27/11/2021

Ο Κουρτάκης προαναγγέλλει και η ΑΑΔΕ εκτελεί τα «συμβόλαια εξόντωσης»! 

Συντάκτης: Newsroom

Δημοσιευση:

Ο εκδότης-φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη στοχοποιεί μέσω δημοσιευμάτων τις εκδοτικές επιχειρήσεις που πρέπει να… αφανιστούν

Οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης προκύπτει τελικά πως είναι οι στοχευμένοι φορολογικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σε εκδοτικές επιχειρήσεις που… ενοχλούν με τα ρεπορτάζ τους.

Και προφανώς πρόκειται για ένα σχέδιο καλά ενορχηστρωμένο, αφού τα βήματα που ακολουθούνται είναι πάντοτε τα ίδια, ενώ η εκκίνηση δίνεται από μία συγκεκριμένη, συμπολιτευόμενη και δη φιλο-Μητσοτακική εφημερίδα και τον εκδότη της, που στοχοποιεί μέσα από δημοσιεύματα τις επιχειρήσεις που πρέπει να… αφανιστούν.

Το κουβάρι ξεδίπλωσε, πριν από λίγες ημέρες, ο εκδότης της εφημερίδας «Documento» Κώστας Βαξεβάνης, αποκαλύπτοντας πως πραγματοποιήθηκε έλεγχος στην επιχείρησή του, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στην ΑΑΔΕ, η οποία, όμως, είχε περίεργα χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, το κείμενο της καταγγελίας, το οποίο έχει πλέον στην κατοχή του ο κ. Βαξεβάνης, έμοιαζε περισσότερο με κείμενο προς δημοσίευση, καθώς απηύθυνε ερωτηματικά στον ίδιο και όχι στις φορολογικές Αρχές. Ο κ. Βαξεβάνης, όμως, υπενθύμισε στο αναγνωστικό κοινό και κάτι άλλο, ακόμη ενδιαφέρον.

Μία ανάρτηση, που είχε κάνει ο εκδότης της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» Γιάννης Κουρτάκης, τον Μάιο του 2018, στην οποία ανέφερε: «Στη Ν.Δ. διαθέτουν συγκεκριμένα στοιχεία για τη χρηματοδότηση με “μαύρα” (λεφτά), εφημερίδας που συνδέεται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και οι “επενδυτές” έχουν ένα κοινό. Είναι είτε υπόδικοι είτε καταδικασμένοι. Για να αθωωθούν πρέπει να στηρίξουν τις εφημερίδες που αποθεώνουν τον Αλέξη Τσίπρα». Μάλιστα, την ανάρτηση του εκδότη των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» είχε σχολιάσει εκείνη την ημέρα και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος στη διάρκεια της προηγούμενης ΔΕΘ φωτογραφιζόταν με καμάρι δίπλα στον Γιάννη Κουρτάκη και τον φίλο του κι εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, γράφοντας: «Καλή τύχη σε σένα Κώστα… πώς το λέει ο Πολάκης ο φίλος σου “τικ τακ τικ τακ”».

nb keimeno adonis kourtakis marinakis
Γιάννης Κουρτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Βαγγέλης Μαρινάκης

Αυτή, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Κουρτάκης προαναγγέλλει κάποιον έλεγχο ή απειλεί με κάποιου είδους έλεγχο ή προτρέπει τις Αρχές να κάνουν έλεγχο σε ανταγωνιστικό Μέσο Ενημέρωσης και οι «ευχές» του εισακούονται. Η εταιρία μας, ΕΣΤΙΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε., από την οποία εκδίδεται και η εφημερίδα «δημοκρατία», καταγγέλλει ένα ακόμη πιο ύποπτο χρονικό, μιας σειράς προαναγγελθέντων φορολογικών ελέγχων, με αφετηρία τις σελίδες των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. Μεθοδολογία που επιβεβαιώνει τους ισχυρισμούς του κ. Βαξεβάνη.

