«Σαφάρι» από τα κανάλια για… φρέσκο τηλεοπτικό «αίμα»!

Must Read

Η τηλεόραση ψάχνει… νέους παρουσιαστές, άνδρες και γυναίκες, που να τα λένε, τουλάχιστον να μιλάνε σωστά ελληνικά και να έχουν ένα πτυχίο, όπως επίσης να «γράφουν» ωραία στο γυαλί, να έχουν δηλαδή λάμψη, ώστε να επενδύσει πάνω τους.
Και αυτή είναι μια επιβεβλημένη ανάγκη τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο για να ανανεωθεί το τηλεοπτικό τοπίο, το οποίο έχει αρχίσει και κουράζει, αλλά και για να χαμηλώσουν τα υψηλά κασέ των παλαιότερων παρουσιαστών που έχουν πιάσει… ταβάνι, σε περίοδο ισχνών αγελάδων λόγω της οικονομικής κρίσης.

Η αρχή έγινε λίγες ημέρες πριν με τη σκερτσόζα Αντελίνα Βαρθακούρη, η οποία πλέον χτυπά κουδούνια στον Alpha και χαρίζει λεφτά. Ποιος να το περίμενε ότι το κορίτσι από το Αρτ tv και την εκπομπή «Καλημέρα, τι κάνεις;» θα έκανε πανελλαδική καριέρα; Κακά τα ψέματα όμως, η μεγάλη ώθηση γα την Αντελίνα ήρθε μέσα από το ταξιδιωτικό reality του Star «Globetrotters», όπου μαζί με τον σύζυγό της Χάρη Βαρθακούρη έδωσε τα… ρέστα της.

Η «δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά»

Οι ιθύνοντες των σταθμών θέλουν «φρέσκο αίμα» και δεν σταματούν εδώ. Ετσι, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα έσκασε σαν βόμβα ότι η νέα πανέμορφη ξανθιά την TV θα είναι η Ιωάννα Μαλέσκου. Ο Σκάι την απέκτησε από το κανάλι Κρήτη TV, στο οποίο η «δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά», όπως την αποκαλούν, αφού ταξίδεψε στην Κρήτη για να εργαστεί ως παιδαγωγός σε δημοτικό σχολείο, τελικά βρέθηκε να κάνει… θραύση ως παρουσιάστρια πρωινού ψυχαγωγικού μαγκαζίνο.

Περιπτώσεις σαν της Ιωάννας έχουμε δει κι άλλες, όμως, στο παρελθόν. Η ελληνική τηλεόραση, όταν ήθελε να βρει άφθαρτα, δροσερά πρόσωπα, ψάρευε από τη «δεξαμενή» των τοπικών καναλιών της περιφέρειας, αλλά και της Αττικής. Οπως έγινε με την περίπτωση της αυθόρμητης και ναζιάρας Μαρίας Μπεκατώρου, η οποία είχε για πολλά χρόνια το δικό της κοινό στο κανάλι Τηλεάστυ. Οι «Ράδιο Αρβύλα», όμως, της έδωσαν άλλη δυναμική με την τακτική προβολή που της έκαναν από τη σατιρική εκπομπή τους. Ετσι, την αξιοποίησε αρχικά το Mega ως παίκτρια στο «J2US» κι αμέσως μετά, πολύ εύστοχα, ο τότε διευθυντής Προγράμματος του ΑΝΤ1 Γιάννης Λάτσιος ενέταξε τη γλυκιά παρουσιάστρια στο δυναμικό του καναλιού, κάνοντάς την τηλεοπτική σταρ.

