Παρασκευή, 16 Απρίλιος 2021

Η σειρά του Netflix που «σπάει τα ταμεία»! Δείτε το τρέιλερ

Τα μέλη μιας θρησκευτικής συντηρητικής ομάδας από το Πόρτλαντ των ΗΠΑ είναι το θέμα της «Οικογένειας», μιας σειράς ντοκιμαντέρ 5 επεισοδίων που έκανε πρεμιέρα στο Netflix στις 9 Αυγούστου χωρίς τυμπανοκρουσίες, κατάφερε όμως να κάνει όλο τον κόσμο να μιλά γι’ αυτή.

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στην ερευνητική δουλειά του Τζεφ Σάρλετ που κατέληξε το 2008 σε ένα βιβλίο («The Family: The Secret Fundamentalism at the Heart of American Power») και ένα δεύτερο το 2010. Αυτός πρωτομίλησε για τη μυστική αδελφότητα «που κρύβεται σε κοινή θέα τα τελευταία 80 χρόνια», όπως λέει ο Σάρλετ, ο οποίος πέρασε 9 μήνες ανάμεσά τους πριν αποφασίσει να μάθει περισσότερα.

Διασυνδέσεις με τα υψηλά κλιμάκια

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ, μέλη της ανεπίσημης αυτής σέχτας, στα οποία περιλαμβάνονται πολιτικοί, διπλωμάτες και θρησκευτικοί ηγέτες από όλο τον κόσμο, έχουν διασυνδέσεις με τα υψηλά κλιμάκια της αμερικανικής κυβέρνησης. «Όσο πιο αθέατη κάνεις την οργάνωσή σου, τόσο περισσότερη εξουσία θα έχει», μας λέει η «Οικογένεια» πως συνήθιζε να συμβουλεύει ο ιδρυτής της Νταγκ Κόου στη δεκαετία του 1930.

Τα μέλη αισθάνονται πως είναι οι εκλεκτοί του Θεού, πως έχουν επιλεγεί να ασκούν σκιώδη πολιτική στην Ουάσιγκτον. Και το καταφέρνουν και με το παραπάνω.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