Γιατί μπορεί οι πολιτικές φωνές της «δημοκρατίας» και του «Documento» να ηχούν από εντελώς διαφορετικές κατευθύνσεις, ωστόσο η εφημερίδα μας, πιστή στις αρχές του δημοκρατικού πολιτεύματος, δεν θα πάψει ποτέ να στηρίζει την πιο βασική από αυτές, η οποία εξάλλου θεμελιώνεται και συνταγματικά στην παρ. 9 άρθρο 14, του Συντάγματος: Την πολυφωνία! Και προφανώς, το θέμα εδώ δεν είναι οι φορολογικοί έλεγχοι αλλά οι επιλεκτικοί, στοχευμένοι, υποκινούμενοι και παράλογοι έλεγχοι, με μοναδικό κίνητρο την εξόντωση όσων διατυπώνουν διαφωνίες σε κυβερνητικές πρακτικές και δεν υποτάσσονται σε συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα. Και φυσικά ο «ζήλος» που επιδεικνύουν οι φορολογικές Αρχές και οι εκπρόσωποί τους. Και μάλιστα εν μέσω της τεράστιας οικονομικής κρίσης που υφίσταται ο Τύπος τόσο από την εποχή των μνημονίων όσο και της διαρκούσης ακόμα πανδημίας!

Το κουβάρι από την αρχή…

Ας αποτυπώσουμε επιγραμματικά, μέσα από συγκεκριμένα δημοσιεύματα, τον τρόπο που κινήθηκε αυτό το σύστημα στην περίπτωση της δικής μας εκδοτικής επιχείρησης:

 • Στις 28 Μαρτίου 2020, στη στήλη MEDIA, της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», αναφέρεται πως το Δημόσιο έχει δείξει μεγάλη ανοχή στον όμιλο από τον οποίο εκδίδεται η «δημοκρατία».
 • Στις 17 Απριλίου 2020, σε δισέλιδο δημοσίευμα των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» υποστηρίζεται ότι η εταιρία μας έχει να ελεγχθεί πολλά χρόνια από τις φορολογικές Αρχές. Μάλιστα ο συντάκτης του κειμένου ασκεί έντονη κριτική πάνω στην αυθαίρετη υπόθεση, ότι «η ΑΑΔΕ ακολουθεί μια “ειδική” πολιτική» για τον εκδότη της «δημοκρατίας» Γιάννη Φιλιππάκη.
 • Στις 25 Απριλίου 2020, στη στήλη «πολιτικός καφές» που υπογράφει ο Γιάννης Κουρτάκης, φιλοξενείται θέμα με τίτλο: «Η ΑΑΔΕ και εκδότες που κουνούν το δάχτυλο». Σε αυτό, επαναλαμβάνεται, ως κοινό μυστικό μάλιστα (!), η ρητορική ότι οι φορολογικές Αρχές δείχνουν επιείκεια στον όμιλό μας ενώ ο εκδότης των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» σχεδόν εκβιάζει τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ να μας… επισκεφτεί: «Δεν χρειάζεται καμία απολύτως (σ.σ. πιο επώνυμη) καταγγελία για να αρχίσει σχετική έρευνα από την ΑΑΔΕ του κ. Πιτσιλή» σημειώνει χαρακτηριστικά ο εκδότης και φίλος του Βαγγέλη Μαρινάκη.
 • Στις 11 Μαΐου του 2020 και εν μέσω πανδημίας (!), εκδίδεται τελικά εντολή φορολογικού ελέγχου της εταιρίας μας, από το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) για τη φορολογική χρήση του 2014. Λες και οι δυνάμεις του σύμπαντος συνωμότησαν για να γίνει το… χατίρι του Γιάννη Κουρτάκη, προσγειώνοντας τα συγκεκριμένα κείμενα στα γραφεία των Αρχών.
Κουρτάκης
Ο Γιάννης Κουρτάκης

Όμως η ιστορία δεν τελειώνει εδώ.

 • Στις 23 Μαΐου 2020, σε δημοσίευμα στη στήλη MEDIA γίνεται λόγος για αδιευκρίνιστες φορολογικές παρατυπίες του ομίλου μας (;;;)
 • Στις 27 Ιουνίου 2020 υποστηρίζεται και πάλι μέσα από τη στήλη MEDIA, πως είναι επιβεβλημένος ο «έλεγχος στους προσωπικούς λογαριασμούς του κ. Φιλιππάκη» αυτή τη φορά, «από την επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος».
 • Στις 10 Ιουλίου του 2020 εκδίδεται νέα εντολή φορολογικού ελέγχου για συναλλαγές της εταιρίας.

