Χαμός με Βασιλακόπουλο-Τσελέντη! «Δυστυχώς, έχω εμβολιαστεί» – «Κύριε Τσελέντη με ξεπερνάτε»

Άγριο «στρίμωγμα» του καθηγητή στο Open από τους παρουσιαστές και τον διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Must Read

Δεν ήξερε ποιο αφήγημα να πρωτοπεί ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για να δικαιολογήσει τον… ερχομό της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον γενικό πληθυσμό και τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των εμβολιασμένων στις ΜΕΘ, όταν Άκης Παυλόπουλος, Ευλαμπία Ρέβη και Άκης Τσελέντης άρχισαν να τον… στριμώχνουν.

Τελικά κατέληξε να λέει τα δικά του, χωρίς να απαντήσει ουσιαστικά σε καμία από τις παρατηρήσεις και τους προβληματισμούς που τέθηκαν.

Ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος ξεκίνησε να λέει ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε όλον τον κόσμο να κάνει την τέταρτη δόση, προσθέτοντας τη λέξη «οικειοθελώς», με τον Άκη Παυλόπουλο να σχολιάζει: «Έχω βάλει τρία εμβόλια στο μπράτσο και καταλαβαίνω ότι δεν είμαι προστατευμένος. Έτσι θα πάει η δουλειά; Κάθε τρεις μήνες από ένα εμβόλιο;»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας προσπάθησε να απαντήσει με τη γνωστή κασέτα: «Έχοντας βάλε τρία εμβόλια στο μπράτσο είστε τρομερά προστατευμένος σε σχέση με αυτόν που δεν έχει κάνει κανένα εμβόλιο, δεν είστε 100% άτρωτος, έχετε έναν πολύ μικρό κίνδυνο, τον οποίο σχεδόν εξαλείφετε αν κάνετε και την τέταρτη δόση».

Με τη σειρά της η Ευλαμπία Ρέβη παρέθεσε στοιχεία: «Πάντως τα στοιχεία τα χθεσινά είναι πολύ ενδεικτικά. 357 διασωληνωμένοι από αυτούς ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι είναι το 56,58% και το 43,42% είναι πλήρως εμβιλιασμένοι. Και ψάχνοντας στο διαδίκτυο, 5 Νοεμβρίου άνοιξε η τρίτη δόση και 3 Δεκεμβρίου άνοιξε η δυνατότητα τρίτης δόσης στο τρίμηνο. Οπότε στους έξι μήνες δεν σε καλύπτει η τρίτη δόση».

Δεν του άρεσαν του κ.Βασιλακόπουλου τα όσα άκουσε και έβαλε μπρος ξανά το αφήγημα, «ξεχνώντας» ότι εδώ και καιρό η κυβερνητικές αναφορές σε πλήρως εμβολιασμένους αφορούν τους τριπλοεμβολιασμένους, καθώς όσοι έχουν κάνει δύο δόσεις νοούνται ως ανεμβολίαστοι:

«Η μεγάλη πλειοψηφία των πλήρως εμβολιασμένων είναι άνθρωποι που έχουν κάνει μόνο δύο δόσεις, όχι τρεις. Αυτοί που είναι στα ΜΕΘ και έχουν κάνει τρεις δόσεις είναι η μειοψηφία των εμβολιασμένων».

Στο σχόλιο του κ.Βασιλακόπουλου ότι μόνο το 13% είναι τριπλοεμβολιασμένοι, η παρουσιάστρια του Open απάντησε ότι το ποσοστό «δεν είναι και λίγο», με τον Άκη Παυλόπουλο να συμπληρώνει «τα ίδια λέγαμε και για την τρίτη δόση κ.Βασιλακόπουλε και λέγαμε κάντε την για να είστε προστατευμένοι, περνάει λίγος χρόνος, λέμε κάντε την τέταρτη. Πρέπει να απαντήσει η επιστήμη κάποια στιγμή να τελειώσουμε με αυτή την ιστορία. Δεν μπορεί να πηγαίνουμε κάθε τρίμηνο να κοτσάρουμε κι από ένα εμβόλιο».

