Κυριακή 13/6/2021

Μια σκηνή ζηλοτυπίας και η σπάνια φωτογραφία της Τζένης Καρέζη με τον Ζάχο Xατζηφωτίου

Η Τζένη Καρέζη και ο Ζάχος Χατζηφωτίου έζησαν έναν θυελλώδη και επεισοδιακό έρωτα ενώ ο γάμος τους το 19962, αποτέλεσε το κοσμικό γεγονός της εποχής. Ζάχος Χατζηφωτίου και Τζένη Καρέζη παντρεύτηκαν μόλις τέσσερις μήνες μετά την αρχή του φλερτ τους, όμως σύντομα η Τζένη δεν άντεξε τις απιστίες του Ζάχου.

Μια σπάνια φωτογραφία από το παρελθόν, αλλά και μια σκηνή ζηλοτυπίας όπως την περιέγραψε ο ίδιος ο Ζάχος Χατζηφωτίου στο βιβλίο του, μοιράστηκε με τους ακόλουθούς του στο Instagram ο ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης.

Στην φωτογραφία αποτυπώνεται η πρώτη συνάντηση της Τζένης με τη μεγάλη Γαλλίδα συγγραφέα Φρανσουά Σαγκάν όταν ήρθε στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση της φίλης και κουμπάρας του ζεύγους Καρέζη -Χατζηφωτιου, Μάγιας Καλλιγα.

«Η Τζένη Καρέζη σε μια σπάνια φωτογραφία με τον πρώτο της σύζυγο Ζάχο Χατζηφωτιου μέσα της δεκαετίας του ’60 στα πρώτα χρόνια εγγάμου βίου τους και την Γαλλίδα συγγραφέα Φρανσουαζ Σαγκαν σε κοσμικό κέντρο της εποχής. Η Σαγκαν υπήρξε από τις σημαντικότερες μορφές και ένα είδωλο της Γαλλικής λογοτεχνίας που λατρευτηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο της μυθιστόρημα «Καλημέρα θλίψη» σε ηλικία δέκα οκτώ ετών, βρίσκεται στις παγκόσμιες συλλογές κλασικής λογοτεχνίας, μεταφράστηκε σε είκοσι γλώσσες και γνώρισε ασύλληπτη επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στην πορεία της καριέρας της γράφει περισσότερα από τριάντα έργα για την μοναξιά, τον έρωτα και τα πάθη των ανθρώπων, όπως ακριβώς υπήρξε και η ζωή της, μια ζωή ατίθαση γεμάτη ξέφρενους ρυθμούς, έρωτες, πάθη και καταχρήσεις. Η διασημότητα της μεγαλύτερη από τους ήρωες των βιβλίων της, καθώς η ίδια υπήρξε πάντα η κεντρική ηρωίδα και πρωταγωνίστρια με το φανατικό κοινό να την ακολουθεί σε κάθε νέο της εγχείρημα. Επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από πρόσκληση της φίλης και κουμπαρας του ζεύγους Καρέζη -Χατζηφωτιου, πλοιοκτητριας Μάγιας Καλλιγα, όπου γνωρίζει από κοντά την Τζένη καθώς με τον Ζάχο έχει κάνει ήδη παρέα κατά την διαμονή του στο Παρίσι. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιβλίο του για την Τζένη, μετά από υπόσχεσή της στην ηθοποιό να την δει στο θέατρο, το βράδυ της παράστασης ο Χατζηφωτιου βρίσκεται στην Μεγάλη Βρετανια όπου διαμένει για να την συνοδεύσει.

Μετά την καθυστέρηση της άφιξης τους στο θέατρο, η Τζένη φεύγει ξαφνικά στο διάλειμμα του έργου για το ξενοδοχείο προκειμένου να τους συναντήσει. Φανερά εκνευρισμένη φτάνει στο δωμάτιο όπου τους βλέπει να συνομιλούν και με ένα ”ευχαριστώ πολύ” στα γαλλικά και χτυπώντας δυνατά την πόρτα επιστρέφει στην παράσταση. Οι δύο γυναίκες μετά από εκείνη την βραδιά δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά. Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός δεν υπήρξε μόνο πρωταγωνιστρια στην σκηνή αλλά πρωταγωνιστρια και στην ίδια της την ζωή μέσα από την έντονη και ξεχωριστή της προσωπικότητα»

View this post on Instagram

Η Τζένη Καρέζη σε μια σπάνια φωτογραφία με τον πρώτο της σύζυγο Ζάχο Χατζηφωτιου μέσα της δεκαετίας του '60 στα πρώτα χρόνια εγγαμου βίου τους και την Γαλλίδα συγγραφέα Φρανσουαζ Σαγκαν σε κοσμικό κέντρο της εποχής. Η Σαγκαν υπήρξε από τις σημαντικοτερες μορφές και ένα είδωλο της Γαλλικής λογοτεχνίας που λατρευτηκε από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο της μυθιστόρημα "Καλημέρα θλίψη" σε ηλικία δέκα οκτώ ετών, βρίσκεται στις παγκόσμιες συλλογές κλασικής λογοτεχνίας, μεταφράστηκε σε είκοσι γλώσσες και γνώρισε ασύλληπτη επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην πορεία της καριέρας της γράφει περισσότερα από τριάντα έργα για την μοναξιά, τον έρωτα και τα πάθη των ανθρώπων, όπως ακριβώς υπήρξε και η ζωή της, μια ζωή ατίθαση γεμάτη ξέφρενους ρυθμούς, έρωτες, πάθη και καταχρήσεις. Η διασημότητα της μεγαλύτερη από τους ήρωες των βιβλίων της, καθώς η ίδια υπήρξε πάντα η κεντρική ηρωίδα και πρωταγωνιστρια με το φανατικό κοινό να την ακολουθεί σε κάθε νέο της εγχείρημα. Επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από πρόσκληση της φίλης και κουμπαρας του ζεύγους Καρέζη -Χατζηφωτιου, πλοιοκτητριας Μάγιας Καλλιγα, όπου γνωρίζει από κοντά την Τζένη καθώς με τον Ζάχο έχει κάνει ήδη παρέα κατά την διαμονή του στο Παρίσι. Όπως αναφέρει ο ίδιος στο βιβλίο του για την Τζένη, μετά από υπόσχεσή της στην ηθοποιό να την δει στο θέατρο, το βράδυ της παράστασης ο Χατζηφωτιου βρίσκεται στην "Μεγάλη Βρετανια" όπου διαμένει για να την συνοδεύσει. Μετά την καθυστέρηση της άφιξης τους στο θέατρο, η Τζένη φεύγει ξαφνικα στο διάλειμμα του έργου για το ξενοδοχείο προκειμένου να τους συναντήσει. Φανερά εκνευρισμενη φτάνει στο δωμάτιο όπου τους βλέπει να συνομιλούν και με ένα "ευχαριστώ πολύ" στα γαλλικά και χτυπώντας δυνατά την πόρτα επιστρέφει στην παράσταση. Οι δύο γυναίκες μετά από εκείνη την βραδιά δεν συναντήθηκαν ποτέ ξανά. Η μεγάλη Ελληνίδα ηθοποιός δεν υπήρξε μόνο πρωταγωνιστρια στην σκηνή αλλά πρωταγωνιστρια και στην ίδια της την ζωή μέσα από την έντονη και ξεχωριστή της προσωπικότητα. #arisloupasis #tzenikarezi #greekactors #greekactress #greekcinema #vintagegreece #greeklegends

A post shared by Aris Loupasis (@arisloupasis) on

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