Γιορτές με την ΕΡΤ3: Συναυλίες, ταινίες και αφιερώματα

Must Read

Ενα λαμπερό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια θα μας προσφέρει η ΕΡΤ3 καθ’ όλη τη διάρκεια των Χριστουγέννων και θα μας βάλει στο πνεύμα των άγιων ημερών.
Παραμονή Χριστουγέννων, λοιπόν, η ΕΡΤ3 θα φορέσει τα γιορτινά της!

Στις 08.30 θα προβάλλει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση τις Χριστουγεννιάτικες Καντάτες του Μπαχ υπό τη διεύθυνση του Philippe Herreweghe. Στη συναυλία, που ηχογραφήθηκε στην εκκλησία Saint-Roch στο Παρίσι, ακούγονται τέσσερις χριστουγεννιάτικες καντάτες του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Στο μεταξύ, στα χρόνια της Βιβλικής Βηθλεέμ, στην εποχή της γέννησης του Θεανθρώπου, μας μεταφέρει το ντοκιμαντέρ του αρχείου της ΕΡΤ3 «Η Γέννηση», στις 10.00 το πρωί.

Στις 19.00 θα παρακολουθήσουμε τη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Ελένε Φίσε. Η Γερμανίδα τραγουδίστρια και η διάσημη Royal Philharmonic Orchestra έδωσαν ένα χριστουγεννιάτικο σόου στο ανάκτορο Χόφμπουργκ της Βιένης, ερμηνεύοντας κάλαντα και κλασικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη συνοδεία των Plácido Domingo, Ricky Martin και Wiener Sängerknaben.

Την σκυτάλη παίρνει στις 21:00 ο Λάμπρος Λιάβας και το «Αλάτι της Γης», όπου προτείνουν ένα εορταστικό αφιέρωμα στα κλασικά λαϊκά τραγούδια της χρυσής δεκαετίας του 1950. Μέσα από την εκπομπή αναβιώνει ένα χριστουγεννιάτικο γλέντι στα λαϊκά κέντρα της εποχής, με επίκεντρο το θρυλικό Μπαράκι του Μάριου, που υπήρξε από το 1946 έως το 1962 το καθημερινό στέκι των σημαντικότερων εκπροσώπων του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού.

Και στις 23.00 η ΕΡΤ3 θα παρουσιάσει σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση την κινηματογραφική μεταφορά του κλασικού αριστουργήματος «Η Παναγία των Παρισίων («Notre Dame de Paris»), σε σκηνοθεσία Jean Delannoy, με τους Gina Lollobrigida και Anthony Quinn.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου, η ΕΡΤ3 στις 08.00 θα προβάλλει σε απευθείας σύνδεση με τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι την πατριαρχική θεία λειτουργία των Χριστουγέννων.

Στις 11.00 το χριστουγεννιάτικο «Αλάτι της Γης» με τον Λάμπρο Λιάβα θα κάνει ένα αφιέρωμα σε κάλαντα και εορταστικά τραγούδια και χορούς που θα μας ταξιδέψουν από τη Θράκη έως τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

Τη σκυτάλη παίρνει στις 13.30 η εκπομπή «Κυριακή στο χωριό ξανά», όπου ο παρουσιαστής Κωστής Ζαφειράκης κάνει Χριστούγεννα στις Φέρες της Αλεξανδρούπολης. Ο οικοδεσπότης της παραγωγής ανακαλύπτει ξανά την πανάρχαια Θράκη με την ιστορία της, τις μουσικές της κι όλα όσα συνθέτουν τον πολιτιστικό θησαυρό της περιοχής, σ’ ένα τρικούβερτο εορταστικό γλέντι.

Ακόμη, στις 22.30 η ΕΡΤ θα προβάλει τη βιογραφική ταινία «Τσάρλι» (Chaplin), σε σκηνοθεσία Richard Attenborough, με πρωταγωνιστές τους Robert Downey Jr, Geraldine Chaplin, Paul Rhys, Anthony Hopkins, Kevin Kline και Milla Jovovich, που περιγράφει τη ζωή και την πορεία ενός λαμπρού, αινιγματικού ανθρώπου του οποίου η ζωή συμπίπτει με την ιστορία του κινηματογράφου και τα μεγάλα γεγονότα του αιώνα μας. Ο Τσάρλι Τσάπλιν έζησε στην Αμερική για 40 χρόνια, μέχρι που εξορίστηκε το 1952. Είκοσι χρόνια αργότερα επέστρεψε θριαμβευτικά για να λάβει από το Χόλιγουντ Οσκαρ ως ανταμοιβή για όλη του την καριέρα. Πέθανε ανήμερα των Χριστουγέννων.

Τέλος, τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου η ΕΡΤ3 θα μεταδώσει στις 10.00 τα «Χριστούγεννα με τον Γιόνας Κάουφμαν» («Jonas Kaufmann Christmas»). Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στο παρεκκλήσι Silent Night στο Oberndorf κοντά στο Σάλτσμπουργκ, όπου παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η «Αγια Νύχτα» από τους Joseph Mohr και Franz Xaver Gruber στις 24 Δεκεμβρίου 1818. Ο Kaufmann ερμηνεύει αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο. Μαζί του η Salzburg Chamber Soloists Orchestra.

Επίσης στις 21.00 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Το κάλεσμα του βορρά» («The call οf the far north»), σε α’ τηλεοπτική μετάδοση. Με τις ιστορίες του Τζακ Λόντον στην τσέπη του, ο Φιλίπ Σιμέ αποφασίζει να βιώσει με τις δικές του αισθήσεις την εμπειρία μίας χώρας που φημίζεται για την αφιλοξενία της, στον βορρά του Καναδά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This