Η Έβελυν Ασουάντ κατάφερε να κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό μέσα από τον ρόλο της στη σειρά «Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι». Στην πρόσφατη συνέντευξή της στο The 2Night Show, η ηθοποιός άνοιξε ένα παράθυρο στην προσωπική της ιστορία, αποκαλύπτοντας τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα: η καταγωγή της είναι από τη Συρία μέσω του πατέρα της, ενώ το ελληνικό στοιχείο προέρχεται από τη μητέρα της.
Η σημασία του επωνύμου «Ασουάντ»
«Ασουάντ σημαίνει μαύρο. Ο πατέρας είναι Σύριος, πήγε για σπουδές στις Βρυξέλλες όπου γνώρισε τη μητέρα μου που είναι Ελληνίδα. Η μητέρα μου ήταν αποφασισμένη να έρθει Ελλάδα. Η οικογένεια του πατέρα μου έβλεπε την κατάσταση που επικρατούσε στη Συρία και αποφάσισαν να μεταναστεύσουν στον Καναδά. Εγώ δεν έζησα εκεί», ανέφερε αρχικά.
Οι δύσκολες εικόνες που τη συγκλονίζουν
Πέρα από τα ευχάριστα, η ηθοποιός δεν δίστασε να αναφερθεί στη δυσκολία που αντιμετωπίζει παρακολουθώντας τα όσα συμβαίνουν στη Συρία, τονίζοντας πως οι εικόνες αυτές την επηρεάζουν άμεσα.
«Πριν από χρόνια είχα παίξει με μία Σύρια συνάδελφο και μου έδειξε φωτογραφίες. Όταν βλέπω τις εικόνες από τη Συρία ζορίζομαι ψυχολογικά και μπορεί να μην κοιμάμαι για έναν μήνα. Ο πατέρας μου δεν μας μιλούσε για τη Συρία. Νομίζω πως ήθελε να φύγει γιατί ένιωθε ξένος στη χώρα του, ένιωθε μία απειλή», είπε χαρακτηριστικά.
Τα μαθητικά χρόνια στη Θεσσαλονίκη
Η κουβέντα με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου δεν περιορίστηκε μόνο στις ρίζες της, καθώς η Έβελυν Ασουάντ ταξίδεψε το κοινό πίσω στα παιδικά της χρόνια. Η ηθοποιός μοιράστηκε όμορφες στιγμές από την περίοδο που ζούσε στη Θεσσαλονίκη, αποκαλύπτοντας πώς η πόλη αυτή καθόρισε τα πρώτα της βήματα και τις αναμνήσεις που κουβαλάει ακόμα μαζί της.
«Μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη, στο σχολείο ήμουν πολύ καλή μαθήτρια, έβγαζα 19 μέσο όρο. Έχω δύο αδέλφια. Πέρασα στο Βιολογικό και παράλληλα έδωσα εξετάσεις και μπήκα στο Εθνικό Θέατρο. Πέρασα και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος», είπε για τα μαθητικά της χρόνια.
Ο πρώτος ρόλος στην τηλεόραση
Στο φινάλε της παρουσίας της στο The 2Night Show, η ηθοποιός αναφέρθηκε στην έναρξη της καριέρας της. Περιγράφοντας την αφετηρία της επαγγελματικής της διαδρομής, η Έβελυν Ασουάντ εξήγησε πώς η υποκριτική έγινε το επίκεντρο των ενδιαφερόντων της και ποια ήταν η αφορμή για να ασχοληθεί ενεργά με τον χώρο του θεάματος.
«Οι γονείς μου με πήγαν στο θέατρο γιατί ήμουν πολύ ντροπαλή. Ήλπιζαν πως δεν θα περάσω στο Εθνικό Θέατρο επειδή ήμουν καλή μαθήτρια και πίστευαν ότι θα ακολουθήσω κάτι διαφορετικό. Στη σειρά “Το σπίτι δίπλα στο ποτάμι” έκανα την πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση», τόνισε.
- Λάμψη και συγκίνηση στο Κολλέγιο Αθηνών: Η Αλίκη Καραμανλή στη σκηνή και η σπάνια εμφάνιση του Κώστα Καραμανλή
- Γιώργος Τσαλίκης: «Με βρίζει και με προσβάλει στις αναρτήσεις μου! Γράφει “τσίρκο”, “ξεπεσμένος”, “κλέφτης”…»







