Πόνος στο μνημόσυνο του Νίκου Φλωρινιώτη

Must Read

Πέρασαν κιόλας τρεις μήνες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο Νίκος Φλωρινιώτης, και η μητέρα του Μάχη, η Αννούλα, η μεγαλύτερη αδερφή του, καθώς και ο αδερφός του Σάββας Αποστολίδης βρέθηκαν στο Κοιμητήριο Σχιστού για το μνημόσυνο, μέσα σε κλίμα οδύνης και βουβού πόνου.

  • Από τον
    Γιάννη Αρμουτίδη

Το μνημόσυνο τελέστηκε από τον πατέρα Τιμόθεο, πνευματικό της χαροκαμένης Μάχης, ο οποίος τη στηρίζει αδιάκοπα! Οι δύο μαυροντυμένες γυναίκες -μάνα και κόρη- κατέρρευσαν, ενώ πιο ψύχραιμοι ήταν ο Σάββας αλλά και ο αδερφός τού Γιάννη Φλωρινιώτη, Αντώνης Λορέντζος.

Αμέσως μετά την τέλεση του μνημοσύνου στον τάφο του Νίκου Φλωρινιώτη, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και στον τάφο του Γιάννη Φλωρινιώτη, που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο πέρα. Η Μάχη, μάλιστα, αρνήθηκε να απομακρυνθεί από τον τάφο του γιου της και να ακολουθήσει την τέλεση του μνημοσύνου στον τάφο του συζύγου της, διότι σπάραζε στο μνήμα…

Τώνης Μαρτίνης, Νίκος Παπαϊωάννου, Αντώνης Λορέντζος (αδερφός του Γιάννη Φλωρινιώτη και θείος του Νίκου Φλωρινιώτη)
και Γιάννης Αποστολίδης (ο εγγονός του Γιάννη Φλωρινιώτη)

Οι πιο δύσκολες στιγμές μας

«Περνάμε τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας. Από την αρχή της αρρώστιας και του μπαμπά και του Νίκου είμαστε μέσα στα νοσοκομεία και έχουμε τραβήξει μεγάλο γολγοθά! Η καθημερινότητά μας είναι ένα μαρτύριο πλέον. Δεν ξεπερνιέται…» εξομολογήθηκε με δάκρυα στα μάτια η Αννούλα, με τη Μάχη, που έστεκε δίπλα της, να συμπληρώνει: «Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μου συνέβη. Δεν ξεπερνιέται ποτέ. Εχω εξαίρετα παιδιά και ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε αυτά τα παιδιά, αλλά ο Νικόλας ήταν το κάτι άλλο».

Η Αννούλα με τον αδερφό της Σάββα

Σε ερώτησή μας αν αισθάνεται στυλοβάτης της οικογένειας, που, μαζί με τον μεγαλύτερο γιο της, τον Σάββα (ο οποίος επέστρεψε με την οικογένειά του από την Κύπρο, όπου διέμενε, και ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα), θα πρέπει να στηρίξει την Αννούλα, η Μάχη απάντησε: «Ο Σάββας δείχνει δυνατός, αλλά είναι πολύ ευαίσθητος. Του έχει στοιχίσει αφόρητα ο χαμός του πατέρα του, αλλά και του αδερφού του. Δεν είναι αυτό που δείχνει. Χρειάζεται κι αυτός την αγάπη και τη στήριξή μου».

Αννούλα Φλωρινιώτη, Μάχη Φλωρινιώτη και Σάββας Αποστολίδης

Σε κλίμα οδύνης

Σε αυτό το κλίμα οδύνης, η Αννούλα Φλωρινιώτη θέλησε να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση σε όσους την κατηγόρησαν ότι μετέτρεψε τον τάφο του αδερφού της σε… κέντρο διασκέδασης. «Ηθελα να δω τον αδερφό μου πρώτο όνομα σε μεγάλη πίστα και εγώ να κάθομαι στο πρώτο τραπέζι και να του πετάω λουλούδια. Αφού δεν μπόρεσα να το κάνω και να εκπληρωθεί αυτή η επιθυμία μου και το όνειρό μου, μετέτρεψα τον τάφο του σε πίστα. Εξάλλου, αυτός ήταν ο σκοπός μου, όταν επιμελήθηκα για οκτώ ώρες τη φωτογραφία που μπήκε πάνω στο μνήμα του. Εγώ, όμως, ξέρω τι περνάω κάθε μέρα με την απουσία του…»

Η Αννούλα, όμως, αναφέρθηκε και στον δικαστικό αγώνα που έχει αρχίσει και ο οποίος δεν θα σταματήσει μέχρι να δικαιωθεί και να τιμωρηθεί ο υπαίτιος που ευθύνεται, εξαιτίας αμέλειας, για τον άδικο χαμό του αδερφού της.

Να σημειωθεί πως από το μνημόσυνο απουσίαζε η επιστήθια φίλη της οικογένειας Γωγώ Γαρυφάλλου, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, για την παρουσίαση καρναβαλικής εκδήλωσης, ενώ βουβός, εξαιρετικά σοβαρός και διακριτικός, αποφεύγοντας να μιλήσει, ήταν και ο αδερφός του Νίκου Φλωρινιώτη, Σάββας, μαζί με τον δεκαοκτάχρονο γιο του, Γιάννη Αποστολίδη (έχει το όνομα του παππού του, Γιάννη Αποστολίδη – Φλωρινιώτη).

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This