Πώς ο Νίκος Κοκλώνης πέτυχε μέσα σε λίγα χρόνια να γίνει ο «number one» τηλεοπτικός παραγωγός

Από το αμφιθέατρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην ταξιδιωτική εκπομπή με celebrities και στα λαμπερά shows με εγχώριους και διεθνείς σταρ

Must Read

«Το μόνο που δεν δέχομαι να ακούσω είναι “όχι, δεν γίνεται”»! Αυτή είναι η αγαπημένη ατάκα του Νίκου Κοκλώνη, του Νο 1 τηλεοπτικού παραγωγού της εγχώριας τηλεόρασης, ο οποίος μέσα στο 2020-2021 με τις παραγωγές της εταιρίας του Barking Well Media που ίδρυσε το 2018 έχει τινάξει την τηλεθέαση των καναλιών στον πίνακα της Nielsen!

Ο Νίκος Κοκλώνης, ως γνήσιος Λέων στο ζώδιο και με το τσαγανό που τον διακρίνει, κατάφερε με το άγγιγμα του Μίδα, που τα μετατρέπει όλα σε χρυσάφι, να κρατά στην κορυφή της θεαματικότητας το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του Open επιτυγχάνοντας πρωτιές με τις πρωινές εκπομπές «Ευτυχείτε» με την Κατερίνα Καινούργιου, «Ελα, χαμογέλα!» με τη Σίσσυ Χρηστίδου, «Style Me Up» με τη Μαρία Μπακοδήμου, «Γλυκές αλχημίες» με τον Στέλιο Παρλιάρο, ενώ παράλληλα επιμελείται συνολικά και τις εκπομπές του Mega «Μy Greece» με τη Δέσποινα Βανδή, «Roomies» (Σολωμού, Παπαδημητρίου, Ζαρίφη) και πόσες άλλες ακόμη. Ο πρώην ιδρυτής της εταιρίας AirFastTickets, που έκανε αίσθηση στην ταξιδιωτική αγορά (με το επιχειρηματικό περιοδικού «Fortune», το 2015, να τον εμφανίζει στη λίστα με τους 40 πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες κάτω από 40 ετών), κατάφερε και με την τηλεόραση να κάνει θαύματα.

Η ευκαιρία του «Just the 2 of Us»

Μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό Open ο Νίκος Κοκλώνης άδραξε την ευκαιρία και έφερε το διαγωνιστικό μουσικό show «Just the 2 of Us» (ένα πετυχημένο φορμάτ του BBC), σε τηλεθέαση που χτυπάει 30άρια με την κριτική επιτροπή (Βίκυ Σταυροπούλου, Δέσποινα Βανδή, Μαρία Μπακοδήμου, Σταμάτης Φασουλή) να δίνει τα ρέστα της.
Μάλιστα, στο φινάλε του δεύτερου κύκλου, στις 26 Δεκεμβρίου 2020, η εκπομπή συζητήθηκε για ένα μοναδικό γεγονός στην ιστορία της ελληνικής μουσικής, καθώς στη σκηνή του «J2US» συναντήθηκαν πρώτη φορά η Aννα Βίσση και η Δέσποινα Βανδή, καταγράφοντας ρεκόρ τηλεθέασης.

Ο Νίκος Κοκλώνης έχει καταφέρει στην τηλεοπτική αγορά το ακατόρθωτο: Τραγουδιστές, ηθοποιοί, παρουσιαστές (όλοι τους ακριβοθώρητοι και ονόματα πρώτης γραμμής) να πίνουν νερό στο όνομά του, να τον εμπιστεύονται και να βλέπουν τις μετοχές τους να εκτοξεύονται ακόμη περισσότερο στο… χρηματιστήριο της εγχώριας showbiz! Η τηλεοπτική πορεία του Κοκλώνη ωστόσο ξεκίνησε το 2016 με την ταξιδιωτική εκπομπή «Celebrity Travel», που αρχικά μεταδιδόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι σημειώνοντας μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης, και τους εγχώριους celebrities να κάνουν ταξίδια από τη Βραζιλία μέχρι το Βιετνάμ και από το λαμπερό Λας Βέγκας έως το χλιδάτο Ντουμπάι. Τη σεζόν 2017-2018 η εκπομπή μεταφέρθηκε στον ΑΝΤ1 και τον Σεπτέμβριο του 2018 στο Open, όπου κι εκεί έκανε check in στην επιτυχία.

Με τη Ζωή Λάσκαρη

Οσοι ξέρουν καλά το χρυσό παιδί της τηλεόρασης έχουν να λένε για τον παιδικό ενθουσιασμό που τον διακρίνει! Οταν ξεκίνησε το «Celebrity Travel» στα σχέδιά του ήταν να συνδυάσει τη μεγάλη αγάπη του για τα ταξίδια με την πρόκληση να κατακτήσει έναν νέο και εντελώς άγνωστο για εκείνον χώρο, την τηλεόραση. Και τα κατάφερε! Το «Celebrity Travel» ήταν η εκπομπή που σύστησε στο ευρύ κοινό έναν νεαρό παρουσιαστή, γοητευτικό, ευγενικό και κοσμοπολίτη, με πολύ χιούμορ και συναίσθημα, που έπαιζε τον κόσμο στα δάχτυλα. Η είσοδος του φιλόδοξου επιχειρηματία στον μαγικό κόσμο της τηλεόρασης ήταν για εκείνον μια πρωτόγνωρη και συναρπαστική εμπειρία! Ο «Mr Travel», όπως πολύ εύστοχα τον αποκαλούσαν τα media, φλέρταρε διαρκώς με την τηλεθέαση, βάζοντας ακόμη πιο ψηλά τον πήχη.