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει και πάλι εδώ:

 • Στις 18 Ιουλίου 2020 τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» προτρέπουν, σχεδόν με εκβιαστικό τρόπο, την πολιτική ηγεσία να ασχοληθεί με τον όμιλό μας (!) Συγκεκριμένα, προτρέπουν την τότε ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, υπό τον Γιάννη Βρούτση, αλλά και τη γενική γραμματέα κυρία Στρατινάκη, να ελέγξουν την επιχείρησή μας, ώστε κανείς να «μην μπορεί να ισχυριστεί ότι υπάρχει προνομιακή μεταχείριση των επιχειρήσεων Φιλιππάκη», γράφει και πάλι ανώνυμος συντάκτης.
 • Στις 14 Αυγούστου 2020 αναγγέλλεται πανηγυρικά ότι μετά τις παραινέσεις των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ», τα οποία άνοιξαν «τον Ασκό του Αιόλου», αποφασίστηκε να γίνει έλεγχος σε σχέση με τις οφειλές των media προς τους ασφαλιστικούς φορείς. Η εφημερίδα παροτρύνει την ΑΑΔΕ να ακολουθήσει την ίδια τακτική.
 • Στις 5 Σεπτεμβρίου 2020, η εφημερίδα του Γιάννη Κουρτάκη προτρέπει και πάλι τόσο τον τότε υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση όσο και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργο Πιτσιλή να ασχοληθούν με τον ομιλό μας και να επανεξετάσουν το αίτημα που έχουμε υποβάλει να υπαχθούμε στον εξωδικαστικό μηχανισμό.
 • Στις 26 Σεπτεμβρίου 2020 κατακεραυνώνεται ξανά η δήθεν ανοχή που επιδεικνύει στον όμιλο μας, τόσο ο κ. Πιτσιλής όσο και η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Άννα Στρατινάκη.
 • Στις 3 Οκτωβρίου 2020 κατακεραυνώνεται σύσσωμη η κυβέρνηση (!) για την ανοχή που δείχνει στην εκδοτική μας επιχείρηση.
 • Στις 7 Νοεμβρίου 2020 γίνεται γενική αναφορά σε δήθεν προβληματισμό που έχουν οι Αρχές από τις οφειλές του ομίλου μας.
 • Στις 8 Δεκεμβρίου 2020 και πάλι εν μέσω καραντίνας (…) το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ) εκδίδει και νέα εντολή ελέγχου της ΕΣΤΙΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗΣ Α.Ε., αυτή τη φορά για τη φορολογική χρήση του 2015.

Μήπως, τελικά, αυτό που είναι περισσότερο αναγκαίο είναι η παρέμβαση ενός εισαγγελέα που θα διερευνήσει εάν όλα τα παραπάνω ενέχουν χαρακτηριστικά κακουργημάτων όπως ο εκβιασμός και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης;

Στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου υπάρχουν σχετικά στοιχεία, τα ονόματα των εντεταλμένων υπαλλήλων της φορολογικής Αρχής αλλά και οι «περίεργες» πολλές φορές ενέργειές τους και αποφάσεις τους. Επίσης, οι εκφράσεις που πολλές φορές χρησιμοποιούν και οι οποίες θα μπορούσαν με σχετική ευκολία να χαρακτηρισθούν από απειλητικές έως εκβιαστικές.

Άραγε ο πρωθυπουργός που έχει διατελέσει και εκδότης εφημερίδας, γνωρίζει αυτές τις μεθοδεύσεις; Τις υιοθετεί;

nb marinakis mitsotakis kideia mitsotaki 1
Κυριάκος Μητσοτάκης-Βαγγέλης Μαρινάκης

Ι. Φιλιππάκης: Μήνυμα προς κάθε ενδιαφερόμενο

Η εφημερίδα μας από την πρώτη ημέρα της κυκλοφορίας της, αλλά και εγώ προσωπικά δεν έχουμε πάψει να είμαστε δέκτες επιθέσεων. Μεγάλων και μικρών. Ορατών και αοράτων. Επώνυμων και ανώνυμων. Επιχειρηματικών και προσωπικών. Οι περισσότερες είναι άγνωστες στους αναγνώστες μας. Ισως ακόμα και στους εργαζομένους μας. Η έντιμη, πατριωτική και χριστιανική θέση της «δημοκρατίας» έχει κερδίσει την καρδιά των χιλιάδων αναγνωστών μας και έχει επιτύχει την αποδοχή από τη συντριπτική πλειονότητα των απλών και σκεπτόμενων Ελλήνων. Δυστυχώς, όμως, ενοχλεί. Και, κάθε μέρα που περνά, ενοχλεί ολοένα περισσότερο. Ποιους; Μα, όσους επιβουλεύονται την ακεραιότητα της πατρίδας μας. Όσους ζουν και δραστηριοποιούνται εις βάρος των Ελλήνων. Όσους απομυζούν την εδώ και δεκαετίες πονεμένη ελληνική οικονομία. Όσους, είτε φανερά και με θράσος είτε κρυφά και ύπουλα, δεν επιθυμούν να υπάρχει μια ανεξάρτητη, πατριωτική φωνή στον Τύπο.

