ΑΡΧΙΚΗMEDIAΤην απέλαση από τους Τούρκους του δημοσιογράφου Ευάγγελου Αρεταίου καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ

Την απέλαση από τους Τούρκους του δημοσιογράφου Ευάγγελου Αρεταίου καταγγέλλει η ΕΣΗΕΑ

Θα ενημερώσει και την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για την απόφαση των τουρκικών αρχών

Η απόφαση των τουρκικών αρχών να απελάσουν τον διαπιστευμένο δημοσιογράφο Ευάγγελο Αρεταίο προκάλεσε την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ, η οποία καταγγέλλει την απέλαση σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Μάλιστα προτίθεται να ενημερώσει και την Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για την απόφαση των τουρκικών αρχών, που απέλασαν τον Έλληνα δημοσιογράφο με το επίσημο έγγραφο να αναφέρει ότι δεν του επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία για λόγους… δημόσιας ασφάλειας.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει:

«Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο Ευάγγελος Αρεταίος μεταβαίνει σε μηνιαία βάση στην Τουρκία για κάλυψη διαφόρων θεμάτων που αφορούν την τουρκική εξωτερική αλλά κυρίως εσωτερική πολιτική καθώς και τις κοινωνικές αλλαγές στην χώρα.

Στις 25 Αυγούστου έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από τις Βρυξέλλες όπου επίσης είναι διαπιστευμένος ανταποκριτής, αλλά η αστυνομία τον κράτησε στους χώρους του αεροδρομίου. Ύστερα από πολύωρη διαδικασία του ανακοίνωσαν ότι θα τον απελάσουν, με απαγόρευση εισόδου στην χώρα αορίστου διάρκειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το επίσημο έγγραφο που του έδωσαν αναφέρει “δεν επιτρέπεται η είσοδος στην Τουρκία λόγω δημόσιας ασφάλειας”.

Αν και δεν είναι η πρώτη φορά που η τουρκική κυβέρνηση στοχοποιεί δημοσιογράφους και ΜΜΕ, είναι η πρώτη φορά που απελαύνεται επ’ αόριστον διαπιστευμένος Έλληνας ανταποκριτής.

Το Δ.Σ. της  ΕΣΗΕΑ θα στηρίξει τον συνάδελφο σε κάθε προσπάθεια δικαίωσής του και θα ενημερώσει τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων για την απόφαση των τουρκικών αρχών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε ακόμα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ
ΕΓΚΥΡΑ ΚΑΙ
ΕΓΚΑΙΡΑ
Εγγράψου στα κανάλια
ενημέρωσης του Newsbreak
Εγγραφή

Διαβάστε επίσης