Γιάννη Αλαφούζε, πες στον κόσμο με ποιον «έχεις πόλεμο», σε ποιο «στρατόπεδο» ανήκεις και ποιον έχεις «συμπολεμιστή»

Must Read

Ο Βασίλης Βέργης ανοίγει το «μαύρο κουτί» της αιφνιδιαστικής απόλυσής του από τον ΣΠΟΡ FM 94,6:

Καλημέρα σε όλους.

Θα ήθελα ευθύς εξαρχής να ζητήσω συγγνώμη καθώς σήμερα θα «καταχραστώ» τον χώρο και τον χρόνο σας για ένα «προσωπικό» θέμα μου. Θα καταλάβετε όμως, διαβάζοντας το κείμενο, ότι ο λόγος που το κάνω είναι οι ΣΟΒΑΡΕΣ προεκτάσεις που έχει σε ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Αναφέρομαι στον λόγο της απόλυσής μου από τον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6, ιδιοκτησίας Ιωάννη Αλαφούζου. Είχα υποσχεθεί ότι θα το πράξω αμέσως μετά τις πρώτες νομικές ενέργειές μου. Επειδή λοιπόν σήμερα το πρωί κοινοποιείται στην εταιρεία που ανήκει ο ΣΠΟΡ FM 94,6 το εξώδικό μου με το οποίο ζητάω (σε πρώτη φάση) να αιτιολογήσουν γραπτώς την απόλυσή μου από τον σταθμό –κάτι το οποίο δεν έπραξαν όταν μου γνωστοποιήθηκε με εξώδικη καταγγελία– ήρθε η ώρα να πούμε και να μάθετε τις αλήθειες. Τις οποίες ο καθένας μπορεί να αξιολογήσει όπως θέλει.

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσω ότι είμαι της άποψης πως οι επαγγελματικές σχέσεις ενός δημοσιογράφου με το Μέσο που εργάζεται αφορούν μόνο τις δύο πλευρές, όχι τον κόσμο. Κάθε φορά που ολοκληρώνω μια συνεργασία μου, αυτό αφορά μόνο εμένα και την οικογένειά μου. Μεγαλύτερο παράδειγμα το 2013, όταν αποχώρησα από την εφημερίδα «GOAL» που ήταν σαν δεύτερο σπίτι μου, επειδή αρνήθηκα να υλοποιήσω όσα μου ζήτησε τότε ο ιδιοκτήτης της, κ. Φώτης Μπόμπολας. Έφυγα ήσυχα και απλά, δίχως κανένα «θόρυβο».

Είναι η πρώτη φορά που αποφάσισα να μοιραστώ δημόσια ένα σοβαρό επαγγελματικό θέμα μου. Θα καταλάβετε αμέσως γιατί.

Στον ΣΠΟΡ FM 94,6 πήγα τον Μάιο του 2015. Με κάλεσε ο τότε διευθυντής τού σταθμού, Γιώργος Κοσμάς, όχι ο ιδιοκτήτης, κ. Ιωάννης Αλαφούζος. Κλήθηκα να αναλάβω τη ζώνη 10-12 το πρωί, η οποία τότε αποτελούσε «μαύρη τρύπα» για τον σταθμό, με πολύ χαμηλή ακροαματικότητα, όπως μου είχαν πει. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, αρχικά με τον Σάββα Λιβάνιο, δημιουργήσαμε μια πολύ δυνατή εκπομπή που σκαρφάλωσε ψηλά.

Εν συνεχεία, με τον Βάιο Τσούτσικα (σημερινό διευθυντή του σταθμού), φτάσαμε η «ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ» να γίνει όχι μόνο εκ των κορυφαίων σε ακροαματικότητα εκπομπών τού ΣΠΟΡ FM 94,6 αλλά τεράστια ραδιοφωνική δύναμη συνολικά. Οι τελευταίες μετρήσεις που δημοσιεύθηκαν πριν από τρεις ημέρες στο e-tetradio.gr δίνουν στην εκπομπή 4,2% μέσο όρο (4,3% και 4,1% αντίστοιχα) ακροαματικότητας στις δύο ώρες και την κατατάσσουν στην 3η θέση των ειδησεογραφικών εκπομπών του δίωρου (εκτός των μουσικών ραδιοφώνων), πίσω από Νίκο Χατζηνικολάου –Real– και Παύλο Τσίμα (10-11), Δημήτρη Οικονόμου – Εύα Αντωνοπούλου (11-12) –ΣΚΑΪ–, με χιλιάδες ακροατών.

