«Ταφόπλακα» στην (προεκλογική) πολυφωνία στα ΜΜΕ με απόφαση του ΕΣΡ

Must Read

Με την εκλογική περίοδο να έχει ήδη ξεκινήσει, η σημερινή απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για υπόθεση που αφορά στον τηλεοπτικό χρόνο που «απολαμβάνουν» τα κόμματα, και πιο συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία, ουσιαστικά βάζει «ταφόπλακα» στην πολυφωνία στα ΜΜΕ.

Ειδικότερα, με ψήφους 7 προς 2, το ΕΣΡ έκρινε ότι οι τεράστιες αποκλίσεις που υπήρχαν στον τηλεοπτικό χρόνο που δόθηκε σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο στη ΝΔ έναντι άλλων κομμάτων, μεταξύ των οποίων ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΜεΡΑ25 και το ΚΚΕ, δεν είναι επιλήψιμες, καθώς, παρά την αδικία στους χρόνους, οι απόψεις… παρουσιάστηκαν.

Ακόμη πιο αλγεινή εντύπωση, εξάλλου, προκαλεί το γεγονός ότι, σε συζήτηση επί συγκεκριμένου νομοσχεδίου, για το οποίο παρακάμφθηκαν και δεν παρουσιάστηκαν καθόλου οι απόψεις του ΜεΡΑ25, την ευθύνη και πάλι δε φέρει ο σταθμός, καθώς οι δημοσιογράφοι μπορεί «απλώς» να μη γνώριζαν ότι το συγκεκριμένο κόμμα έχει θέσεις για το σχετικό νομοσχέδιο. Οι απόψεις του ΜεΡΑ25, δηλαδή, δεν αποσιωπήθηκαν, απλώς οι δημοσιογράφοι δεν γνώριζαν ότι… αυτές εκφράστηκαν.

Εξαιρετικά αρνητικό προηγούμενο

Η απόφαση του ΕΣΡ αφορά μεν τον ΣΚΑΪ, ωστόσο θέτει εξαιρετικά αρνητικό προηγούμενο στο κρίσιμο ζήτημα της πολυφωνίας στα μεγάλα ΜΜΕ, καθώς, πλέον, το κάθε κανάλι μπορεί κάλλιστα να αποσιωπεί απόψεις εκλεγμένων στη Βουλή κομμάτων, με την -απλοϊκή- δικαιολογία ότι οι δημοσιογράφοι του «δεν ήξεραν» ότι το εν λόγω κόμμα έχει θέση. Η σημερινή απόφαση ελήφθη πλειοψηφικά, ενώ πληροφορίες του koutipandoras.gr αναφέρουν πως η συνεδρίαση επί του τόσο σοβαρού αυτού ζητήματος ήταν ιδιαίτερα θυελλώδης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This