Στόχος του «Βήματος» η Κεραμέως, με καυστικά σχόλια όπως οι δηλώσεις Φίλη περί… πειραματόζωων!

Must Read

Διασταυρούμενα πυρά δέχεται η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, καθώς, εκτός από την αναμενόμενη αντίδραση της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο που έφερε στην Βουλή, έγινε στόχος καυστικού σχολιασμού και από το «Βήμα» του εκδοτικού ομίλου Μαρινάκη.

Μεταξύ άλλων, στο σχόλιο που προκάλεσε ερωτήματα, καθ’ ότι η υπουργός Παιδείας τυγχάνει της στήριξης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειωνόταν ότι η Νίκη Κεραμέως αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από τους ανθρώπους της εκπαίδευσης και γίνεται αναφορά σε παράπονα του στυλ ότι «τίποτε δεν λειτούργησε συντονισμένα» και σε κατηγορίες ότι «έγιναν επικοινωνιακές κινήσεις εντυπωσιασμού».

Πάνω-κάτω, δηλαδή, τα όσα ισχυρίσθηκε στην Βουλή τη Δευτέρα και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, αφού συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση «μετατρέπει σε πειραματόζωα τα παιδιά», υπεραμύνθηκε των επιλογών των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτήρισε το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου «αντιπαιδαγωγικό».

Το γεγονός, πάντως, ότι στο «Βήμα» υιοθετείται και ο ισχυρισμός περί διαρροής προσωπικών δεδομένων των μαθητών, πάνω στο οποίο επικεντρώθηκε και η σύγκρουση της κ. Κεραμέως με τον Ν. Φίλη, δείχνει, σαφέστατα, ότι η κ. Υπουργός θα έχει να αντιμετωπίσει κι άλλα προβλήματα στο επόμενο διάστημα.

Γιατί, εάν τα φίλια προς την κυβέρνηση μέσα την χτυπούν κατ’ αυτό τον τρόπο, μάλλον πάμε για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών». Και αυτό δεν είναι ποτέ όμορφο.

Την ίδια κριτική άσκησαν στην κ. Κεραμέως και οι εισηγητές των άλλων κομμάτων, παρόλο που η υπουργός Παιδείας, παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους του νομοσχεδίου, επεσήμανε πως η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της.

Προστριβές και με κυβερνητικά στελέχη

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο «Βηματοδότης», η κ. Κεραμέως δεν δημιουργεί προστριβές μόνον με τους εκπαιδευτικούς ή την αντιπολίτευση, αλλά και με κυβερνητικά στελέχη, καθώς, πέραν του αρχικού χαρακτηρισμού της ως «εριστικής» σημειώνεται ότι πολλοί υπουργοί την θεωρούν «δύσκολη», ενώ αναφέρεται και το ότι στις δημοσκοπήσεις «πατώνει».

Και, όταν αρχίζουν οι αναφορές για την δημοτικότητα υπουργών, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση διαψεύδει σε κάθε τόνο το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, καταλαβαίνει κανείς ότι τα μαχαίρια έχουν βγει από τα θηκάρια και ψάχνουν… πλάτες να καρφωθούν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This