2-7-2020

Πυρ και μανία η Γιάννα Αγγελοπούλου για το «στρίμωγμα» δημοσιογράφου της «Βεργίνα TV»

Σαν… θηρίο σε κλουβί ήταν η Γιάννα Αγγελοπούλου, όταν, κατά τη συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», δέχτηκε την ερώτηση του Στέργιου Καλόγηρου από τη Βεργίνα Τηλεόραση, ο οποίος την κατονόμαζε ως «υπεύθυνη» για το σποτ από το οποίο έλειπαν ο σταυρός και η σημαία και την έλλειψη αντίδρασής της στις αναρτήσεις της Επιτροπής που προκαλούσαν το ελληνικό κοινό.

Η κυρία Αγγελοπούλου, σαφώς εκνευρισμένη, και… αλλάζοντας 1.000 χρώματα -αφού μάλλον θα ήθελε να σηκωθεί και να φύγει-, επιχείρησε να απαντήσει, κάνοντας, αρχικά, μαθήματα καλών τρόπων στον δημοσιογράφο, δηλώνοντας «σοκαρισμένη» για το ότι έκανε επίκληση των αισθημάτων του ελληνικού λαού. Από ό,τι φαίνεται, όμως, στη συνέχεια η «Lady G» αντιλήφθηκε ότι θα υποπέσει σε ακόμη μία γκάφα, όταν στόχος της συνέντευξης Τύπου ήταν το «mea culpa» για τις αθλιότητες που έχουν γίνει από μέλη της Επιτροπής.

Απαντώντας, λοιπόν, επί της ουσίας στην ερώτηση του κ. Καλόγηρου, η Γιάννα Αγγελοπούλου αναγκάστηκε να μιλήσει για «λάθη που έγιναν» και να ζητήσει συγγνώμη, εάν η Επιτροπή προσέβαλε. Η δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε, την ανάγκασε, μάλιστα, να επιχειρήσει να επαναφέρει κάποια από τη λάμψη της επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων, της οποίας επίσης προΐστατο, αναφερόμενη σε αυτή και λέγοντας ότι το τωρινό εγχείρημά της είναι πολύ πιο δύσκολο, επειδή δεν έχει… κατασκευές και κτίρια.

Διαφορετικό αφήγημα

Μήπως, όμως, είναι πιο δύσκολο επειδή η Επιτροπή αντί να γιορτάσει τα 200 χρόνια από το 1821 επιχείρησε να επιβάλει ένα διαφορετικό αφήγημα γι’ αυτήν; Πάντως, όλο το ζουμί, όλη η ουσία για τις διορθώσεις που θέλει να κάνει η Επιτροπή, αλλά και οι διευκρινίσεις για το μέλλον, βγήκαν από τη συγκεκριμένη ερώτηση του δημοσιογράφου.

Και όχι από τις «σούπες» με τις οποίες επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί μια εικόνα του τύπου «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Οπότε, η κυρία Αγγελοπούλου θα έπρεπε, λογικά, να στείλει μια ευχαριστήρια κάρτα στον Στέργιο Καλόγηρο, ο οποίος της επέτρεψε να πει αυτά τα οποία ενδιέφεραν τον ελληνικό λαό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