Η πόλη που «γεννάει» παρουσιαστές είναι κυρίως η Θεσσαλονίκη, καθώς έχει πολλά τοπικά κανάλια, αλλά και την ΕΡΤ3, που θεωρείται -κακά τα ψέματα- επίσης «φυτώριο» παρουσιαστών: από τη Μαρία Χούκλη στην ενημέρωση μέχρι και τον Σάκη Τανιμανίδη και τον Γιώργο Μαυρίδη στην ψυχαγωγία. Μην ξεχνάμε ότι το «World Party» ξεκίνησε από την ΕΡΤ3. Αλλά δεν είναι ένα και δύο τα παραδείγματα…

Ο Αντώνης Κανάκης επίσης ξεκίνησε από την ΕΡΤ3 με την εκπομπή «Κομφούζιο», για να πάρει στη συνέχεια μετεγγραφή με την τηλεοπτική παρέα του για το Star και να συνεχίσουν κατόπιν την πορεία τους σε Mega, ANT1 και Σκάι.

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου άρχισε την πορεία του στον τηλεοπτικό σταθμό Μακεδονία TV, παρουσιάζοντας την ταξιδιωτική εκπομπή «Ενας υπέροχος κόσμος», ενώ μετά «μετακόμισε» στην ΕΡΤ3. Το 2001 κατέβηκε στην Αθήνα, πιάνοντας δουλειά στον ΑΝΤ1 με τη σατιρική εκπομπή «Στην πρίζα». ενώ το 2002 τον περίμενε «Ο όμορφος κόσμος» στο Μega.

Και η Βίκυ Χατζηβασιλείου όμως, για να γίνει μία από τις πιο επιτυχημένες παρουσιάστριες με το «Πάμε πακέτo», θήτευσε αρχικά -λόγω καταγωγής- στο κανάλι της Θεσσαλονίκης TV 100, ενώ ύστερα από λίγο καιρό πήρε μετεγγραφή στο κανάλι του ΑΝΤ1, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη.

Βίκυ Χατζηβασιλείου

Νέα καριέρα

Με αέρα από τη νύμφη του Θερμαϊκού μάς ήρθε στην Αθήνα και η Ράνια Θρασκιά, αφού έκανε πρώτα μια γύρα από τα τοπικά κανάλια της Θεσσαλονίκης. Μετά, την κάλεσαν στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και ύστερα ξεκίνησε μια νέα καριέρα γι’ αυτήν στην ψυχαγωγία, στο Mega. με τον «Ομορφο κόσμο», αλλά και αργότερα στο Alter με το «Κοιτάω μπροστά».

Από την ΕΡΤ3 ξεκίνησε και ο Ευτύχης Μπλέτσας και μετέπειτα τηλεοπτικός ταξιδευτής. Τον Ευτύχη γνωρίσαμε από το κρατικό κανάλι της βόρειας Ελλάδας με την εκπομπή «Η κουζίνα της μαμάς», ενώ τη φετινή τηλεοπτική σεζόν παρουσιάζει το «Happy Traveller» στον Σκάι.
Από τη Θεσσαλονίκη άρχισε την πορεία της και η Φαίη Σκορδά, συγκεκριμένα από την εκπομπή «Καλημέρα» στο Μακεδονία TV. Υστερα κατέβηκε στο Alter με την εκπομπή «Πολύ μπλα μπλα», αφού την «ανακάλυψε» η δαιμόνια Ζήνα Κουτσελίνη.

Η Κατερίνα Καραβάτου, επίσης, υπήρξε αρχικά ραδιοφωνική παραγωγός στη Θεσσαλονίκη και μετά την αποχώρηση, το 2005, της Ρούλας Κορομηλά από τον Alpha, κατέβηκε στην Αθήνα για να παρουσιάσει στο κανάλι το «Πρωινό Κους-Κους».

Αλλο ένα παράδειγμα είναι, τέλος, της Ελένης Τσολάκη, η οποία, αφού πέρασε από τα ιδιωτικά κανάλια της συμπρωτεύουσας TV Thessaloniki, TV 100, Μακεδονία TV, δέχτηκε πρόταση το 2013 από τον Alpha για την εκπομπή «Παίδες».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Διαβάζονται τώρα

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Πούτιν γιόρτασε τη νίκη του σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία μιλώντας για μια «Νέα Ρωσία»

Ο εορτασμός της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία, ήταν η καλύτερη αφορμή για...

More Articles Like This