Η θρυλική Λωξάντρα να επιστρέψει ξανά στη μικρή οθόνη διά χειρός Κυρίτση

Must Read

Εκατό χρόνια πέρασαν από τη Μικρασιατική καταστροφή (1922-2022) και αυτό βάζει γνωστούς δημιουργούς σε μεγάλες σκέψεις, καθώς Ιστορία που δεν μαθαίνεται, επαναλαμβάνεται.

Όπως ακούγεται, λοιπόν, ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Κυρίτσης είναι σε προχωρημένες συζητήσεις με την εταιρία παραγωγής του Γιάννη Καραγιάννη για την τηλεοπτική επιστροφή της θρυλικής Λωξάντρας, με τον σύζυγο της Έλενας Ακρίτα να αναλαμβάνει τη διασκευή σεναρίου και το ριμέικ της θρυλικής σειράς «Λωξάντρα». Τη σειρά βλέπαμε στην ασπρόμαυρη κρατική τηλεόραση με πρωταγωνίστρια την Μπέτυ Βαλάση και τον Γιώργο Κυρίτση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο υποδυόμενος τον Θόδωρο στη σπουδαία αυτή παραγωγή της ΕΡΤ, που προβλήθηκε το 1980, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου.

Η «Λωξάντρα», βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου, ξετυλίγει την ιστορία μιας Πολίτισσας που έζησε στην πολυπολιτισμική Κωνσταντινούπολη στα τέλη του 19ου αιώνα και πέθανε πλήρης ημερών λίγα χρόνια μετά την είσοδο του 20ού αιώνα. Παντρεύεται σε μεγάλη ηλικία έναν χήρο με τέσσερα παιδιά, τον Δημητρό, και μέσα από την ιστορία της ξεδιπλώνεται και η ιστορία ολόκληρου του κόσμου της Πόλης και τα γεγονότα που τη σημάδεψαν. Πρόκειται για μια αφήγηση βασισμένη στην πραγματική γιαγιά της συγγραφέως, και γι’ αυτό είναι και τόσο βαθιά ανθρώπινη και συγκλονιστική.

Στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου, η πρωταγωνίστρια υπέροχη Μπέτυ Βαλάση σφράγισε με τη γλυκιά ερμηνεία της τον ομώνυμο, καλοσυνάτο ρόλο της Λωξάντρας, αγαπήθηκε από το κοινό και γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία. Να σημειωθεί ότι το κανάλι που θα στεγάσει τη «Λωξάντρα» δεν έχει βρεθεί ακόμη, καθώς οι συζητήσεις μεταξύ της εταιρίας παραγωγής και των σταθμών που ενδιαφέρονται να την αποκτήσουν βρίσκονται σε εξέλιξη.
Λέγεται, επίσης, ότι η ταλαντούχα ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη, που το 2011 είχε υποδυθεί στο σανίδι τη Λωξάντρα, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, θα μπορούσε να «κρατήσει» και τηλεοπτικά την ηρωίδα που αγαπήθηκε από όλους τόσο πολύ! Ιδωμεν!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This