Χαρακτηρισμοί, όπως «φασίστες», «ακροδεξιοί», «συριζαίοι». Επιθέσεις με γκαζάκια. Δημοσιεύματα με υβριστικό περιεχόμενο. Μηνύματα με απειλές. Εντολές αλλεπάλληλων καθ’ υπόδειξιν ελέγχων, όπως φανερώνει η σημερινή μας αποκάλυψη. Αποκλεισμοί από διαφημιστικά προγράμματα. Άρνηση τραπεζικών χρηματοδοτήσεων, και όχι μόνο. Ακόμα και προσπάθειες ποινικής μας εμπλοκής με μυθιστορηματική τεκμηρίωση, όπως οι υποθέσεις της «λίστας Λαγκάρντ» και της Νovartis, όπου απολογούμεθα γιατί απλώς ξεσκεπάσαμε πρόσωπα και καταστάσεις. Στη δε τελευταία αυτή μεθόδευση, που τείνει να εξελιχθεί σε μια ξεδιάντροπη προσπάθεια φίμωσης, θα επανέλθουμε σύντομα.

δημοκρατία

Εναντίον μας, μια ανίερη συμμαχία από διεφθαρμένους πολιτικούς, επιχειρηματίες κρατικοδίαιτους και με ύποπτες δραστηριότητες, δημοσιογράφους-εκτελεστές συμβολαίων εξόντωσης, αλλά και κάποιους λίγους επίορκους δικαστικούς λειτουργούς-ανθρωπάκια. Όλοι αυτοί, με έναν σκοπό: Να μη συνεχίσουμε να υπάρχουμε! Να μη συνεχίσουμε να είμαστε ανεξάρτητοι! Να σιωπήσουμε!

Τη δική μας απάντηση θα συνεχίσουν να τη λαμβάνουν κάθε μέρα από τα μέσα μας, που ανήκουν σε μια «ιερή συμμαχία ορθόδοξης πατριωτικής εντιμότητας». Θα πρέπει να καταλάβουν ότι όσο πιο σκληρά και αδίστακτα θα μας επιτίθενται τόσο πιο ακέραιη και αληθινή θα είναι η στάση μας. Θα πρέπει να ξέρουν ότι τους γνωρίζουμε και θα τους «φωτίζουμε» με κάθε ευκαιρία. Δεν μας πτοούν οι απειλές και οι ανήθικες επιθέσεις. Αντιθέτως, μας δυναμώνουν και μας δίνουν μεγαλύτερο κουράγιο να αντέχουμε!

Είμαστε και θα είμαστε εδώ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου, αποκλειστικά στη «Δίκη» με τον Κυριάκο Θωμαΐδη

Η «Δίκη», η αθλητική εκπομπή των μεγάλων αποκαλύψεων εδώ και 33 ολόκληρα χρόνια, δίνει πάλι...

Παυλόπουλος – Ρέβη: Ώρα για… διαζύγιο στο πρωινό του Open

Τι συμβαίνει τελικά με το πρωινό δίδυμο Ακης Παυλόπουλος- Ευλαμπία Ρέβη; Σύμφωνα με πληροφορίες,...

Big Brother: Σε μηνύσεις προχωρά ο ΣΚΑΪ για το… πορνοβίντεο που προκάλεσε σάλο

Με... αξιοσημείωτη καθυστέρηση, ο ΣΚΑΪ ανακοίνωσε σήμερα πως προτίθεται να λάβει μέτρα για τη...

Ραπτόπουλος:«Στην κηδεία μου η κόρη μου θα ξέρει ότι την υπερασπίστηκα»

Μπλεξίματα με τη δικαιοσύνη έχει ο γνωστός αθλητικογράφος και παραγωγός Κώστας Ραπτόπουλος, ο οποίος...