Στο νεοσύστατο Open, υπό τη διοίκηση των Τζώνη Καλημέρη – Αλκηστης Μαραγκουδάκη, ο Νίκος Κοκλώνης τολμά και κάνει ένα βραδινό σόου, μετά την απρόσμενη επιτυχία που είχε το πρωτοχρονιάτικο τηλεοπτικό ρεβεγιόν του 2019 με τον Πλούταρχο (το οποίο η εταιρία παραγωγής του οργάνωσε σε χρόνο ρεκόρ, με αποτέλεσμα να διπλασιάσει τον μέσο όρο τηλεθέαση του σταθμού) με τίτλο «It’s Show Time».

Αριστοκρατικός

Ο δημοφιλής πλέον παρουσιαστής με το αριστοκρατικό παράστημα πόνταρε σε διεθνείς καλεσμένους που δεν είχαν βρεθεί ποτέ ξανά καλεσμένοι σε ελληνικές εκπομπές. Πάμελα Αντερσον, Κέιτλιν Τζένερ, Γκόραν Μπρέγκοβιτς και Boney M ήταν ορισμένοι από τους λαμπερούς γκεστ που έκαναν πάταγο! Ο Νίκος Κοκλώνης ξέρει άλλωστε μόνο ένα πράγμα: ότι από το καλό υπάρχει πάντα το καλύτερο και γι’ αυτό φροντίζει να έχει δίπλα του εξπέρ του είδους, όπως η Ελενα Κατραβά, έμπειρο στέλεχος του παλιού Mega στον τομέα της ψυχαγωγίας, η οποία ήταν και η στενότερη συνεργάτιδά του στο «Just The 2 οf Us».

Με την Πάμελα Αντερσον στο «It’s Show Time»

Ο ίδιος όμως συνεχίζει να στελεχώνει το δυναμικό της Barking Well με βαριά ονόματα της τηλεοπτικής βιομηχανίας, από τον Πέτρο Μπούτο μέχρι την Κατερίνα Γκαγκάκη. Η άφιξη Μπούτου στην Barking Well, ενός στελέχους που έχει συμβάλει στη διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της σύγχρονης τηλεόρασης, δίνει επίσης την αίσθηση πως το άνοιγμα στην παραγωγή σειρών για τον Κοκλώνη είναι μια ανάσα μακριά. Μέσα σε όλα, το 2018 αποφασίζει μέσω της Barking Well να δημιουργήσει το ηλεκτρονικό περιοδικό Znews.gr, μια ιστοσελίδα που ασχολείται με ειδήσεις σχετικά με την εγχώρια τηλεοπτική βιομηχανία και άλλα θέματα επικαιρότητας, παρουσιάζοντας, σύμφωνα με το σλόγκαν που έχει, «την καλή πλευρά της ζωής», ενώ από τον Δεκέμβριο του 2020 η Barking Well Media εκδίδει και το περιοδικό «ΟΚ!».

Με την Κατερίνα Καινούργιου του «Ευτυχείτε»

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας του; Ο ίδιος είχε πει σε συνέντευξη που έδωσε στην Ελεονώρα Μελέτη στα «Μεσάνυχτα», στον Αlpha, αποκαλύπτοντας και άγνωστα περιστατικά: «H εξαντλητική δουλειά. Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο μπήκα στην Εντατική ύστερα από ισχαιμικό επεισόδιο. Δούλευα 16 έως 17 ώρες. Πάω στο πλατό, λιποθυμάω, σπάω τη μύτη μου, δεν το καταλαβαίνω, κοιμάμαι μια ώρα και λέω “δεν μπορώ να μην το κάνω το γύρισμα”. Είχα καλέσει τον Λευτέρη Πανταζή και ήταν αγένεια να μην πάω. Εκανα 12 ώρες γύρισμα, δεν καταλάβαινα τίποτα και είχα ασπρίσει. Πάω στο Υγεία και μου λένε “φάε μια σοκολάτα”. Μου λένε οι γιατροί “μπαίνεις για αιμοκάθαρση, μπαίνεις εντατική”. Λέω “είστε τρελοί, εγώ είμαι μια χαρά!”».

Με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Το στοίχημα

Για τον απόφοιτο του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστήμιο Αθηνών που στέφθηκε πρίγκιπας των αιθέρων το στοίχημα να κατακτήσει και την τηλεόραση ήταν μονόδρομος. Αλλωστε με ό,τι καταπιάνεται παθιάζεται, ακόμη και αν μια τρελή ιδέα τού έρθει την ώρα που εκείνος πετάει με αεροπλάνο πάνω από τα… σύννεφα! Το μόνο που τον τρομάζει, όπως λένε οι δικοί του άνθρωποι, είναι η ξαφνική απώλεια των αγαπημένων του προσώπων, μια και δένεται για μια ζωή με όσους βάζει στην καρδιά του. Ο ίδιος άλλωστε είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή του πως είχε φτάσει να ζυγίζει 176 κιλά μετά τον άδικο χαμό του καλύτερού του φίλου. Οι αναποδιές όμως της ζωής, ακόμη και οι απώλειες, τον κάνουν ακόμη μεγαλύτερο μαχητή, μέχρι να πραγματοποιήσει όλους τους στόχους του!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This