Eurovision: Σάλος μετά την αντίδραση του Ολλανδού για το Ισραήλ – Δεν έκανε πρόβα για τον τελικό

Αναστάτωση λίγες ώρες πριν τον τελικό

Must Read

Δεν έχουν τέλος τα ευτράπελα στη φετινή Eurovision, όπου καταγράφονται αντιδράσεις για τη συμμετοχή του Ισραήλ, με τον Β’ ημιτελικό να διεξάγεται το βράδυ της Πέμπτης εν μέσω διαδηλώσεων υπέρ της Παλαιστίνης, στο κέντρο του Μάλμε της Σουηδίας.

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης της εκπροσώπου του Ισραήλ Eden Golan, υπήρξαν ανάμεικτες αντιδράσεις, με θεατές να την αποθεώνουν και άλλους να τη γιουχάρουν. Μάλιστα, viral έγινε η αντίδραση της Μαρίνας Σάττι που χασμουριόταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (η ελληνική αποστολή υποστηρίζει ότι δεν είχε πρόθεση να προσβάλλει τη συνάδελφό της) αλλά και η διαμαρτυρία του Ολλανδού Joost Klein που σκέπασε το κεφάλι του με τη σημαία της χώρας του.

Όπως μεταδίδει η  Aftonbladet, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης τύπου Πολωνός δημοσιογράφος ρώτησε την Ισραηλινή τραγουδίστρια: «Σκεφτήκατε ποτέ ότι με την παρουσία σας εδώ αποτελείτε κίνδυνο και κίνδυνο για άλλους καλλιτέχνες και για το κοινό;». Τότε ο Σουηδός δημοσιογράφος, Jovan Radomir ακούστηκε να λέει στο μικρόφωνο ότι η Eden Golan δεν είναι υποχρεωμένη να απαντήσει, με τον Ολλανδό καλλιτέχνη να φωνάζει: «Γιατί όχι;». Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ερμηνευτής του «Εuropapa» αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί με την Ισραηλινή τραγουδίστρια.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο 26χρονος Joost Klein δεν συμμετείχε σήμερα στην πρόβα για τον τελικό, ενώ επικαλείται δηλώσεις εκπροσώπου του EBU ότι η επιτροπή διερευνά περιστατικό με τον Ολλανδό τραγουδιστή:

Πάντως, η σουηδική εφημερίδα «Aftonbladet» επιμένει ότι ένα άλλο γεγονός, το οποίο συνέβη μετά τον δεύτερο ημιτελικό της Eurovision 2024, οδήγησε στην απόφαση ο Joost Klein από την Ολλανδία να μην συμμετάσχει στην πρώτη γενική πρόβα του τελικού. «Αυτή τη στιγμή διερευνούμε ένα περιστατικό που μας αναφέρθηκε και αφορά στον Ολλανδό καλλιτέχνη. Δεν θα κάνει πρόβες μέχρι νεοτέρας. Δεν έχουμε περαιτέρω σχόλια σχετικά με αυτό και θα ενημερώσουμε όταν μας δοθεί η ευκαιρία» ανέφερε ο εκπρόσωπος του EBU.

Η τραγική ιστορία του 26χρονου από την Ολλανδία

Σημειώνεται ότι ο Joost Klein κέρδισε τις εντυπώσεις όταν αφιέρωσε το τραγούδι στους νεκρούς γονείς του. Σε ηλικία 12 ετών έχασε τον πατέρα του από καρκίνο και έναν χρόνο μετά, έχασε τη μητέρα του. Ο ίδιος ήθελε να μοιραστεί το μήνυμα ότι η Ευρώπη παραμένει ενωμένη και δεν έχει σύνορα για τους πολίτες της.

«Στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι άνθρωποι… ο πατέρας μου κάποτε μου είπε ότι ο κόσμος δεν έχει σύνορα… «μου λείπεις», αυτό ψιθυρίζω κάθε μέρα… βλέπεις, μπαμπά, σε άκουσα…» ακούγεται να λέει στο τέλος του τραγουδιού. 

Δείτε την εμφάνιση του Ολλανδού στον Ημιτελικό:

Δείτε επίσης:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This