Καλό φθινόπωρο με «πόλεμο» της μυθοπλασίας

Με νέες προτάσεις, αλλά και τη συνέχεια σειρών που έκλεψαν τις καρδιές των τηλεθεατών, ετοιμάζονται τα κανάλια για τη σεζόν 2022-2023

Must Read

Η άνθηση της ελληνικής μυθοπλασίας συνεχίζεται. Φέτος δικαιωματικά ήταν η χρονιά της ελληνικής μυθοπλασίας και τη σεζόν φθινόπωρο 2022-2023 θα έχει και πάλι την τιμητική της, στα δημόσια και τα ιδιωτικά κανάλια!

Οι περισσότεροι σταθμοί επένδυσαν σε αυτήν προσφέροντας στους τηλεθεατές εξαιρετικά ποιοτικές δουλειές σε όλα τα επίπεδα. Τι θα δούμε, λοιπόν, σε σειρές από τον Σεπτέμβριο που ξεκινά και επίσημα η καινούργια τηλεοπτική σεζόν; H «Espresso» έχει όλο το ρεπορτάζ!

ALPHA

Ο «Σασμός» συνεχίζει κανονικά και του χρόνου, μέχρι να έρθει τελικά ο πολυπόθητος σασμός σε Βρουλάκηδες και Σταματάκηδες. Οι πρωταγωνιστές της σειράς, Τζομπανάκη, Πρωτόπαππα, Ημελλος, Αυγουστίδης, Λάλος, Φαμέλη θα συνεχίσουν να μας κάνουν συντροφιά.

Επίσης, στο κανάλι, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί η κωμική σειρά «Ασε μας, ρε μαμά», με την αγαπημένη Παναγιώτα Βλαντή και τον Μάριο Αθανασίου να μας χαρίζουν άφθονες στιγμές γέλιου, ενώ για δέκατη συνεχή χρονιά θα δώσουν ρεσιτάλ κεφιού οι ήρωες του «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».

Επίσης, ο Alpha, όπως ακούγεται, θα μας μεταφέρει, μέσω της δραματικής σειράς εποχής 60 επεισοδίων «Μιούζικ Χολ» (Music Hall), σε σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλα και με βασικό σεναριογράφο τον Κλεάνθη Δανόπουλο, σε ένα κοσμικό κέντρο διασκέδασης του 1928, που μοιάζει να μην έχει τίποτα να ζηλέψει από τα αντίστοιχα του Σικάγου της ίδιας εποχής. Τραπέζια, όπου συνωστίζονται φιλόδοξοι κερδοσκόποι, αδίστακτοι απατεώνες, μέλη του υποκόσμου, αλλά και άνθρωποι του πνεύματος και της τέχνης, οι οποίοι δίνουν τη δική τους μάχη για μια εποχή που, επιτέλους, αλλάζει. Το καστ επιλέγεται σιγά σιγά και αυτό. Ακόμη, ο Alpha ετοιμάζει τη σειρά «Αυτή η νύχτα μένει». Ως γνωστόν, η ταινία «Αυτή η νύχτα μένει», που βασίστηκε στο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή, σε σκηνοθεσία του Νίκου Παναγιωτόπουλου, είχε αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές και βραβεία στα Φεστιβάλ Κινηματογράφου, με πρωταγωνιστές την Αθηνά Μαξίμου, τον Νίκο Κουρή και στο τραγούδι των τίτλων τη Δήμητρα Παπίου και τον Σταμάτη Κραουνάκη.

ANT1

«Ντέρτι» στον ΑΝΤ1; Τι ετοιμάζει το συγγραφικό δίδυμο της σειράς «Αγριες μέλισσες», η Μελίνα Τσαμπάνη και ο Πέτρος Καλκόβαλης; Μα, ένα νέο σίριαλ, με πολύ τραγούδι, σε μια σειρά εποχής! Πρωταγωνιστής, όπως ακούγεται, θα είναι ο… Μιλτιάδης από το Διαφάνι, κατά κόσμον Γιώργος Γάλλος! Αυτόν τον λαμπρό θεατρικό ηθοποιό επιθυμούν για πρωταγωνιστή οι συγγραφείς, για το ήθος αλλά και για τις υποκριτικές του ικανότητες.
Η σειρά θα διαδραματίζεται στη Μεταπολίτευση, μια περίοδο που το λαϊκό τραγούδι έγραψε τις πιο χρυσές του σελίδες αλλά και γνώρισε νέες δόξες, τόσο στο ρεμπέτικο όσο και στο έντεχνο και το ελαφρολαϊκό τραγούδι. Το σενάριο θα καταπιάνεται με μια ιστορία αγάπης και όλο το παρασκήνιο και το φόντο αυτού του έρωτα θα περνά από τα νυχτερινά κέντρα του ’80.