(Θυμίζω, επίσης, ότι για τρεις συνεχείς σεζόν ήμουν και στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τις δύο πρώτες στην κυριακάτικη αθλητική εκπομπή «KICK OFF» και την τρίτη, κάθε Δευτέρα, στην εξαιρετική καθημερινή εκπομπή «ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ».)

Αυτά τα αποτελέσματα – ακροαματικότητες, όμως, δεν φάνηκαν… αρκετά ώστε να κριθεί επιτυχημένη η παρουσία μου στον σταθμό έπειτα από 6,5 χρόνια. Θα αναρωτηθείτε «γιατί;». Έγινα ξαφνικά κακός παραγωγός; Κακός… άνθρωπος; Είπα στον «αέρα» κάτι που προσέβαλε τον ιδιοκτήτη;

Προτού μπω στο «ζουμί», να πω ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν φτάσει στα αυτιά μου κάποιες φήμες ότι δεν ήμουν αρεστός στο «περιβάλλον Αλαφούζου». Ξέρετε, σε κάποιους «φίλους» και «συνεργάτες» του, οι οποίοι είναι… άσο ημίχρονο, διπλό τελικό! Δηλαδή κάποια εποχή μπορεί να τον βρίζουν, τώρα να τον αποθεώνουν!

Δεν έδωσα καμία σημασία, καθώς δεν με ενδιέφερε. Άλλωστε δεν κάνω ραδιόφωνο για να είμαι αρεστός σε «φίλους», «συνεργάτες» ή ιδιοκτήτες αλλά στο ΚΟΙΝΟ. Αυτό που με ΤΙΜΗΣΕ με την τεράστια ακροαματικότητα στην οποία αναφέρθηκα νωρίτερα.

Την περασμένη Παρασκευή, λοιπόν, ολοκλήρωσα την εκπομπή στις 12 το μεσημέρι και στις 14.47 δέχτηκα ένα τηλεφώνημα στο οποίο μου ανακοινώθηκε ότι ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος ζήτησε την ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ μου από τον σταθμό. Αντιλαμβάνεστε ότι έπεσα από τα σύννεφα.

Αμέσως, φυσικά, ρώτησα «για ποιο λόγο;». Μου μεταφέρθηκε ότι ο κ. Αλαφούζος είπε «Έχουμε πόλεμο και ο κύριος Βέργης έχει διαλέξει το άλλο στρατόπεδο».

Χρειάστηκαν λίγα δευτερόλεπτα για να συνέλθω. Αμέσως αναρωτήθηκα στον συνομιλητή μου «ποιος έχει πόλεμο με ποιον και σε ποιο στρατόπεδο ανήκω εγώ;». Προφανώς δεν μπορούσα να πάρω απάντηση, καθώς αυτή δύναται να τη δώσει ΜΟΝΟ ο «εμπνευστής» όλων των παραπάνω, όπως μου μεταφέρθηκαν, δηλαδή ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος.

Στη συνέχεια έμαθα ότι ο κ. Αλαφούζος, μεταξύ άλλων, είχε δηλώσει… δυσαρεστημένος από εμένα για τον τρόπο που η «Live» αντιμετώπισε πρωτοσέλιδα το θέμα τής, προ ολίγων ημερών, επίθεσης στο αυτοκίνητο του προέδρου εφετών κ. Αθανάσιου Κουτρίκη.

Καθόσον θυμάμαι, η εφημερίδα δεν ανήκει στον κ. Αλαφούζο, αλλά στον κ. Φιλιππάκη. Ούτε είχα προσληφθεί στον ΣΠΟΡ FM 94,6 με κάποια… υπόσχεση στον κ. Αλαφούζο ότι «θα περνάω θέσεις του» στη «Live Sport». Πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά Μέσα. Και αυτό οφείλω να πω ότι επί 6,5 χρόνια το είχε σεβαστεί ο κ. Αλαφούζος.

