Ευρω-χαστούκι για την ελευθερία του Τύπου!

Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βιέρα Γιούροβα έσταξε φαρμάκι κατά της ελληνικής κυβέρνησης

Must Read

«Κάτω από τη βάση» και σε θέματα ελευθερίας του Τύπου βαθμολογείται η χώρα μας. Η αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βιέρα Γιούροβα, σε συνέντευξή της στην EURACTIV Τσεχίας, τόνισε ότι η Ελλάδα ανήκει στις προβληματικές χώρες της Ε.Ε. όσον αφορά την ελευθερία του Τύπου, υπογραμμίζοντας ότι η κατάσταση της ελευθερίας του Τύπου στην Ευρώπη δεν είναι ίδια σε όλα τα κράτη.

«Εχουμε χώρες όπου η δημοσιογραφία είναι ένα πραγματικά επικίνδυνο επάγγελμα, και θα διαπραγματευτώ με αυτά τα κράτη διμερώς, ώστε να μην πάρουν επιπόλαια τις συστάσεις μας. Οι συστάσεις δεν είναι νομικά δεσμευτικές και εξαρτάται από την προθυμία των κρατών μελών να τις ακολουθήσουν» τόνισε η κυρία Γιούροβα. Σε ερώτηση εάν η Ελλάδα συγκεκριμένα αποτελεί μέρος των «προβληματικών» χωρών, απάντησε: «Ναι, η Ελλάδα είναι από τις χώρες με αυξημένο κίνδυνο. Εκεί σκοτώθηκε πρόσφατα ένας ερευνητής δημοσιογράφος».

Εκανε, δε, γνωστό ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία να συζητήσει διμερώς το θέμα της ελεύθερης δημοσιογραφίας με όλες τις χώρες όπου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος, περιλαμβανομένης της Ελλάδας. «Τα μόνα κράτη όπου οι συνθήκες είναι αξιοπρεπείς, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας, είναι η βόρεια Ευρώπη, ωστόσο οι συνθήκες στη νότια ή ανατολική Ευρώπη είναι διαφορετικές. Θα χρησιμοποιήσω συγκεκριμένα δεδομένα κατά τις διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς των κρατών-μελών» σημείωσε. Επεσήμανε επίσης ότι η Ε.Ε. κάνει ό,τι μπορεί για το θέμα της ελευθερίας του Τύπου και έχει ήδη προβεί σε συστάσεις προς τα κράτη-μέλη «που έχουν ουσιαστική αρμοδιότητα να διασφαλίζουν την ασφάλεια των πολιτών τους, συμπεριλαμβανομένων των δημοσιογράφων».

Επίσης, επέμεινε ότι τα κράτη-μέλη δεν θα πρέπει να λαμβάνουν «ελαφρά» τις προειδοποιήσεις των δημοσιογράφων όταν πέφτουν θύματα επιθέσεων ή διαφόρων απειλών. Οχι ότι περιμέναμε την αντιπρόεδρο της Ε.Ε. για να μάθουμε ότι η ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα είναι αγαθό εν ανεπαρκεία, αλλά το «χαστούκι» στην ελληνική κυβέρνηση είναι ηχηρό.

Τώρα, αν ο ήχος του θα ακουστεί στην Ελλάδα, μάλλον ατύχησε η κυρία Γιούροβα. Δεν ήξερε, δεν ρώταγε για τις λίστες Πέτσα και την παραποίηση της πραγματικότητας από μεγάλη μερίδα των ΜΜΕ;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This