Πρόβα συμφιλιώσης για Γιώργο Λαμπάτο και Μάρκο Σεφερλή με μυστική συνάντηση

Η πρώτη συνάντησή τους ύστερα από την κίνηση γενναιοδωρίας του κωμικού!

Must Read

Σα να μην πέρασε μια μέρα για τον Μάρκο Σεφερλή και τον Γιώργο Λαμπάτο, οι οποίοι υπό άκρα μυστικότητα συναντήθηκαν πριν από περίπου 10 μέρες και ο ένας έπεσε στην αγκαλιά του άλλου.

  • Από τον Νίκο Νικόλιζα

Ήταν αρχές Μαρτίου, όταν ο Μάρκος Σεφερλής υπό άκρα μυστικότητα κάλεσε τον πάλαι ποτέ καλό του φίλο και συνεργάτη Γιώργο Λαμπάτο στην πρώτη ανάγνωση για το έργο που πρόκειται να ανεβάσει το καλοκαίρι. Ένα έργο-έκπληξη, στο οποίο Σεφερλής και Λαμπάτος θα έχουν ρόλους που θα τους θυμόμαστε για πολλά χρόνια.

Οι δύο παλιοί συνεργάτες, που όλα αυτά τα χρόνια τούς είχαν ενώσει τόσα πολλά και άλλα τόσα τούς είχαν χωρίσει, ούτε στιγμή δεν ένιωσαν την παραμικρή αμηχανία σε αυτή τη συνάντηση. «Ήταν πραγματικά μια στιγμή που περίμενα εδώ και χρόνια. Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με τον Μάρκο, αντιθέτως μας συνδέει μια βαθιά φιλία που από λάθη παραλίγο να σβήσει. Και θα ήταν πολύ άδικο αυτό» ήταν τα πρώτα λόγια του Γιώργου Λαμπάτου στην «Espresso», ο οποίος παραδέχτηκε πως η πρώτη ανάγνωση του έργου έχει γίνει.

«Ο Μάρκος με ρώτησε λεπτομέρειες για το πώς είναι η υγεία μου και πώς περνούσα όλα αυτά τα χρόνια. Ήταν τόσο πολύ ζεστός μαζί μου, που δεν ένιωσα ούτε στιγμή ότι δεν υπήρξαμε φίλοι και παλιοί συνεργάτες. Και πάλι θέλω να τον ευχαριστήσω δημοσίως για τη μεγάλη του καρδιά. Θα τον ευγνωμονώ για πάντα» ανέφερε στην εφημερίδα συγκινημένος ο ηθοποιός.

Το πρωτοσέλιδο της «Espresso»

Όλα άρχισαν στα μέσα Ιανουαρίου, όταν η «Espresso» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της έφερε στην επιφάνεια το δράμα του γνωστού ηθοποιού. Ένα υπόγειο διαμέρισμα 15 τ.μ. φιλοξενούσε όλη τη ζωή και τα υπάρχοντα του ηθοποιού που κάποτε μεσουρανούσε σε τηλεοπτικές σειρές και θέατρα. Ωστόσο η μοίρα και οι ατυχείς συγκυρίες τον ανάγκασαν σχεδόν να παραιτηθεί από τη ζωή. Μην έχοντας κανέναν πόρο για να ζήσει, έφτασε στο σημείο να καπνίζει αποτσίγαρα από τον δρόμο και να του πηγαίνουν γείτονες φαγητό για να σταθεί στα πόδια του. Για περίπου ενάμιση χρόνο το υπόγειο διαμέρισμά του δεν είχε ρεύμα, ενώ ο ίδιος αναγκαζόταν να ζει υπό άθλιες συνθήκες.

Ο Γιώργος Λαμπάτος όταν τον ανακάλυψε η «Espresso» στο υπόγειο της μούχλας και της θλίψης

Όταν το δράμα του Γιώργου Λαμπάτου ήρθε στην επιφάνεια, ένα τσουνάμι αλληλεγγύης απ’ άκρη σ’ άκρη από όλη την Ελλάδα στάθηκε βράχος στο πρόβλημα επιβίωσής του. Μάλιστα τόσο ο Νίκος Οικονομόπουλος όσο και η οικογένεια του αείμνηστου ηθοποιού Γιώργου Βασιλείου στάθηκαν δίπλα του προκειμένου να τον βοηθήσουν. Και κάπου εκεί, μαζί με όλους τους άλλους φιλεύσπλαχνους Έλληνες, ο Μάρκος Σεφερλής δεν έμεινε άπραγος. Με ένα τηλεφώνημά του έσπασε τον πάγο που είχε δημιουργηθεί στις μεταξύ τους σχέσεις και εκτός του ότι έκανε ανάκληση της δικαστικής απόφασης για παρακράτηση χρημάτων του, πρότεινε να είναι και πάλι στον θίασό του.

«Ήθελα να τον παρακαλέσω να κάνει μια ανάκληση αυτού του θέματος, γιατί δεν παίρνει, αλλά τα λεφτά τα αφήνει εκεί πέρα, απλά να τα παίρνω και εγώ, γιατί για εκείνον δεν είναι τίποτα τα τρία κατοστάρικα, για μένα όμως είναι. Ήταν μισός χρόνος ενοίκια. Έχω κάνει λάθη στη ζωή μου γι’ αυτό ζητώ συγγνώμη. Παραδέχομαι κάποια λάθη που έκανα, ίσως θα έπρεπε να βρω έναν άλλον τρόπο να τονίσω την ύπαρξή μου, ας πούμε, και να πω αυτό που ήθελα να πω». Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως ο Γιώργος Λαμπάτος είχε καταγγείλει τον Μάρκο Σεφερλή για τη θεατρική παράσταση «Ηλίας του 16ου» που ανέβηκε το 2002, με την κατηγορία πως δεχόταν πραγματικό ξυλοδαρμό πάνω στη σκηνή, σε στιγμή που το σενάριο ήθελε τον ήρωα του Μάρκου Σεφερλή να χτυπάει τον ήρωα του Γιώργου Λαμπάτου.

Οι αποζημιώσεις

Ο Μάρκος Σεφερλής προσέφυγε δύο φορές στα δικαστήρια, δικαιώθηκε, και για την υπόθεση επιδικάστηκε αποζημίωση 7.000 ευρώ αρχικά και επιπλέον 5.000 ευρώ, ποσά τα οποία κλήθηκε να καταβάλει ο Γιώργος Λαμπάτος στον Μάρκο Σεφερλή. Το δικαστήριο προειδοποίησε πως αν ο Γιώργος Λαμπάτος επαναλάβει τους ίδιους ισχυρισμούς, που έχουν κριθεί ήδη ως συκοφαντικοί, θα κληθεί να καταβάλει το ποσό των 500 ευρώ στον Μάρκο Σεφερλή για κάθε αναφορά του ονόματός του.

Μετά την ανάκληση της δικαστικής απόφασης από τον ίδιο τον Μάρκο Σεφερλή, ο Γιώργος Λαμπάτος τον ευχαρίστησε πολλές φορές δημοσίως για όσα έκανε για εκείνον, ενώ είχαν προηγηθεί πολλές δημόσιες συγγνώμες προς το πρόσωπο του φίλου του και θιασάρχη. Πλέον οι δυο τους έχουν αρχίσει τις αναγνώσεις του έργου και το μόνο που περιμένουμε είναι να τους δούμε και πάλι μαζί στη σκηνή, ύστερα από 20 και πλέον χρόνια αντιδικίας, που έχουν μπει στο χρονοντούλαπο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This