Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Το κους κους για την τιάρα και το νυφικό

Must Read

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, η δευτερότοκη θυγατέρα του τέως βασιλικού ζεύγους της Ελλάδος, η 41χρονη πριγκίπισσα Θεοδώρα, φαίνεται ότι θα πραγματοποιήσει την επιθυμία του λατρεμένου της πατέρα, να ανέβει τα σκαλιά του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού των Αθηνών και να ενωθεί και επίσημα με τον αγαπημένο της δικηγόρο Μάθιου Κουμάρ.

Στη γιορτή του Ιωβηλαίου της βασίλισσας της Δανίας Μαργαρίτας

Σύμφωνα πάντα με τις φήμες που κυκλοφορούν -χωρίς να έχει υπάρξει καμία επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο που εκπροσωπεί την τέως βασιλική οικογένεια στην Αθήνα-, ο γάμος, τον οποίο θα ευλογήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β΄, θα τελεστεί με δόξες και τιμές, αλλά και μεγάλη συγκίνηση, βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εστεμμένους και γαλαζοαίματους απ’ όλο τον κόσμο, όπως ακριβώς είχε συμβεί και στη γαμήλια τελετή του αδελφού της, πρίγκιπα Φιλίππου, με τη Νίνα Φλορ το 2021.

Με τη μεγάλη διαφορά, όμως, την απουσία του αείμνηστου Κωνσταντίνου, που δεν θα καμαρώσει τη μικρή του κόρη νυφούλα, με τον Παύλο να είναι εκείνος που θα παραδώσει τη νύφη στον γαμπρό. Το τελευταίο διάστημα λοιπόν έχουν φουντώσει τα σενάρια που θέλουν τον «βασιλικό γάμο» να τελείται στην Αθήνα, στα μέσα του φετινού Σεπτεμβρίου. Μήνα στον οποίο, ακριβώς πριν από 60 χρόνια (στις 18 Σεπτεμβρίου 1964), η Αθήνα γνώρισε στιγμές μεγαλείου με τον γάμο του βασιλιά των Ελλήνων Κωνσταντίνου με τη μικρότερη κόρη του βασιλιά Φρειδερίκου της Δανίας και της βασίλισσας Ινγκριντ, Αννα-Μαρία. Ηταν ο δεύτερος και τελευταίος γάμος εν ενεργεία Ελληνα μονάρχη που τελέστηκε στην Ελλάδα. Για την Ιστορία, ο γάμος είχε αρχικά οριστεί για τον Ιανουάριο του 1965, αλλά μετά τον θάνατο του βασιλιά Παύλου, στις 6 Μαρτίου 1964, η ημερομηνία άλλαξε.

Σε παιδική ηλικία με τη μητέρα της

Οι συμπτώσεις

Οπως ακριβώς τρεις φορές έχει αναβληθεί ο γάμος της Θεοδώρας με τον Μάθιου Κουμάρ. Το ερωτευμένο ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τον Νοέμβριο του 2018 στο Λονδίνο και η τέως βασιλική οικογένεια αποκάλυψε το χαρμόσυνο γεγονός αναφέροντας: «Οι βασιλείς Κωνσταντίνος και Αννα-Μαρία έχουν την ιδιαίτερη χαρά να ανακοινώσουν τους αρραβώνες της μικρότερης κόρης τους, Θεοδώρας, με τον κ. Μάθιου Κουμάρ. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον γάμο θα δοθούν εν ευθέτω χρόνω».

Η μικρότερη κόρη του βασιλιά Κωνσταντίνου, γεννημένη στις 9 Ιουνίου 1983 στο Λονδίνο, με νονούς τη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας, τη βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, τον βασιλιά Μιχαήλ της Ρουμανίας, τον πρίγκιπα Αλέξανδρο της Γιουγκοσλαβίας και τα τρία της αδέλφια, σχεδίαζε αρχικά να παντρευτεί το καλοκαίρι του 2019 στις Σπέτσες, κάτι που τελικά δεν έγινε, κι έτσι ορίστηκε νέα ημερομηνία για τον Μάιο του 2020. Ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού ανάγκασε το ερωτευμένο ζευγάρι να αναβάλει ακόμα μία φορά τον γάμο του στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η ερωτευμένη πριγκίπισσα είχε ανεβάσει μια φωτογραφία με τον αρραβωνιαστικό της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και είχε γράψει: «Αυτό θα ήταν το Σαββατοκύριακο του γάμου μας. Ευχαριστούμε για την αγάπη και την υποστήριξη από τους φίλους και την οικογένειά μας. Ανυπομονούμε να γιορτάσουμε με όλους εσάς στην Ελλάδα όταν θα υπάρχει ασφάλεια». Το ζευγάρι είχε προγραμματίσει ακόμα μια φορά τον γάμο του, αλλά αυτή την φορά τον ανέβαλε εξαιτίας του θανάτου του Κωνσταντίνου, τον Ιανουάριο του 2023.

Με ελληνική υπογραφή

Στα πηγαδάκια πάντως των κοσμικών σαλονιών τις συζητήσεις κλέβει το νυφικό που θα φορέσει η μέλλουσα νύφη, που πιθανότατα θα έχει ελληνική υπογραφή, και φυσικά η τιάρα που θα επιλέξει στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της. Οι βασιλικές διαμαντένιες τιάρες είναι οικογενειακά κειμήλια με μεγάλη ιστορία και συνήθως «δανείζονται» εφ’ όρου ζωής από κάποιο άλλο βασιλικό μέλος. Η επιλογή των κοσμημάτων των βασιλικών γάμων συνδέει τη νύφη με τις γενιές των προγόνων της. Η πριγκίπισσα Θεοδώρα θα επιλέξει για την ημέρα του γάμου της πιθανότατα την τιάρα Khedive of Egypt, που δημιουργήθηκε από τον Cartier το 1905, με επτά κυλίνδρους σε διαμάντια που περιβάλλονται από ένα σχέδιο δάφνινο στεφάνι.

Μητέρα και κόρη σε βραδινή έξοδο

H low profile πριγκιπισσα και η υποκριτικη

Η σεμνή και low profile Θεοδώρα, στα πρότυπα της πρωτότοκης αδερφής της Αλεξίας -το μοναδικό παιδί του τέως βασιλικού ζεύγους που δεν καμάρωσε και δεν συνόδευσε, όπως τα έφερε η μοίρα, ο πατέρας της στον γάμο του-, μεγάλωσε με πολλή αγάπη, σαν εν ενεργεία πριγκίπισσα, με καλλιτεχνικές ανησυχίες και ταλέντα, στο οικογενειακό σπίτι στο προάστιο του Χάμστεντ, παρέα με τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι.

Μετά τις θεατρικές σπουδές στο πανεπιστήμιο Brown και στο Central Saint Martins η Θεοδώρα μετακόμισε στο Λος Αντζελες για να κυνηγήσει το όνειρό της και εμφανίστηκε σε μικρούς ρόλους με το καλλιτεχνικό όνομα Theodora Greece, κάνοντας μάλιστα το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στη δημοφιλή σειρά «Τόλμη και γοητεία» στον ρόλο της Αλισον Μοντγκόμερι. Το L.A. όμως σημάδεψε τη ζωή της, καθώς εκεί γνώρισε τον έρωτα της ζωής της, τον πετυχημένο δικηγόρο Μάθιου Κουμάρ, που την έκανε πριγκίπισσα της καρδιάς του, και σκοπεύει στο πλευρό του να δημιουργήσει και επίσημα, με δόξα και τιμή, μια ευτυχισμένη οικογένεια στα πρότυπα των γονιών και των αδελφών της.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This