Βαρδάρης made in… USA!

Ο «Αμερικανός» στη νέα του ταινία Μιχάλης Ιατρόπουλος μιλά για την πόλη όπου γεννήθηκε και άφησε μετά από ένα διαζύγιο

Must Read

Τον Μιχάλη Ιατρόπουλο δεν τον γνώριζα προσωπικά, αλλά ήταν από τα πρόσωπα που ήθελα πάντα να γνωρίσω από κοντά. Θεωρείται ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Οι υποκριτικές του ικανότητες είναι ανεξάντλητες και ο τρόπος που αντιμετωπίζει και προσεγγίζει κάθε ρόλο, μοναδικός! Ενας χαμαιλέων της τέχνης, ντόμπρος, αυθεντικός και βέρος Θεσσαλονικιός. Η συνάντησή μας έγινε αφότου ο Μιχάλης ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της νέας ταινίας στην οποία πρωταγωνιστεί «Θάλασσα από γυαλί» του Αλέξη Αλεξίου, η οποία θα βγει στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Οκτώβριο.

  • Από την Σούζη Στεφανίδη

Πες μας δυο λόγια για τη νέα ταινία που ετοιμάζεις.
Είμαι ενθουσιασμένος από τη συμμετοχή μου σε αυτή την ταινία! Εκτιμώ πολύ τον Αλέξη Αλεξίου και την κινηματογραφική του ματιά στα πράγματα. Τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο και ήταν ιδιαίτερα δύσκολα και σωματικά και ψυχολογικά για μένα. Υποδύομαι τον πρωταγωνιστικό ρόλο και στην ταινία είμαι ο Αμερικάνος. Πρόκειται για μια ταινία που πραγματεύεται την κακοποίηση κατά των γυναικών, ένα θέμα που μας απασχολεί και μας θλίβει όλους, ειδικά με την αύξηση όλων αυτών των περιστατικών.

Τα επόμενα σχέδιά σου ποια είναι;
Αν δεν βρω δουλειά στην τηλεόραση, θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά του skipper στα Χανιά! Την κάνω τα τελευταία χρόνια ως δεύτερη δουλειά και είναι κάτι που αγαπώ και με γεμίζει.

Αν σου ζητούσα να μου περιγράψεις την πόλη όπου γεννήθηκες και μεγάλωσες, τη Θεσσαλονίκη, τι θα μου έλεγες;
Θεσσαλονίκη μου, μεγάλη φτωχομάνα, εσύ που βγάζεις τα καλύτερα παιδιά! Αυτό!

Ποιος είναι ο λόγος που αποφάσισες να εγκαταλείψεις τη Θεσσαλονίκη;
Ο λόγος που έφυγα από τη Θεσσαλονίκη ήταν ο χωρισμός μου με την τότε σύζυγό μου. Δεν ήθελα να είμαι εκεί σε εκείνη τη φάση. Ηθελα κάποια απόσταση και έτσι αποφάσισα να έρθω στην Αθήνα, όπου συμπτωματικά γνώρισα τον Καζάκο, που με προέτρεψε να ασχοληθώ με την υποκριτική. Ετσι ξεκίνησαν όλα και βρέθηκα ξαφνικά στο Ηρώδειο.

Κάθε εμπόδιο για καλό! Θα επέστρεφες να ζήσεις στη Θεσσαλονίκη;
Δεν αποκλείω τίποτα πλέον στη ζωή μου! Η Θεσσαλονίκη μού λείπει αρκετά, μιας και μετά τον θάνατο της μητέρας μου δεν πηγαίνω πολύ συχνά, δυστυχώς. Και τα παιδιά μου μεγάλωσαν πλέον και έρχονται αυτά να με δουν στην Αθήνα. Οπως επίσης και η ζωή μου πλέον είναι στημένη όλη στην Αθήνα. Εδώ είναι η οικογένειά μου, οι δουλειές μου. Αλλά ποτέ μη λες ποτέ.

Τι σου λείπει από τη Θεσσαλονίκη;
Οι τρεις αδερφικοί μου φίλοι… Μόνο αυτοί έμειναν, γιατί μετράω και αρκετές απώλειες πλέον. Μου λείπουν πολύ και θα ήθελα να ξαναζήσω στιγμές καθημερινά μαζί τους.

Ποια είναι τα ιερά μέρη για εσένα στην πόλη;
Ιερό μέρος για μένα είναι η Νεάπολη όπου μεγάλωσα και ο Βαρδάρης, γιατί ο πατέρας μου διατηρούσε μαγαζί με ανταλλακτικά αυτοκινήτων εκεί. Στον Βαρδάρη είναι μαζεμένα όλα τα αντίστοιχα μαγαζιά. Η ζωή μου όλη από έφηβος κυριολεκτικά ήταν αυτή η απόσταση, Νεάπολη – Βαρδάρης με τα πόδια. Εχω να θυμάμαι τα καλύτερα! Γνώρισα τους καλύτερους ανθρώπους! Λαϊκούς και καθαρούς ανθρώπους, στους οποίους ανήκω κι εγώ, και τους θεωρώ αδέρφια μου. Νιώθω ασφαλής και γεμάτος κάθε φορά που ανεβαίνω Θεσσαλονίκη και τους ξανασυναντάω.

Τι θα άλλαζες στην πόλη;
Η ίδια η ζωή τα αλλάζει όλα και στις πόλεις και στους ανθρώπους. Εγώ δεν θα άλλαζα τίποτα και δεν μπορώ να πω κακή κουβέντα για τη Θεσσαλονίκη. Θα είναι σαν να μιλάς άσχημα για την ερωμένη σου και δεν γίνεται αυτό. Αγαπώ τα πάντα στη Θεσσαλονίκη απλά.

Τι θα πρότεινες να δει κάποιος αν επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη;
Η Θεσσαλονίκη καταρχάς παράγει πολιτισμό μόνη της! Ωστόσο φημίζεται και για τη διασκέδασή της, τους ανθρώπους που είναι έξω καρδιά. Οπότε, αν θες να πας κάπου να νιώσεις αληθινά ξένοιαστος, αυτή είναι η πόλη που ψάχνεις! Μην ξεχνάμε πως σε απόσταση αναπνοής έχουμε και τη Χαλκιδική, που είναι ένας μαγευτικός τόπος όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια.

Οι Θεσσαλονικιές είναι όντως οι ωραιότερες γυναίκες;
Είναι γυναίκες παγκοσμίου κλάσεως! Πάντα περιποιημένες, καλοδιάθετες και έτοιμες να απολαύσουν τη ζωή.

Εργάζεσαι ως τραγουδιστής στην Αθήνα σε αυτή τη φάση, το τραγούδι άλλωστε είναι η δεύτερη αγάπη σου! Αρχισες όμως να τραγουδάς στη Θεσσαλονίκη. Μια συνεργασία μήπως θα σε έφερνε ξανά στην πόλη σου;

Οντως αυτή τη στιγμή εμφανίζομαι στο Beluga. Είχα την τιμή και τη χαρά στο
ξεκίνημά μου να έχω αδερφικό φίλο τον Νίκο Κυριαζίδη, τον παλιό ιδιοκτήτη του
Σκορπιού. Εκεί ξεκίνησα να τραγουδάω και τώρα έχω τον άλλο αδερφικό μου φίλο,
που έχει τον νέο Σκορπιό! Μακάρι αν τα φέρει έτσι η ζωή να είναι μια τέτοια
συνεργασία ο λόγος που θα επιστρέψω στην πόλη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This