ΤV με πολύ γλέντι το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και τη Λαμπρή

Must Read

Το τραγούδι έχει την τιμητική του στο εορταστικό πρόγραμμα των καναλιών, που τροποποιούν από το Μεγάλο Σάββατο έως τη Δευτέρα του Πάσχα την καθιερωμένη τους ροή, από εκπομπές μέχρι σειρές, και μας προσκαλούν σε ένα μεγάλο, παραδοσιακό γλέντι το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα τη Λαμπρή. Ωστόσο, υπάρχουν κανάλια που επένδυσαν και αυτό το Πάσχα μόνο σε βραβευμένες ξένες θρησκευτικές σειρές, σε εξαιρετικές ταινίες, αλλά και σε απευθείας συνδέσεις με τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας.

ΕΡΤ1

To Mεγάλο Σάββατο, στις 17.00, η Ινα Ταράντου μάς ξεναγεί στην Ορεινή Ναυπακτία για μια «Ζωή αλλιώς», για να δούμε την ανθισμένη φύση, ενώ στις 23.00 το «Δυνατά», με οικοδεσπότη τον Κωστή Μαραβέγια, υποδέχεται τη Γλυκερία, τον Μιχάλη και τον Αλέξανδρο Τζουγανάκη σ’ ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι. Από τις 23.50 έως και τις 00.10 η ΕΡΤ θα συνδεθεί με την ΕΡΤ2 για να παρακολουθήσουμε την Ακολουθία της Αναστάσεως από τη Μητρόπολη Αθηνών. Την Κυριακή του Πάσχα, στις 13.00, «Το αλάτι της γης» και ο Λάμπρος Λιάβας μάς προσκαλούν σ’ ένα ξεχωριστό πασχαλινό γλέντι, με εορταστικά τραγούδια και χορούς απ’ όλη την Ελλάδα!

ΕΡΤ2

Στις 16.30, η Ζωή Κρονάκη και οι «Μαμά-δες» έρχονται με ένα ξεχωριστό εορταστικό επεισόδιο, αφιερωμένο στην πασχαλινή Κέρκυρα. Η εκπομπή παρουσιάζει όλα όσα γίνονται το Μεγάλο Σάββατο στο νησί των Φαιάκων και μιλάει με παιδιά που συμμετέχουν στις φιλαρμονικές του νησιού. Στη συνέχεια, συναντάει τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Κατσαρό, ο οποίος γεννήθηκε στην Κέρκυρα, και μιλούν για την αγάπη που έχει για το νησί, τα πασίγνωστα τραγούδια που έγραψε γι’ αυτό, αλλά και για την οικογένειά του.

Το «Art Week» φοράει τα πασχαλινά του και στις 21.30 και η Λένα Αρώνη υποδέχεται τη Δήμητρα Γαλάνη! Την Κυριακή του Πάσχα η Ελένη Μπιλιάλη, στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Φωτεινά μονοπάτια», που μεταδίδεται στις 10.00, επισκέπτεται την Ιερουσαλήμ, με τον φακό της εκπομπής να ακολουθεί τα βήματα του Ιησού Χριστού στους Αγίους Τόπους. Στις 11.00 θα μεταδοθεί ο εσπερινός της Αγάπης, σε απευθείας σύνδεση από τη Μητρόπολη Αθηνών. Στις 12.30 οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το γιορτινό επεισόδιο της «ΠΟΠ μαγειρικής», με καλεσμένους τους Γωγώ Τσαμπά και Βαγγέλη Κονιτόπουλο! Ανήμερα τη Λαμπρή η «Αυλή των χρωμάτων», στις 19.15, έχει ετοιμάσει ένα σπέσιαλ αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, στον Κώστα Βίρβο, στον Τάκη Σούκα, αλλά και τον Γιάννη Σπανό.

ΕΡΤ3

Το Μεγάλο Σάββατο, στις 07.30, η σειρά ντοκιμαντέρ «Ιερά προσκυνήματα» επισκέπτεται τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης, στο Ορος Σινά, ενώ στις 11.00 θα μεταδοθεί η πασχαλινή συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στις 23.15, σε απευθείας σύνδεση με τον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι, θα μεταδοθεί η Ακολουθία της Παννυχίδος.

Την Κυριακή του Πάσχα, στις 10.00, θα μεταδοθεί ο μέγας εσπερινός του Πάσχα, σε απευθείας σύνδεση με τον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο Φανάρι.

Η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά», που επέστρεψε με νέο κύκλο εκπομπών, μας εύχεται στις 12.30 «Καλό Πάσχα» από το φιόρο του Λεβάντε, ενώ στις 14.30 τη σκυτάλη στο γλέντι παίρνει η εκπομπή «Κάθε τόπος και τραγούδι».

OPEN

Αμέσως μετά την Ανάσταση, ο Γιώργος Θεοφάνους υποδέχεται στο «Ένα τραγούδι ακόμα» έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές της ελληνικής μουσικής, τον Γιάννη Πλούταρχο, μαζί με την κόρη του Κατερίνα Κακοσαίου, σε μια μαγική εμφάνιση γεμάτη μουσικές εκπλήξεις! Την Κυριακή του Πάσχα, στις 24.00, θα προβληθεί, σε επανάληψη, η εκπομπή «Ένα τραγούδι ακόμα», με τον Γιώργο Θοεφάνους και την Πέγκυ Ζήνα!

MEGA

Η βραδιά αρχίζει στις 23.00 με τον βυζαντινό χορό του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, πολιούχου Αθηνών, και στις 23.50 θα υπάρξει σύνδεση με τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς για την Ακολουθία της Αναστάσεως.

Η Ελλη Κοκκίνου, λίγο μετά την Ανάσταση, μαζί με τους Στέλλα Κονιτοπούλου, Γιώργο Βελισσάρη, Γιάννη Αρβανιτίδη και Θοδωρή Φέρρη θα το ρίξουν στο τραγούδι

ΣΚΑΪ

Το Μεγάλο Σάββατο θα προβληθεί στις 21.00 σε επανάληψη (τι… πρωτότυπο) ένα από τα επεισόδια της εκπομπή «Στη υγειά μας, ρε παιδιά», με καλεσμένες τις Γωγώ Τσαμπά, Πίτσα Παπαδοπούλου και Μαλού. Και αφού δεν χορτάσαμε επαναλήψεις, στις 01.00 θα παίξει, πάλι σε επανάληψη, το «Στην υγειά μας, ρε παιδιά», αυτή τη φορά με τους Σταμάτη Γονίδη και Νίκο Μακρόπουλο. Και επειδή δεν θα έχουμε συνέλθει την Κυριακή του Πάσχα, στις 10.45 θα έχουμε ρεπετισιόν τού «Στην υγειά μας, ρε παιδιά», με καλεσμένους παραδοσιακούς τραγουδιστές από όλη την Ελλάδα, ενώ στις 15.15, πάλι σε… επανάληψη, ο Παπαδόπουλος θα γλεντά με τους Δημήτρη Μπάση, Μελίνα Ασλανίδου, Κώστα Καραφώτη.

ALPHA

Το κανάλι θα κάνει Ανάσταση στις 23.00 με ένα σπέσιαλ επεισόδιο σε επανάληψη, με τη Δέσποινα Βανδή και το «Chart Show: Your Countdown», το οποίο θα πάει μέχρι πρωίας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This