Λάκης Λαζόπουλος: «Είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες συμπεριφερόμαστε πολύ σωστά» (video)

Must Read

Mέσω Skype εμφανίστηκε ο Λάκης Λαζόπουλος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου «Live tonight», για να σχολιάσει την δύσκολη περίοδο που διανύουμε μαχόμενοι ενάντια στην πανδημία.

«Δεν έχω βγει καθόλου έξω. Mόνο κάποιες βόλτες εδώ τριγύρω έχω κάνει. Ο καθένας προσπαθεί με τον τρόπο του αυτή την περίοδο, πλέον ζούμε σε διαφορετικές ώρες. Ο μπαμπάς γυρνούσε το απόγευμα από τη δουλειά σπίτι, τώρα είναι όλη μέρα, είναι άλλος μπαμπάς, είναι άλλες οι σχέσεις, τα τετραγωνικά έγιναν πιο μικρά. Αλλάζει η ψυχολογία σε μια τέτοια εποχή και έχει συμβεί σε όλους μας αυτό και καλά και κακά. Έχει και τρέλα, και χιούμορ και απόγνωση. Πιστεύω αν βάλουν κωδικό “απόγνωση” θα το πατήσουν όλοι και θα βγουν έξω. Όμως πρέπει να παραμείνουμε σπίτι, αυτό δεν το συζητώ και δεν το διαπραγματεύομαι», εξήγησε.

«Για μένα είναι παρεμφερής περίοδος με εκείνη την εποχή γιατί τότε ήμουν εσώκλειστος. Δούλευα 500 ώρες την ημέρα γι’αυτό μου ξαναγεννήθηκε η ιδέα. Ήμουν μόνος έγραφα και ήταν σαν να έβγαιναν οι ήρωες και μου μιλάγανε, ήθελα παρέα να μην είμαι μόνος. Και ποιους να καλέσω; Κάλεσα αυτούς που υπήρχαν στο σώμα μου είχαν υπάρξει μαζί με μένα ή μέσα σε μένα. Ο Τζίμης θα έλεγε: “Πότε θα πάμε πλατεία;” γιατί έχει πέσει απόγνωση αν θα πάμε πλατεία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Λάκης Λαζόπουλος σχολίασε επίσης και όσους επιμένουν να πειθαρχούν, οι οποίοι πολλές φορές είναι ηλικιωμένοι και άνθρωποι που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

«Οι άνθρωποι είναι σκασμένοι, έχουν περάσει πάρα πολλά πράγματα στην Ελλάδα και κάθε φορά που τους βάζεις έναν περιορισμό, γιατί το νιώθουν σαν περιορισμό όχι σαν θεραπεία. Τα δωμάτιά μας είναι δωμάτια ενός νοητού νοσοκομείου, είμαστε σε μια θεραπεία. Ο καθένας που βγαίνει έξω βάζει σε κίνδυνο τον άλλον, η κοινωνική ευθύνη είναι η μεγαλύτερη που έχουμε», τόνισε και συνέχισε: «Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι το νιώθουν στο κεφάλι τους ότι την ατομική ευθύνη την παίρνουν με κακό τρόπο. Ο κακός τρόπος είναι ο εγωισμός και οι Έλληνες έχουμε πολύ εγωισμό κι αυτός λέει: “θα βγω μια χαρά να ξεσκάσω”, δεν αντέχει έχει φάει πολλή πίεση στη ζωή του ο μεγάλος άνθρωπος, μην το ξεχνάμε αυτό. Το βάρος της πίεσης από τη ζωή αυτή. Θέλει να βγει να πάει στο καφενείο γιατί αυτό είναι μια λύτρωση, δεν το κάνουν επίτηδες, ούτε εναντίον. Το δεύτερο, το καλό σενάριο είναι πως νιώθουν ότι ζουν, ότι είναι υγιής. Αν ήταν τυφώνας που κανείς δεν θα μπορούσε να ανοίξει την πόρτα του δεν θα συζητάγαμε αυτή τη στιγμή αλλά επειδή είναι η αόρατη κατάσταση ενός εχθρού, προσπαθεί να χαρεί, να διασκεδάσει ή να έχει την τόλμη να πει “θα βγω έξω ρε παιδί μου” και αυτό αφορά και τους μεγάλους και τους μικρούς».

Ο αγαπημένος ηθοποιός και δημιουργός σχολίασε και την θετική εικόνα της πλειοψηφίας των Ελλήνων που σεβάστηκαν τα μέτρα και πρώτη φορά επέδειξαν αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.

«Είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες συμπεριφερόμαστε πάρα πολύ σωστά πέρα από τις εξαιρέσεις. Αυτή τη στιγμή παίζουμε ένα πολύ μεγάλο στοίχημα. Στο τέλος θα είμαστε η χώρα που θα θρηνήσουμε – ευχόμαστε και προσευχόμαστε γι’αυτό – τα λιγότερα θύματα σε όλη την Ευρώπη και αυτό θα μας βοηθήσει μετά να πατήσουμε με πιο σταθερά βήματα σαν η ασφαλέστερη χώρα της Ευρώπης, η χώρα που πειθάρχησε. Θέλω να είμαστε η χώρα που θα θρηνήσουμε τα λιγότερα θύματα. Είναι μεγάλο στοίχημα για μένα γιατί οι Έλληνες τώρα αποκτούν κοινωνική ευθύνη και είναι πιο σημαντική από την ατομική. Όλα μπορούν να γίνουν. Και να βγουν μπορούν οι Έλληνες να πούνε το Χριστός Ανέστη στις 12 η ώρα και ένας να πάει να χτυπάει τις καμπάνες. Όλα μπορούν να γίνουν κι όλα να λειτουργήσουν».

https://www.youtube.com/watch?v=eJwsjzZN020

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This