Πως απάντησε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος;

«Η επιστήμη θα λύσει το πρόβλημα, νομίζω από τον Σεπτέμβριο θα έχουν βγει τα επικαιροποιημένα εμβόλια τα οποία ήδη δοκιμάζονται. Για κάποιους ανθρώπους όμως είναι πολύ λογικό ιδίως αν το θέλουν, να προστατευτούν παραπάνω. Όταν έχουμε 8εκατ. Έλληνες που έχουν κάνει τις δύο δόσεις και μόνο 2εκατ. που δεν έχουν κάνει, τότε οι διασωληνωμένοι προκύπτουν από τα 8εκατ. οι 130 και οι 200 από τα 2εκατ. Δεν έχουμε δύο ίσους πληθυσμούς».

«Δυστυχώς έχω εμβολιαστεί»

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης που βρισκόταν στο πάνελ, ρωτήθηκε από τον Άκη Παυλόπουλο αν θέλει να αποκαλύψει την εμβολιαστική του κατάσταση και απάντησε πολύ χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς έχω εμβολιαστεί. Αυτό έχω να πω»!

Για να συμπληρώσει: «Εγώ έχω κάνει και τις τρεις δόσεις γιατί έπρεπε να τις κάνω, βλέπω πάρα πολύ κόσμο, αλλά σας είπα τη λέξη δυστυχώς. Δεν μας επιτρέψανε να επιλέξουμε εμβόλιο. Εγώ ήθελα να κάνω το ρωσικό, ή το κινέζικο. Έκανα τις δύο πρώτες δόσεις με το AstraZeneca. Για την τρίτη δόση με αναγκάσανε χωρίς να το θέλω να κάνω το mRNA. Δε λέω ότι είναι επικίνδυνο, αλλά εγώ δεν ήθελα. Γιατί λοιπόν να μου επιβάλλουν αυτό το πράγμα. Αυτό δεν μου αρέσει».

Αγνοώντας την ουσία αυτού που είπε ο κ.Τσελέντης και αγνοώντας ότι όλα τα εμβόλια παρουσιάζονταν από τους επιστήμονες ως το ίδιο ασφαλή, ο κ.Βασιλακόπουλος απάντησε με μια… παιδική υπεραπλούστευση της κατάστασης:

«Αν φτάσουμε στο σημείο κάθε Έλληνας να επιλέγει ποιο φάρμακο ή ποιο εμβόλιο θα κάνει, με τα δικά του προσωπικά κριτήρια, θα φτάσουμε σε ένα σημείο που ο κάθε άνθρωπος θα κάνει ό, τι θέλει χωρίς έλεγχο. Να εμπιστευόμαστε το γιατρό μας, όχι ο καθένας να διαλέγει το εμβόλιό του».

Σε εκείνο το σημείο επενέβη ξανά ο Άκης Παυλόπουλος: «Ένα λεπτό, ήταν επιλογή της επιστήμης ή εμπορική επιλογή σε επίπεδο διαθεσιμότητας;»

Για να σχολιάσει αερολογώντας ο καθηγητής πνευμονολογίας: «Η ΕΕ εξασφάλισε τα καλύτερα εμβόλια, το ρωσικό και το κινεζικό είναι πολύ λιγότερο αποτελεσματικά και πολύ λιγότερο δοκιμασμένα…»

«Μην το λέτε αυτό. Δεν είμαι γιατρός, αλλά έχω σχέσεις με τη ρωσική ακαδημία επιστημών, ξέρω κι εγώ κάτι γι’ αυτό το ήθελα αυτό. Το Sputnik V είναι ένα συμβατικό εμβόλιο», διαμαρτυρήθηκε ο Άκης Τσελέντης, για να… ανταποδώσει τη διαμαρτυρία ο κ.Βασιλακόπουλος λέγοντας: «Είναι σαν να μιλάω εγώ για τους σεισμούς στη Θήβα. Κύριε Τσελέντη με ξεπερνάτε».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This