Η κόντρα Νίκου Χατζηνικολάου – Αλέξη Κούγια με αφορμή το παραλήρημα του ποινικολόγου το βράδυ των εθνικών εκλογών στο στούντιο του ΑΝΤ1 έγινε αφορμή για μια φοβερή θεατρική ιδέα!
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso», ο Πέτρος Φιλιππίδης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Λάκη Λαζόπουλο, που βρίσκεται στην Πάρο, και σχεδόν ταυτόχρονα συμφώνησαν ότι όσα απίστευτα ξεστόμισε on air ο μεγαλοδικηγόρος θα τα μεταφέρουν στο σανίδι. Ο ήρωας του έργου τους θα είναι ένας Ρομά, που θα μπει στο σπίτι ενός ευκατάστατου διανοουμένου (Παύλος Χαϊκάλης) και θα του κάνει κατάληψη!
Ως γνωστόν, το φθινόπωρο ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Παύλος Χαϊκάλης θα πρωταγωνιστήσουν στη γαλλική κωμωδία «Βρε, καλώς τους», που θα ανέβει στο Θέατρο «Βρετάνια», και ο Πέτρος Φιλιππίδης θα τους σκηνοθετήσει. Οι τρεις ηθοποιοί είναι πολύ χαρούμενοι για τη θεατρική τους σύμπραξη και όσοι γνωρίζουν τι ετοιμάζουν υποστηρίζουν πως θα είναι η πιο τρελή κωμωδία του θεατρικού χειμώνα.
Οσα συνέβησαν στο στούντιο του ΑΝΤ1 ξεκίνησαν όταν ο Αλέξης Κούγιας, που ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου, έκανε μια ακραία τοποθέτηση σχετικά με την αξία της ψήφου. «Θα πρέπει να ανησυχεί ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ για τη σύνθεση των ανθρώπων που τον ψήφισαν. Δηλαδή, αν τελικά είναι οι Ρομά, αν τελικά είναι αυτοί με τις ιδιαιτερότητες, αν είναι οι ταλαιπωρημένοι των φυλακών, αν είναι τελικά οι λαθρομετανάστες που πήρανε διαβατήρια. Εγώ θα χαιρόμουν να με ψηφίζουν οι άλλοι» είπε, με τον άνκορμαν να του απαντά, χτυπώντας το χέρι στο τραπέζι και βάζοντάς τον στη θέση του:
«Δεν μπορεί να λέτε ότι έχει άλλο βάρος η ψήφος, ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του ατόμου που ψηφίζει. Είναι ό,τι πιο φασιστικό έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό! Ενας άνθρωπος σαν εσάς, καλλιεργημένος, κάνει μια τέτοια τοποθέτηση που ούτε χρυσαυγίτες της κακιάς ώρας δεν την κάνουν!»
Στη συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας κατηγόρησε τον δημοσιογράφο για υποκρισία και τόνισε πως είναι γιος υπουργού, για να πάρει όμως την απάντηση που του αρμόζει από τον Νίκο Χατζηνικολάου. «Ο πατέρας μου έγινε υπουργός» είπε ο οικοδεσπότης της εκπομπής «όταν εγώ ήμουν 25 ετών! Μεγάλωσα στην Αλεξανδρούπολη, όπου υπήρχαν Ρομά και μουσουλμάνοι. Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, σε μια πολύ φτωχή γειτονιά, και έμαθα να εκτιμώ όλους τους ανθρώπους το ίδιο και όχι με βάση το χρώμα του δέρματος ή τη σεξουαλική συμπεριφορά!»