνισμό της Eurovision το 1956, συνεπώς το σχήμα ξεκινάει με τα χρώματα της ολλανδικής σημαίας.

Εδώ μπορείτε να δείτε και αναλυτικά τη σύνθεση του λογότυπου:

ΛΟΓΟΤΥΠΟ EUROVISION 2020

 

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό του φετινού λογοτύπου, είναι και το γεγονός ότι το σχήμα του εμπεριέχει το κυκλικό στοιχείο από τα λογότυπα των διαγωνισμών του 1970, 1976 και 1980, που επίσης διοργανώθηκαν από την ολλανδική τηλεόραση:

ΛΟΓΟΤΥΠΟ EUROVISION 2020==

Δείτε το βίντεο της ανακοίνωσης του νέου λογότυπου:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This