Ο ΑΝΤ1 -και όχι άστοχα- ποντάρει άλλη μια φορά σε σειρά εποχής, αυτή του 1980 και του Ανδρέα Παπανδρέου, που η νέα γενιά δεν γνωρίζει και πολύ καλά. Ολες οι φήμες συγκλίνουν στο ότι ο Λευτέρης Χαρίτος θα υπογράψει τη σκηνοθεσία και της νέας σειράς. Από την άλλη μεριά, ο Χάρης Ρώμας γράφει μια σειρά εποχής με τίτλο «Το Πεφταστέρι», όπου ενδέχεται να είναι και η τελευταία παραγωγή που θα υπογράψει για τη μικρή οθόνη. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη κωμωδία, η οποία θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του 1960 και τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Το βασικό καστ θα αποτελείται περίπου από 20 ηθοποιούς, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα υπάρχουν σημαντικές guest εμφανίσεις. Ο… Περίανδρος Πώποτας, λοιπόν, γίνεται Λέανδρος Λεβίδης, αφού αυτός θα είναι ο ρόλος που θα ενσαρκώσει ο ηθοποιός και σεναριογράφος. Μαζί του θα παίξουν οι Πέγκυ Σταθακοπούλου, Τάνια Τρύπη και Τζόυς Ευείδη!

Ο ΑΝΤ1, όμως, θέλει και το δράμα του. Το μακρινό 1999 το γυναικείο τηλεοπτικό κοινό αναστέναζε με τον απαγορευμένο έρωτα του πατέρα Ιωάννη (Σταύρος Ζαλμάς) και της αγιογράφου Δέσποινας (Θεοφανία Παπαθωμά) σε ένα χωριό στα Γιάννενα, στην αισθηματική σειρά «Αγγιγμα ψυχής», σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη. Πέρασαν πάνω από 20 χρόνια και μια νέα αισθηματική σειρά με θρησκευτικό περιεχόμενο θα βγει από την τηλεοπτική συχνότητα του ΑΝΤ1 και θα μας θυμίσει το υπέροχο «Αγγιγμα ψυχής». Το κανάλι θα φέρει, λοιπόν, στη μικρή οθόνη τη νέα καθημερινή, θρησκευτική σειρά «Μαύρο Ρόδο». Σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά θα βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Ελενης Καπλάνη, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Την παραγωγή της σειράς υπογράφει η JK Production.

Στο επίκεντρο αυτής της νέας τηλεοπτικής πρότασης βρίσκεται η μοναχή Ελισάβετ. Η καλόγρια, επιστρέφοντας στο πατρικό της σπίτι ύστερα από χρόνια απουσίας, καλείται να διαλέξει και ο κόσμος γύρω της εκρήγνυται. Θα ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού ή θα αλλάξει πορεία για χάρη του έρωτα στο πρόσωπο του Δημήτρη; Τα κάστινγκ για την επιλογή των πρωταγωνιστών έχουν ήδη ξεκινήσει.

STAR

Η νέα κοινωνική σειρά «Τρία Μίλια», που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό, όπως ακούγεται θα συνεχίσει να μας κρατάει συντροφιά και τη νέα σεζόν, τα απογεύματα.

OPEN

Ο γνωστός σεναριογράφος και ηθοποιός Γιώργος Κυρίτσης μιλά, όπως ακούγεται, με το κανάλι του Ιβάν Σαββίδη για να γυρίσει τη «Λωξάντρα», τη θρυλική μαγείρισσα της Πόλης! Την παραγωγή θα αναλάβει ο Γιάννης Καραγιάννης. Αν μη τι άλλο ο Κυρίτσης είναι ο πιο κατάλληλος για να αναλάβει τη διασκευή σεναρίου και το ριμέικ της θρυλικής σειράς που βλέπαμε στην ασπρόμαυρη κρατική τηλεόραση, καθώς ο ίδιος ο καλλιτέχνης κρατούσε πρωταγωνιστικό ρόλο υποδυόμενος τον Θόδωρο στη σπουδαία αυτή παραγωγή της ΕΡΤ που προβλήθηκε το 1980 σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γρηγορίου. Λέγεται ότι η ταλαντούχα ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη, η οποία το 2011 είχε υποδυθεί στο θέατρο τη Λωξάντρα, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη, θα μπορούσε να κρατήσει και τηλεοπτικά τον ρόλο της Λωξάντρας.

Ο κόσμος διψάει, όμως, για να μάθει ακόμα πιο πολλά πράγματα για τον ποντιακό πολιτισμό και πώς μετά τον ξεριζωμό ήρθαν και εγκαταστάθηκαν οι Πόντιοι στη βόρεια Ελλάδα. Οι ετοιμασίες, λοιπόν, έχουν ξεκινήσει, οι πρώτες συζητήσεις έχουν πραγματοποιηθεί και το «Κόκκινο Ποτάμι 2» έρχεται στο Open για να μας ταξιδέψει ακόμη μια φορά πίσω στον χρόνο.

