Δευτέρα 14/6/2021

Ελεύθερος ο Νίκος Παναγιωτίδης των Antique μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης 

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο γνωστός μουσικός Νίκος Παναγιωτίδης συνελήφθη ως φυγόποινος στη Σουηδία, μετά το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσαν οι ελληνικές αρχές επειδή δεν εκτελέστηκε η ποινή που του επιβλήθηκε για υπόθεση εκβίασης.

Ο 42χρονος μουσικός που μαζί με την Έλενα Παπαρίζου αποτελούσαν το συγκρότημα των Antique, και είχε κερδίσει την τρίτη θέση στον διαγωνισμό της Eurovision to 2001, εξαγόρασε την ποινή με την οποία καταδικάστηκε πληρώνοντας 15.000 ευρώ για να αφεθεί ελεύθερος.

Την περίοδο 2002-2003, ο μουσικός φέρεται να απείλησε με όπλο αρκετές φορές τη θεία του ότι θα σκοτώσει την ίδια και μέλη της οικογένειας της και της απαγόρευσε να κινήσει νομικές διαδικασίες για τα 100.000 ευρώ που του είχε δανείσει.

Σύμφωνα με το GRTimes, ο 2010, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης του επέβαλε κάθειρξη 6 ετών για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση ενώ η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Το δευτεροβάθμιο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε φυλάκιση 4 ετών και επέτρεψε την εξαγορά της ποινής προς 5 ευρώ/ ημέρα. Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη και στις δύο δίκες και δικάστηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου.

«Η ποινή είχε ήδη μειωθεί με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου και ο εντολέας μου την εξαγόρασε. Πλήρωσε τη μετατραπείσα ποινή προς 5 ευρώ/ ημέρα, έτσι ώστε να ανακληθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψη και να αφεθεί ελεύθερος» ανέφερε στο GRTimes ο γνωστός ποινικολόγος Ευθύμιος Καυκόπουλος ο οποίος εκπροσώπησε τον Ν. Παναγιωτίδη σε όλα τα στάδια της ποινικής διαδικασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