Αγωγή του Ελληνικού Δημοσίου κατά των πολιτών που μπλοκάρουν το Μετρό Θεσσαλονίκης

Διαβάστε στην «Εστία»: Στον «αέρα» το έργο εάν δεν υπάρξει λύσις έως τον Μάρτιο...

«Εμφύλιος» για τον Άρη

Διαβάστε στην «Espresso»: Στα δύο η κοινή γνώμη και η showbiz για την απόφαση...

Πλασιέ εμβολίων

Σήμερα στη «δημοκρατία»: Ομολογία-πρόκληση του επιτρόπου Σχοινά την ώρα που πεθαίνουν 100 άνθρωποι την...

«Ελευθερία» για αρθρογράφο των Νέων είναι το κάψιμο της σημαίας και άλλα ενδιαφέροντα…

Μία ενδιαφέρουσα προσέγγιση της έννοιας «ελευθερία», παρατίθεται σήμερα στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας Τα...

Το θρυλικό «Μεγάλο Παζάρι» με οικοδεσπότη τον Ελευθερίου… πάει Open

Mε τον Λευτέρη Ελευθερίου, όπως όλα δείχνουν, σε ρόλο οικοδεσπότη θα επανέλθει ξανά στη...

Φουλ της «ντάμας» στον ΑΝΤ1! Στελέχη του καναλιού καλοβλέπουν Τσιμτσιλή, Μαυραγάνη και Καγιά

Νέα πρόσωπα επιθυμεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του ΑΝΤ1 να εντάξει τόσο στην...

Γιατί ο πρωθυπουργός κάλεσε σε «συμπαράταξη» τον αρχηγό της αντιπολίτευσης

Διαβάστε στην «Εστία»: Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και στην οικονομία δημιουργούν ρευστότητα στο πολιτικό...

Γδύσου και σκάσε!

Διαβάστε στην «Espresso»: Καταγγελίες για εργοδότη «αρπακτικό του σεξ» - Η εύρεση εργασίας έγινε...

Διώξτε τον

Σήμερα στη «δημοκρατία»: Ντροπή! Ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει το ανθελληνικό παραλήρημα του Ζεϊμπέκ - Τόλμησε...

Η Φαίη Σκορδά νόσησε ξανά από κορωνοϊό

Σαν «βόμβα» είχε πέσει στην showbiz αλλά και στο κανάλι του Ant1, η είδηση...

«Τον έδειρα γιατί με είπε κερατά και έβριζε τη γυναίκα μου» είπε ο Ραπτόπουλος μετά τη σύλληψή του

Σε καβγά μπλέχτηκε ο γνωστός δημοσιογράφος και παραγωγός, Κώστας Ραπτόπουλος ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά...

Συνελήφθη ο δημοσιογράφος Κώστας Ραπτόπουλος

Στο αυτόφωρο οδηγήθηκε το πρωί της Τρίτης, ο γνωστός δημοσιογράφος Κώστας Ραπτόπουλος.Οι αστυνομικοί τον...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ιατροδικαστική εξέταση «έδειξε» την αιτία θανάτου του 13χρονου Φώτη στις Σέρρες

Βαρύ πένθος έχει σκεπάσει την τοπική κοινωνία της Αμφίπολης...

Ο καρκίνος λύγισε την γυναίκα του δολοφονημένου Μανώλη Καντάρη! Τον είχαν σφάξει Αφγανοί για μια κάμερα στο κέντρο της Αθήνας!

Όλα είχαν γίνει τον Μάϊο του 2011 και ενώ πήγαινε στο μαιευτήριο την γυναίκα του για να γεννήσει!

Ξεσπά η θεία του 13χρονου Φώτη που πέθανε στον ύπνο του: «Δεν είχε κορωνοϊό το παιδί»

Βαρύ πένθος ένα μαύρο σύννεφο με αναπάντητα γιατί έχει...

Η φωτογραφία με την Άννα Μαρία Βέλλη κακοποιημένη από σύντροφό της!

«Παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των...

Παυλόπουλος – Ρέβη: Ώρα για… διαζύγιο στο πρωινό του Open

Τι συμβαίνει τελικά με το πρωινό δίδυμο Ακης Παυλόπουλος-...

Οργή κατά Μητσοτάκη στην Κοζάνη! Ανελέητο ξύλο στους διαδηλωτές

Με ξύλο και χημικά επιχείρησαν οι δυνάμεις των ΜΑΤ...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