Ο Μανούσος Μανουσάκης έχει πει εδώ και καιρό το μεγάλο «ναι» για τη συνέχεια της σειράς-φαινόμενο. Οπως είχε επισημάνει ο σκηνοθέτης, το «Κόκκινο Ποτάμι 2» επικεντρώνεται στην περίοδο από το 1919 έως το 1924. Ο δεύτερος κύκλος της σειράς ξεκινά στη Θεσσαλονίκη, όπου θα δούμε τον ερχομό των πρώτων προσφύγων Ποντίων, που έχουν φύγει κυνηγημένοι για να φτάσουν στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη σειρά θα δούμε και πάλι ως πρωταγωνίστρια την Αναστασία Παντούση στον ρόλο της Ιφιγένειας, η οποία θα φτάσει από το Παρίσι στη Θεσσαλονίκη, μαζί με το παιδί του Μίλτου, του άνδρα της που σκοτώθηκε από τους νεότουρκους στα ιερά χώματα του Πόντου για την ελευθερία. Στη Θεσσαλονίκη η Ιφιγένεια θα γνωρίσει έναν γιατρό, τον οποίο θα υποδυθεί ο Ομηρος Πουλάκης, και η ζωή της θα πάρει νέα τροπή.

MEGA

Στο Μega θα συνεχιστούν οι περιπέτειες των ηρώων της σειράς «Η γη της ελιάς». Η καθημερινή σειρά που υπογράφει η Βάνα Δημητρίου και σκηνοθετεί ο Ανδρέας Γεωργίου θα μας απασχολήσει με τις βεντέτες της Μάνης. Ακόμη, το κανάλι θα συνεχίσει τον δεύτερο κύκλο της θρησκευτικής σειράς «Αγιος Παΐσιος – Από τα Φάρασα στον Ουρανό». Η συνέχεια της σειράς, σε σενάριο Γιώργου Τσιάκκα και σκηνοθεσία Στάμου Τσάμη, θα επικεντρωθεί στη ζωή του αγίου από τη στιγμή που αφιερώνεται στον Κύριο, στα θαύματά του και, φυσικά, στο τέλος της ζωής του.

ΕΡΤ

Στη δημόσια τηλεόραση, το πράσινο φως για τη νέα τηλεοπτική σεζόν πήραν δύο κωμικές σειρές που έχουν κατακτήσει το δικό τους κοινό, το οποίο τις ακολουθεί πιστά. Αυτές, φυσικά, είναι η κωμική σειρά εποχής «Τα καλύτερά μας χρόνια» και το «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο».

Η ΕΡΤ, όμως, ετοιμάζει και άλλες σειρές «διαμάντια» που βασίζονται σε βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας. Ολα δείχνουν, λοιπόν, πως η νέα σειρά της ΕΡΤ με τίτλο «Φλόγα και άνεμος» θα κλέψει τις εντυπώσεις. Το μυθιστόρημα του συγγραφέα Στέφανου Δάνδολου ως γνωστόν ζωντανεύει στη μικρή οθόνη, ταξιδεύοντας τους τηλεθεατές στη ζωή και στο έργο της θρυλικής ηθοποιού Κυβέλης, αλλά και στον έρωτά της για τον «Γέρο της Δημοκρατίας» Γεώργιο Παπανδρέου.

Τη διασκευή του σεναρίου θα υπογράψει η Ρένα Ρίγγα, ενώ τη σκηνοθεσία θα αναλάβει η Ρέινα Εσκενάζυ. Σε πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη ως Κυβέλη και τον Αρη Λεμπεσόπουλο ως Γεώργιο Παπανδρέου. Ακόμη, η ΕΡΤ θα ζωντανέψει «Το Βραχιόλι της Φωτιάς», που βασίζεται στο ιστορικό μυθιστόρημα της Βεατρίκης Σαΐας – Μαγρίζου. Η σειρά επικεντρώνεται στην καταστροφή της Θεσσαλονίκης το 1917 με τη μεγάλη φωτιά και όλες οι ιστορίες διαδραματίζονται σε εκείνη την εποχή. Η πλοκή βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, αφού η συγγραφέας περιγράφει τη ζωή της από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη έως και το Ολοκαύτωμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Υπενθυμίζουμε ότι το σενάριο υπογράφει ο Νίκος Απειρανθίτης («Καρτ Ποστάλ», «Τα καλύτερά μας χρόνια»), ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Γιώργος Γκικαπέππας. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα δούμε τους Νένα Μεντή, Νίκο Ψαρρά, Θάνο Τοκάκη, Γιώργο Καραμίχο, Μιχαήλ Ταμπακάκη, Βασιλική Τρουφάκου και Ελισάβετ Μουτάφη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This