Από εκεί και πέρα: το βράδυ της Παρασκευής εστάλη στο σπίτι μου με δικαστικό επιμελητή εξώδικη καταγγελία της σύμβασής μου με τον ΣΠΟΡ FM 94,6. Αντιλαμβάνεστε τη… βιασύνη του κ. Αλαφούζου να με διώξει μετά από τόσα χρόνια, παρόλη την επιτυχία της συγκεκριμένης εκπομπής. ΟΚ, δικό του είναι το μαγαζί. Οι παραγωγοί, πάντως, κρίνονται από τις ακροαματικότητες. Εκτός αν ο κ. Αλαφούζος έχει διαφορετική άποψη…

Υπάρχει όμως ένα μεγάλο «αλλά». Επί της ουσίας –και επειδή είμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να δοθεί απάντηση, στο εξώδικο που κοινοποιείται σήμερα, ποιος ήταν ο λόγος της απόλυσής μου– ρωτάω ευθέως αν ΜΠΟΡΕΙ ο κ. κ. Ιωάννης Αλαφούζος να πει στον κόσμο τρία πράγματα:

  1. Με ποιον έχει πόλεμο αυτή την εποχή;
  2. Στο πλευρό ποιανού πολεμάει;
  3. Σε ποιο στρατόπεδο με κατατάσσει;

Εγώ ξέρω ότι είμαι στο δημοσιογραφικό στρατόπεδο. Γι’ αυτό άλλωστε ο κ. Αλαφούζος έλεγε όλα αυτά τα χρόνια ότι ήμουν «ένας από τους πιο έντιμους δημοσιογράφους». Ίσως τώρα οι «φίλοι» του τον έπεισαν για το αντίθετο. Έχει αποδειχθεί στην πράξη, στα ποδοσφαιρικά δρώμενα, ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερο ζόρι για να αλλάξει γνώμη…

Να βοηθήσω λίγο τη μνήμη του κ. Αλαφούζου. Μήπως πολεμάει την ΕΠΟ και τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος έχει στηρίξει τη συγκεκριμένη διοίκηση; Μήπως πολεμάει ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ, όπως έγραψε χθες στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του στη «LIVE» ο Σάββας Λιβάνιος, με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, για την ανατροπή της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ και τον διορισμό Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής;

Πόσο σύμπτωση είναι το γεγονός ότι για τα θέματα του Γ. Δημητρίου και της ΕΛΕΕΙΝΗΣ επίθεσης στο αυτοκίνητο του εφέτη, τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και του MEGA ήταν σαν «αδέλφια» τις προηγούμενες ημέρες;

Πόσο σύμπτωση είναι ότι οι επιθέσεις στη διοίκηση της ΕΠΟ γίνονται κατά κύματα και ο «λαγός» Αυγενάκης πιέζει FIFA και UEFA να διορίσουν Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή;

Με… κατατάσσουν ο κ. Αλαφούζος και οι «φίλοι» – «συνεργάτες» του στο «στρατόπεδο ΕΠΟ και Μελισσανίδη»; Αν ναι, τότε ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΩ να μου κάνει δήλωση ότι πίσω από την αλήτικη επίθεση στο αυτοκίνητο του κ. Κουτρίκη υποπτεύεται ή θεωρεί ότι μπορεί να βρίσκεται είτε η διοίκηση της ΕΠΟ είτε ο Μελισσανίδης. Και αν δεν το βάλω πρώτο θέμα στη «LIVE» να με ξεφωνίσει στο πανελλήνιο.

Έχει τα κότσια ο κ. Ιωάννης Αλαφούζος να πει ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ αυτά που μου μεταφέρθηκαν ως απόψεις του και αιτία της απόλυσής μου; Γιατί εγώ, όπως βλέπετε, ΔΗΜΟΣΙΑ γράφω. Και αναρωτιέμαι…

Για να τελειώνουμε: Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου έντιμα και σταράτα όπου κι αν εργάζομαι. Και σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει; Ας παίζει… άσο ημίχρονο, διπλό τελικό!

«Κολλητός» όμως δεν επρόκειτο ΠΟΤΕ να γίνω με ανθρώπους που με είχαν κλείσει στο ασανσέρ, που με είχαν «κατακρεουργήσει» στο γήπεδο, που με λοιδορούσαν με κάθε τρόπο –και επίσημα–, που έβλεπαν δίχως καμία αντίδραση να γεμίζουν τοίχοι με αισχρά συνθήματα εις βάρος μου. Αυτά τα «στρατόπεδα» – «συμμαχίες» – κολλητιλίκια είναι μόνο για εκείνους που η θέση και η άποψή τους αλλάζει σαν τα μακό μπλουζάκια.

Την καλημέρα μου σε όλους. Και συγγνώμη ξανά που σας απασχόλησα με κάτι προσωπικό.

*πηγή: livesport

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This